تاریخچه(قسمت اول)

58سال قدمت و اعتبار،58سال سربلندی و افتخار آغاز رسمی فعالیت های باشگاه برق ، شانزدهم تیرماه1344 بر اساس مجوز شماره3982 سازمان تربیت بدنی وقت به نام مرحوم ضیاءالدین نهاوندی صادر گردید.قبل از کسب پروانه،ورزش باشگاه برق در سطوح کارگری دنبال می شد.نقطه عطف سال 1344 را هیچ یک از ورزشکاران،مسئولان و مدیران باشگاه برق و شرکت برق منطقه ای تهران از یاد نبرده ونخواهند برد و هیچ کس از مجموعه ورزش کشور هم نام این باشگاه قدیمی و بزرگ را فراموش نخواهد کرد،زیرا باشگاه برق در رده های ملی و کسب عناوین آسیایی و جهانی قهرمانان پرشماری را به تیم های ملی و فدراسیون ها تقدیم کرده است.تاریخ اگرچه هویت فرهنگی ،سیاسی،اجتماعی و…هرملت و کشوری را در تاروپود خود محفوظ نگاه می دارد و اگرچه جایگاه عبرت است،اما بی تردید محل عبور هم هست. در کلام الهی نیز ضمن بیان رخدادهای پیشینیان و از جمله پیامبران عظیم الشأن از واژه عبرت و عبور استفاده شده است(انّ فی ذالک لعبره-سوره نازعات)تاریخ می تواند چراغ راه آینده باشد،مشروط بر آن که بتوانیم از اتفاقاتش عبرت بگیریم و از آن عبور کنیم پیش مرحله ورزش باشگاه برق ، شرکت ورزشکاران در تمرینات و حضور در مسابقات کارگری بودمرحله اول فعالیت های رسمی ورزشی باشگاه برق از سال1344شروع شد و تا سال1377تحت عنوان واحد تربیت بدنی ادامه یافت مرحله دوم با تأسیس موسسه فرهنگی ورزشی باشگاه صنعت برق تهران از سال 1377فعالیت های ورزشی باشگاه برق با عنایت حق تعالی تداوم یافت و تاکنون که سال 1402 می باشد. ادامه دارد…

واما یک فکر بکر و ناب

سال 1344در زمان مدیریت مرحوم مهندس جالینوس در شرکت برق منطقه ای تهران با تدبیری عالی و تفکری ناب تعدادی از فوتبالیست های شناخته شده به استخدام برق تهران در آمدند و هسته اولیه باشگاه برق در فوتبال شکل گرفت سال 1348در زمان مدیریت مرحوم مهندس صالحی مدیرعامل وقت برق تهران تعدادی دیگر از ورزشکاران به استخدام برق تهران درآمدند.این ورزشکاران در رشته های فوتبال،پینگ پنگ و والیبال عضو باشگاه برق شدند و بنیان باشگاه برق بیش از بیش استحکام یافت و توانستند در مسابقات باشگاه های تهران و ملّی نام باشگاه برق را در رشته های مذکور بلندآوازه گردانند.                                                              ادامه دارد…

مدیران باشگاه برق قبل از انقلاب تا سال 1377آقایان: شازده احمدی،امیدی،علی اکبر ابری،داریوش ساعتچی،مرتضی رحیمی،امیرحاج رضایی واحمد طاهریان مدیران باشگاه برق از سال1377 تاکنون آقایان:مهندس جوراب باف،مهندس جوادخان،مهندس گوگانی وش،دکتر فلاحت کار،مهندس شادرام،مهندس علی بیگ،دکتر فلاحت کار

تیم فوتبال برق جام آقاخان

امیر ابارشی،مرحوم حسن شهرستانی،مرحوم حسین صالحی،حسین مجبوری،مرحوم بیژن پاشایی،هاشم اطهری نژاد، علی شیرازی،جواد قراب،مرتضی رحیمی،ناصرسلیمی،مرحوم مصطفی شرکاء،مرحوم اصغر حیاتی،حسین غلامحسینی، محمدلاری،مرحوم یونس شکوری،حسین آبشناسان،جواد الله وردی،مرحوم فرامرز گنجه ای،ناصر ابراهیمی
سرمربی: محسن حاج نصرالله

تاریخچه(قسمت دوم)

این شماره : فوتبال(بخش اول)

اگرچه درباره زمانی بین سال های 1340تا 1350مدیران عامل وقت برق تهرانآقایان مهندس جالینوس و مهندس صالحی با تفکری بکر و ناب ورزشکاران سرشناس از رشته های فوتبال،پینگ پنگ،والیبال و کشتی را به استخدام شرکت برق منطقه ای تهران در آوردند، اما باید گفت روسای باشگاه برق آقایان شازده احمدی و مرحومان داریوش ساعتچی و علی اکبر ابری نیز پایه گذار ترویج و توسعه ورزش در باشگاه برق شدند.تار و پود ورزش در باشگاه برق از همان سال های دهه 40 مستحکم در هم تنیده گردید تا جایی که بنیان ورزش در باشگاه برق تا سال 1402 از باد وباران گزندی بدان راه نیافته است. با اقتباس از شعر فردوسی حکیم می توانیم چنین بگوییم :

پی افکنده شد از ورزش جایگاهی بلند  ***   که از باد و باران نیاید گزند

در این قسمت از تاریخچه نگاهی کوتاه می اندازیم به فوتبال باشگاه برق:

. فوتبال باشگاه برق از سال 1344 و ماقبل آن در مسابقات کارگری حضور داشت.

. شاهکار فوتبال باشگاه برق طی سه سال یعنی از سال 1344تا سال 1347بوقوع پیوست و از مسابقات دسته چهارم باشگاه های تهران به دسته یکم صعود و سال 47 در مسابقات دسته یکم باشگاه های تهران شرکت کرد.

بازیکنان نسل اول فوتبال : امیر ابارشی ، فرهاد گنجه ای ،ایرج قلیچ خانی،محمد لاری،حسن شهرستانی، حسین غلامحسینی،اسماعیل دربندی،مصطفی شرکاء ،امیر زرندی،علی شیرازی،بیژن پاشایی، اصغر حیاتی.

مربیان :محسن حاج نصراله،منصور امیرآصفی،ناصر ابراهیمی و امیر ابارشی

سرپرست: حشمت الله کلانتری،او نقش بسیار موثری در شکل گیری تیم نسل اول فوتبال باشگاه برق ایفاکرد. سال 1348 باشگاه برق عنوان چهارم مسابقات فوتبال باشگاه های تهران را کسب کرد.

. سال 1349تیم باشگاه برق در مسابقات جام آقاخان پاکستان با شایستگی قهرمان شد و همان سال در جام عمران منطقه ای هم شرکت کرد. در جام حذفی سال 1349 تیم برق سوم شد.

. سال 1352 تیم فوتبال باشگاه برق در بالاترین سطح فوتبال ایران یعنی جام تخت جمشید شرکت کرد.

. سال 1350 تیم برق نتایج خوبی به دست نیاورد ، اما سال 1351 به عنوان پنجم مسابقات باشگاه های تهران دست یافت.

تاریخچه(قسمت سوم)

این شماره : فوتبال(بخش دوم)

اگرچه فوتبال سرآغاز خوش یمن و با جهشی شگفت آور باعث توسعه کلی ورزش درمجموعه برق تهران و باشگاه برق شد،اما در گذر حوادث گاه خوش احوال می شد و گاهی سربلندی و افتخار می آفرید.

چنین است رسم سرای درشت ***  گهی پشت به زین و گهی زین به پشت

بخش دوم فوتبال با فراز و نشیب بسیار و چالش هایی که با آن روبروشدبه شرح زیر اعلام می گردد:

.سال 1353رتبه چهارم مسابقات فوتبال باشگاه های تهران نصیب تیم فوتبال باشگاه برق شد و چه تعجب آور که یکباره تیم فوتبال برق با عنوان چهاردهم رقابت های سال1354از دسته یک به دسته دوم سقوط کرد!

بازیکنان نسل دوم فوتبال باشگاه برق

ابوالفضل مهتری،نورالدین فکرتی،حسن جراحی،قاسم نوروزی،گورگ هاکوپیان،منوچهر افشارپور،امیرحاج رضایی، یونس شکوری،مرتضی میرمقدم،شاهرخ اصلانی،اکبرحقیقت،حمید نیّتی

سرمربی: ناصر ابراهیمی

توضیح اینکه نتایج سال های 53 و54 تنها مربوط به نسل دوم فوتبال نیست.

.پس از فعل وانفعالاتی که در سال های نزدیک به قبل و پس از انقلاب پدید آمد،سال 1359تیم فوتبال باشگاه برق در یکی از گروه های چهارده گانه فوتبال تهران حایز رتبه نخست شد،اما در سال1360در مسابقات دسته اول تهران در جایگاه دهم قرار گرفت و سال1362 دگربار فوتبال باشگاه برق مزه تلخ به دسته دوم رفتن را چشید.

.در سال های بعد از سال 62 بلندی و پستی در مسابقات فوتبال تهران و کشور،فوتبال باشگاه برق را در برزخ ناامیدی قرار داد تا رسیدیم به سال 1380

امیر قلعه نویی سرمربی تیم فوتبال باشگاه برق

. سال80:اتفاق بسیار مهمی در تیم فوتبال باشگاه برق افتاد،در این سال امیر قلعه نویی سرمربی فعلی تیم ملی به عنوان سرمربی تیم فوتبال باشگاه برق انتخاب شد و سیدکاظم اولیایی هم با سمت سرپرست مشغول به کارشدند. اتفاق دیگرسال 80 این بودکه تیم فوتبال باشگاه برق از لیگ دسته دو به لیگ دسته یک صعود کرد.

. رخدادهای سال1380تمام شدنی نیست.تیم فوتبال باشگاه برق در جام حذفی غوغا به پاکردوموفق شد در بازی رفت تیم فوتبال استقلال را 2بر صفر شکست دهد. در مسابقه برگشت هم برقی ها با دو گل از سد استقلال گذشتند. در مرحله بعدی جام حذفی تیم فوتبال باشگاه برق با سرمربیگری امیرقلعه نویی رودر روی پرسپولیس قرارگرفت و در یک مسابقه هیجان انگیز که تا دقیقه 80 برنده مسابقه بود مسابقه را با نتیجه 3بر2 به پرسپولیس واگذار کرد.

بازیکنان نسل سوم باشگاه برق که در مقابل استقلال و پرسپولیس قرارگرفتند:

هادی زرین ساعد،مارکارآقاجانیان،رضا آقاسعدی،حمیدرضا خالقی،علی کولیوند،موسی الرضا عباسیان،امیرمحبّی، امیر علیمردانی،مصطفی جلالی پور،عبدالله زیوری،رسول زیوری،محمد جبارپور،ادموند اختر،مرتضی اسدی،سعید وثوق، مهرداد خانی،امیرهوشنگ سعادتی،علیرضا جلیلی،علی سلمانی،پیمان تیموری،مهدی نوری،احمد جبارزاده

سرمربی:امیرقلعه نویی    مربی : عباس سرخاب

طی سال های 1380 تا 1384،اتفاقات بسیارخوبی در تیم فوتبال باشگاه برق صورت گرفت و علاوه بر به خدمت گیری امیرقلعه نویی به عنوان سرمربی نتایج ارزشمندی که به دست آورد،تعدادی از فوتبالیست هایش به عنوان لژیونر به تیم های سرشناس پایتخت کوچ کردند.

سال81:در یک گروه 16تیمی(جام آزادگان) تیم فوتبال برق حایز رتبه دهم شد و نتوانست از لیگ دسته دوم به دسته اول صعود کند.

سال82:باز هم تیم فوتبال باشگاه برق موفق به حضور در لیگ برتر نشد،اگرچه مسابقات بسیار دیدنی با حریفانش داشت.

سال83:باشگاه برق در زمین خود واقع در میدان شهدا که رقابت های آن سال در دو گروه 12تیمی برگزار شد،نتوانست در شمار دو تیم برتر جدول قرار گیرد و باز هم از صعود به لیگ برتربازماند،اما بازیکن خط حمله اش به نام امیر محبّی با ده گل زده بهترین گلزن مسابقات معرفی شد.

سال84:تیم فوتبال باشگاه برق از لیگ دسته اول به لیگ دسته دوم سقوط کرد،امّا با همت بلند بازیکنان فوتبال باشگاه برق و با صعودی درخشان به لیگ دسته اول کشور صعود کرد و نتایج خوبی هم به دست آورد.

اما سال 1385 با همت سترگ بازیکنان فوتبال باشگاه و با صعودی درخشان در مسابقات دسته دوم لیگ فوتبال کشور به لیگ دسته یکم صعود ونتایج خوبی هم در لیگ دسته یکم به دست آورد.

. سال 1386 نقطه پایان فوتبال حرفه ای در باشگاه برق اعلام شد و توجه کلی به فوتبال معطوف به پرورش نسل پایه از خردسالان تا سن امیدهای فوتبال شد که تاکنون ادامه دارد و از این نظر دست فوتبال باشگاه برق پرو پیمان است.

بازیکنان نسل چهارم فوتبال باشگاه برق

امیرحسین سلامی بخش،پیمان تیموری،رضا محمودی،یاسر پورمحسن،سعید اسماعیلی،شهاب خورشیدی، جوادیادگاری،محمو موتاب،محمد اسماعیل نژاد،رضا نورمحمدپورکارگر،علی فتحی،مهدی حسینی،حمیدطالبی، مصطفی نجمی زاده،جلیل قپانوری،جوادحاجی اسفندیاری،محسن فتحی،محمد نیک نهال،رضا رحمانیان، محمدشادرام

سرمربی:مهدی دینورزاده

تاریخچه(قسمت چهارم)

سیمای تابناک والیبال باشگاه صنعت برق تهران

والیبال باشگاه برق در دوبخش بانوان و آقایان در بالاترین سطح والیبال ملّی کشورمان حضوری موثر و درخشانی داشته است. والیبالیست های سرشناس دهه هفتاد و سپس هشتاد،هم در مسابقات باشگاه های تهران پرچمداری کردند و قهرمان شدند و هم در لیگ برتر والیبال کشورمان دارای جایگاهی شایسته وبایسته هستند و این نقش پررنگ نزدیک به دو دهه در تاریخ باشگاه صنعت برق تهران آنچنان حک شده که هرگز در گذرزمان از یادها و تاریخ مکتوب والیبال ایران و باشگاه برق نخواهد رفت.ازسال 1346 اسماعیل حاج قاسم به اتفاق جمعی از یاران ازجمله حاج رضا خان محمدی سرپرست و کاپیتان تیم والیبال برق،برادران نکویان،مهدی ستوده،محمدباقری،صفرقربانلو و تعدادی دیگر از جوان های لایق و شایسته وارد عرصه مسابقات کارمندی،کارگری و باشگاهی در تهران شدند. در آن ایام (دهه پنجاه)بازیکنان بزرگی مثل جلال شاهسون،بهمن سلطانی،علی کازرونی،شاپور گرشاسبی،محمدسیف نوری، خشایار خلیقی از تیم والیبال باشگاه برق به عضویت تیم ملی والیبال ایران درآمدند که افتخاری بزرگ وماندگار برای والیبال باشگاه برق محسوب می شود.اینان در واقع نسل اول والیبال باشگاه برق بودند.از نسل اول نخبه های دیگری بودند که به درجه اشتهار دست یافتند:جابر خلف زاده،جمشیدقدیری،بهرام نقیبیان،مسعودمیربابا و حسین صیانی. در این سالها تا دهه هفتادهدایت تیم های والیبال باشگاه برق بر عهده اسماعیل حاج قاسم بود. والیبال مردان باشگاه برق بار دیگر از سال1357 فعالیت های خود را آغاز کرد که مبتنی بر حضور در مسابقات کارمندی و تمرین و ممارست در سرپا نگاهداشتن این رشته گذشت.پایه گذار چنین روندی نیز اسماعیل حاج قاسم بود. پس از چندی در دهه شصت شرکت در مسابقات باشگاه های تهران در دستور کار تیم والیبال باشگاه برق قرارداشت و چند سال تا سال1370 به طور مداوم بر این حضور پای فشرد.در سال 1372 باجذب تعدادی از بازیکنان شایسته تهرانی و با همراهی دیگر والیبالیستها،اولین حضور رسمی والیبال باشگاه برق با مربیگری حاج قاسم به ثبت رسید. پس از چندسال وقفه… بار دیگر در سال1377والیبال باشگاه برق با تجدید قوا و کسب تجربه های افزونتر وارد عرصه مسابقات باشگاه های تهران شد و بین شش تیم حایز رتبه پنجم شد که شروعی پایدار در والیبال باشگاه بود. بازیکنان دهه 70والیبال باشگاه برق: محمد رحیمی،محمدرضا تندروان،رضا ابراهیمی،علی نقدی،رضا نوری،اکبر نائینی،محمدرضا تابعی،ابراهیم منصوری. سرمربی : ابراهیم ابارشی ، مربی : ایرج مقدم.

طی سال های 78و79 با سرمربیگری اکبر نائینی و ابارشی عناوین هفتم و چهارم در والیبال تهران نصیب باشگاه برق شد.بازیکنان سال1379 : غیاث الدین صحنه،رضا نائینی،محمدرضا تندرویان،اکبرنائینی،صائب شیبانی،مهدی هادی و اکبرخاوری. سرمربی : ابراهیم ابارشی

در سال1381 رخداد بسیار مهمی در والیبال باشگاه برق به وقوع پیوست و توانست با بازیکنان شاخص خود در سوپرلیگ والیبال کشور شرکت کند که در میان ده تیم صاحب مقام چهارم سوپرلیگ ایران شد. سال1382 در سوپرلیگ والیبال کشور،تیم والیبال باشگاه برق پنجم شد.

معرفی اعضای سوپرلیگ والیبال باشگاه برق

محمدرضا تندروان،اکبرخداوردی،محمد محمدکاظم،منصور زادون،شهریار بهرامی،مسعود عزیزی،وحیدصادقی،رضا خداپرست،پرویز پزشکی،رحمان محمدی راد،داودمقبلی،آرش صادقیانی،فرهادظریف، سرمربی: ست کوویچ

اتفاق دیگری که درسال 1382 برای والیبال باشگاه برق بسیار خوش یمن و موفقیت آمیزبود،والیبالیست های باشگاه برق قهرمان جام حذفی و سوپرلیگ والیبال تهران شدند و در رده سنی جوانان تیم باشگاه برق در سوپرلیگ جوانان به مقام سوم دست یافت. در سال 1383 مقام چهارم سوپرلیگ کشور از آن تیم والیبال باشگاه برق شد و در تهران هم تیم والیبال باشگاه برق به عنوان قهرمانی مسابقات باشگاه های تهران دست یافت. در سال1384تیم والیبال باشگاه برق قهرمان سوپرلیگ باشگاه های تهران شد و تیم جوانان باشگاه برق هم عنوان قهرمانی ایران را ازآن خود کرد.جام قهرمانی سوپرلیگ باشگاه های تهران و جام قهرمانی تیم جوانان باشگاه برق در کشورتوسط مرحوم هاشمی رفسنجانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به مدیرعامل وقت باشگاه برق اهداشد.

تاریخچه(قسمت پنجم)

درخت ستبرکشتی باشگاه برق پربار و ثمربخش است!

درسال1351صحبت الله جعفری از قهرمانان ملی کشتی ایران به عنوان مربی کشتی باشگاه برق منصوب و چنین شدکه ریشه های کشتی در باشگاه برق پا گرفت. فعالیت های کشتی اگرچه با انتخاب تعدادی از کشتی گیران در سال1351آغازشد امّا باشگاه برق درسال1352توانست در نخستین دوره مسابقات باشگاه های تهران شرکت کنددراین رقابت ها تیم کشتی باشگاه برق دربین41تیم و باکسب22امتیاز به مقام سوم دست یافت.

مدال آوران:

فرهاد تورانیان(نقره)اکبراردیبهشتی(نقره)صحبت الله جعفری(طلا)حسین یارمحمدی(برنز) حمیدزندی(برنز)حسین میرزایی(برنز)

سایرکشتی گیران:مهدی بزرگی،شعبان مرزآبادی،جواد اعتمادسعید،علی اکبر پازشی،محسن علیخانی، علی توپچی، حسین میرزاجانی،مصطفی حسینی،اکبرکاشانی فرو مرتضی کریمی

ادامه سال پربارکشتی در سال1352

در مسابقات کشتی آزادنواحی تهران که 13باشگاه حضورداشتند، تیم کشتی باشگاه برق عنوان نایب قهرمانی را به خود اختصاص داد.

مدال آوران:

علی اکبر اردیبهشتی57کیلو(دوم) علی اکبر پازشی 62کیلو(اول)حسین معاونیان74کیلو(سوم) مرتضی خانی 74کیلو(ششم) حمیدزندی 82کیلو(پنجم) حسین یارمحمدی90کیلو(چهارم)

کشتی فرنگی نواحی پنجگانه تهران(1352)

در مسابقات کشتی فرنگی نواحی تهران باشگاه برق حایز رتبه چهارم شد. محمدحسین خورشیدی،رضا ذوالفقاری مدال آوران کشتی فرنگی باشگاه برق بودند.

کشتی فرنگی انتخابی باشگاه های تهران

در روزهای آخرسال1352مسابقات کشتی فرنگی انتخابی تهران برگزارشد و مدال آوران باشگاه برق بدین شرح معرفی شدند. مصیب جلالی57کیلو(برنز)محسن علیخانی62کیلو(نقره) مجید حاتمی74کیلو(برنز)حسین زندی 90کیلو(چهارم) محمد ذوالفقاری100کیلو(برنز)

سال52(مسابقات دوستانه)

سال 1352مسابقات دوستانه کشتی باشگاه برق با باشگاه های چهارم آبان،کیان تهران و ماشین سازی اراک بود تا ریشه کشتی باشگاه برق محکمتر از گذشته شود.

. سال1353 رضا قلیچ خانی برنده نخستین مدال کشتی فرنگی ایران در جهان و کارمند باشگاه برق به عنوان سرپرست تیم های کشتی باشگاه برق برگزیده شد.

. سال1354 علی توپچی در شمار یکی از اعضای تیم ملی کشتی ایران به مسابقات جام دانکلوف بلغارستان انتخاب شد.

شمع کشتی باشگاه برق پس از سال1354 به خاموشی گرایید،اما همه می دانیم که آیین چراغ خاموشی نیست. سالها پیاپی آمد و رفت تا رسید به تاریخ15/7/1388 که دوباره شمع کشتی باشگاه برق روشن،پرنور و گرم شد.

سال88شب پرشکوه کشتی

در آن روز وشب مهرماه 1388 باهمت علی توپچی و علی رهنمایی سرپرست وقت سالن جنوبی که در همان شب به مجموعه تختی موسوم شد،مدرسه کشتی باشگاه برق اعلام وجود کرد. آن هم در شبی که حمیدسوریان نابغه کشتی فرنگی جهان،غلامرضا محمدی نایب قهرمان کشتی جهان،گرشاسبی معاون اداره کل تربیت بدنی استان تهران، مهدی هوریا عضو اسبق تیم ملی کشتی فرنگی و سرمربی پنج دوره تیم های کشتی فرنگی در مسابقات جهانی و با حضور مهندس علی بیگ مدیرعامل وقت موسسه، تشک های کشتی در مجموعه تختی پهن شد و با ضرب و زنگ مرشدان عزیز زنگ کشتی در باشگاه برق طنین انداز گشت.

از سال 1388 به بعد بدون وقفه کشتی در باشگاه برق فعال بود تا رسیدیم به اواخر سال1402…

طی این سال ها یعنی از88تا1402سه ،چهار،پنج و در حال حاضر 6 مربی کشتی فرنگی و آزاد در باشگاه برق شاگردان خود را تعلیم می دهندکه حدود600نفرهستند،این مربیان عبارتند از: مقصود حسن نژاد،محمدعلی اسماعیلی،رضا صفری، خسروباقرزاده(کشتی فرنگی)،علیرضا زیبا و محمود ابراهیمی. عمده فعالیت های کشتی باشگاه برق در سال های گذشته معطوف به آموزش و تربیت نسل پایه کشتی در رده های سنیخردسالان، نونهالان،نوجوانان وجوانان بوددر رده خردسالان امیرعباس شرافتیقهرمان کشتی فرنگیخردسالان کشور شد،ضمن اینکه هرشش مربی کشتی فرنگی و آزاد کشتی گیران بزرگسال را نیز در حلقه تعلیم و آموزش خود جای داده بودند. عناوین و مقام های کشتی بیشتر در حوزه استان تهران و شرکت در مسابقات قهرمانی پیشکسوتان کشور و جهان به دست آمد. کامران صامتی نایب قهرمان کشتی پیشکسوتان جهان و مقصود حسن نژاد قهرمان ملی کشتی پیشکسوتان که مربی باشگاه برق هم هست عناوین بسیار خوبی در مسابقات پیشکسوتان کسب کردند.

تاریخچه (قسمت ششم)

58سال قدمت و اعتبار،58سال سربلندی و افتخار

مقام سوم لیگ برتر والیبال ایران و قهرمانی در مسابقات باشگاه های تهران بهترین نتیجه والیبال بانوان در سال1385

آغازوالیبال بانوان باشگاه برق از سال 1349

والیبال بانوان باشگاه صنعت برق تهران بعداز پینگ پنگ و فوتبال دارای افتخارات ارزشمند وشاید تکرار نشدنی در تاریخ 58ساله ورزش باشگاه برق است.کسب مقام سوم لیگ برتر والیبال قهرمانی کشور(سال1385) توسط والیبالیست های باشگاه برق عنوان و مقامی است که حتی در تاریخ فوتبال باشگاه برق هم به دست نیامده است.ببینیم از سال 1349که والیبال بانوان باشگاه برق در نخستین حضور خود در مسابقات والیبال باشگاه های تهران که صاحب عنوان چهارم شد،چه رخدادهای دیگری در والیبال خانم های باشگاه برق به ثبت رسیده است:

. مقام چهارمی والیبال دسته یکم باشگاه های تهران در سال های 1350 و1351 تکرارشد.

. سال1352در جام کیهان ورزشی تیم والیبال بانوان باشگاه برق برنده جام قهرمانی شد.

. بعدازدوران فترتی که والیبال بانوان باشگاه برق پشت سرگذاشت،باردیگردهه هفتاد فعالیت خود را آغازکرد.

. سال 1374تیم والیبال باشگاه برق در مسابقات سراسری وزارت نیرو به مقام قهرمانی دست یافت.مقام قهرمانی والیبال بانوان در مسابقات وزارت نیرو در سال 1377 هم تکرار شد.

. تیم والیبال جوانان باشگاه برق حایز رتبه چهارم مسابقات دسته دوم باشگاه های تهران شد و به مسابقات دسته اول صعود کردند.

. سال 1380یک باردیگر تیم والیبال بانوان باشگاه برق در مسابقات سراسری وزارت نیرو به مقام قهرمانی رسید. در همین سال در مسابقات آزاد باشگاه های تهران تیم والیبال بانوان باشگاه برق قهرمان شد.

. سال 1385 تیم والیبال بانوان باشگاه برق قهرمان مسابقات والیبال باشگاه های تهران شد.

لیگ برتر والیبال باشگاه های ایران سال 1385

اسامی تیم والیبال بانوان باشگاه برق با کسب مقام سوم کشور

سرمربی : میترا شعبانیان

بازیکنان : غزل سرشار،مریم پرهیزکاری،فاطمه رشیدی،فاطمه چشمه،فاطمه شعبان خمسه،سمیه ایمانی،فرشته ترابی بازیکن سوریه ای صفا ، افسانه رحمانی،سمیه رادپور،بهاره نیازی

سرمربی: میترا شعبانیان

کمک مربی :سهیلا فراهانی

تیم والیبال بانوان باشگاه برق در سال 1385 با مربیگری خانم شعبانیان قهرمان مسابقات والیبال دسته یکم تهران هم شد واکثر قریب به اتفاق بازیکنان لیگ برتر بانوان و ایران، در مسابقات دسته اول باشگاه های تهران هم حضور داشتند.

سرپرست : مرحوم هاله شرافت

تاریخچه(قسمت هفتم)

ظهورنوابغ پینگ پنگ ایران از باشگاه برق

یکی از شاهکارهای مدیریتی در برق تهران و باشگاه برق استخدام و یا به کارگیری تعدادی از چهره های برتر ورزش کشور در این باشگاه بود.در زمان مرحوم علی اکبر ابری مدیر واحد تربیت بدنی باشگاه برق در اواخر دهه 40و سپس در دهه50محمد(فرخ)سنجری وخانم فروزنده شمیرانی دو نابغه پینگ پنگ آن زمان به عضویت باشگاه برق درآمدند. این دو کاری کردند کارستان و در شمار بهترین پینگ پنگ بازان ایران قرار گرفتند. پیدایش و ظهور پینگ پنگ باشگاه برق برای نخستین بار در سال1349 در مسابقات کارگری دهه آخر40شکل گرفت و در همان سال به عنوان قهرمانی دست یافت.پینگ پنگ بازان باشگاه برق آقایان:محمدسنجری،محمد وهاب زاده،معراج علیزاده،محمدحمزه پور،قاسم پاک خواه،محمدعبداللهی،رضا تهرانی،و خانم ها: فروزنده شمیرانی،مهین یاسین پور،ماهرخ قائدی،شهین گوهر نژاد،پروین کاوه،شهین زمانی و ویدا مقدم از سال 1351با تیم هایی استوار و پرمهره و با حضوری درخشان تا سال1357 طی هفت سال پیاپی یا قهرمان تهران و ایران شدند و یا به رتبه های دوم وسوم باشگاه های کشور و تهران دست یافتند.درآن سال ها پینگ پنگ باشگاه برق زبانزد خاص و عام بود و نام و آوازه آنان فراتر از کشورمان ایران در آسیا و جهان شناخته می شدند.
. سال1351تیم پینگ پنگ باشگاه برق برای اولین بار قهرمان پینگ پنگ باشگاه های کشورشد.
. سال1353فرخ سنجری و یارانش قهرمان انفرادی و تیمی پینگ پنگ ایران شدند که در نوع خود بی نظیربود.
. از رقیبان باشگاه برق در دهه50باید از تیم تاج سابق نام برد که گاه باشگاه برق مقام نخست را کسب می کرد و یا تاج تهران.
اتفاق شگفت آور در سال 1349
سال1349برای باشگاه برق سالی لبریز از قهرمانی های شگفت آور بود.هیچ کس باور نمی کرد که پینگ پنگ بازی بتواند امیراحتشام زاده قهرمان نوزده ساله کشور را شکست دهد،اما در آن سال محمد(فرخ)سنجری دست به کار بزرگی زد و توانست با اقتدار آن هم با نتیجه 3برصفر به حکومت19ساله امیراحتشام زاده در کشور پایان دهد و از آن پس این محمد سنجری بود که اقتدار خودرا در پینگ پنگ ایران آغاز کرد.
نابغه ای دیگر!
به موازات درخشش محمد سنجری،خانم فروزنده شمیرانی هم در دهه50پیاپی قهرمان تهران و کشور می شد و هیچ پینگ پنگ بازی نمی توانست در مقابل چیره دستی فروزنده شمیرانی دوام بیاورد.
. پس از سال57دوران فترت پینگ پنگ باشگاه برق آغاز شد اما در سال1383اتفاق بزرگی رخ داد و تیم پینگ پنگ بانوان باشگاه برق به مقام سوم قهرمانی کشور دست یافت.
. یادآور می شویم محمد سنجری به همراه تیم ملی پینگ پنگ ایران در چنددوره مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی سال1353(تهران) به عنوان پنجمی دست یافت و خانم شمیرانی نیز در بازیهای آسیایی حضور داشت و مسابقات جهانی را نیز در کارنامه دارد.

پینگ پنگ باشگاه برق :شروع1349 پایان1383 و اکنون…

تاریخچه(قسمت هشتم)
تاسیس سالن های تیراندازی بادی و جنگی باشگاه؛رخدادی بی نظیر در شرق تهران

در سال1378اتفاقی بزرگ و مهم در ورزش منطقه جنوب شرق تهران به وقوع پیوست که در نوع خود در منطقه جنوب شرق و حتی در کلانشهر تهران کم نظیر و شاید بتوان گفت همانندی نداشت!. افتتاح دوسالن تیراندازی بادی و جنگی باشگاه برق با مربی سرشناس و توانمندی چون نصرت الله مختاری وبا ویژگی های منحصر بفردی که دارد به شرح زیر مورد بهره برداری قرار گرفت:
. سالن تیراندازی تفنگ بادی10متر با 22خط برقی در سطح استانداردهای بین المللی
. سالن تیراندازی تپانچه 25متربا 15خط آتش
سلاح های موجود در سالن های تیراندازی بادی و جنگی باشگاه برق (درزمان افتتاح)
تفنگ بادی،کلت گازی،تفنگ گازی،کلت خفیف،تفنگ خفیف
در سال افتتاح دوسالن مذکورآموزش های عمومی تیراندازی به شرح زیر اعلام شد: آموزش مبانی تیراندازی،آشنایی با تجهیزات،هماهنگی با محیط و روندآموزش، ثبات،استقامت،هماهنگی بین عوامل تیراندازی،شلیک تمام تیرها به صورت یکنواخت.
نخستین فعالیت های بیرونی ویژه بانوان
اولین دوره مسابقات تیراندازی تفنگ و کلت بادی بانوان کشور در تاریخ21/12/1382 در سالن تیراندازی بادی باشگاه برق با شرکت17تیم و112تیرانداز برگزار شد وتیم تیراندازی باشگاه برق به مقام قهرمانی دست یافت و تیم های شیراز و مشهد هم دوم و سوم شدند.
. در مسابقات حجاب و عفاف هم تیم تیراندازی بانوان باشگاه برق حایز رتبه نخست شد.
. در مسابقات پایتخت های آسیا که با حضور 8 تیم خارجی برگزار شد بانوان تیرانداز باشگاه برق عضو تیم ایران بودند.
. دعوت از چهار تیرانداز باشگاه برق به اردوی تیم ملی 1382: مریم سلیمی،فهیمه رنجبر،طاهره قاسمی و حنانه صفوی.
. کسب مقام قهرمانی بانوان تیراندازی باشگاه برق در مسابقات تیراندازی نزاجا
حضور مقتدرانه آقایان تیرانداز باشگاه برق
. کسب مقام قهرمانی(تیمی و انفرادی)در رشته تفنگ بادی و مقام سوم در رشته کلت تیمی نزاجا سال81
. به دست آوردن مقام قهرمانی روز جهانی قدس و ارتقاء رکورد تفنگ بادی توسط نصرت الله مختاری سرپرست و مربی تیراندازی باشگاه برق.
. در اولین دوره لیگ تیراندازی که با حضور 12باشگاه برگزار شد،تیم تیراندازی باشگاه برق مقام قهرمانی را به خود اختصاص داد.
. کسب مقام سوم مسابقات سراسری باشگاه های کشور در رشته های تفنگ بادی در سال1383
. اعزام تیم تیراندازی باشگاه برق به مسابقات بین المللی اوکراین با حضور 12 تیم خارجی و کسب مقام سوم رقابت های مذکور.
. تاسیس مدرسه تیراندازی باشگاه برق در سال1384(رشته های تفنگ بادی،تپانچه بادی و تیراندازی با تپانچه استاندارد سنترفایر.
. برگزاری مسابقات تیراندازی مدیران حراست وزارت نیرو باحضور وزیر نیرو،مدیرعامل شرکت برق منطقه ای تهران و رئیس فدراسیون تیراندازی درسال1383
. در دهه 90کارنامه درخشان دیگری از تیراندازی باشگاه برق به تصویرکشیده شد که در آن فاطمه حسینی برنده مدال نقره آسیا شد و درسا عربشاهی هم در مسابقات تیراندازی دانشجویان جهان برنده مدال طلا شد. زهرا زندی و محمدمهدی اشتری هم در رشته تفنگ بادی قهرمان کشور شدند.سیدحسین حسینی هم مدال طلای غرب آسیا را به دست آورد که در حال حاضر رئیس کمیته استعدادیابی فدراسیون تیراندازی است.
. تیراندازان سرشناسی همچون ساره جوانمردی،فرشته کنعانی و لیدا افراسیابی هم ازجمله دست پروردگان تیراندازی باشگاه برق محسوب می شدند.
. دست باشگاه برق از تربیت تیراندازان در دو اسلحه بادی و جنگی پروپیمان است و در جایگاهی ارزنده قرار دارد و البته مدتی است بعد از کرونا تا به حال از فعالیت های سابق خود به دوراست!

تاریخچه قسمت(نهم)
رخ در رخ با شطرنج باشگاه برق مرحله اول از سال1347 تا سال1378

برای نخستین بار فعالیت های شطرنج باشگاه برق در سال1348به وقوع پیوست و از قضا در همین سال و سال بعد مقام سوم شطرنج باشگاه های تهران به نام تیم شطرنج باشگاه برق ثبت شد. از سال1349 تا1351 رکودی سنگین بر شطرنج باشگاه حاکم شد و فعالیت ها ناتمام ماند! مجدداً شطرنج باشگاه برق از سال1352تاسال1357در سطوح کارمندی فعال گردید، بار دیگر از سال1357 فعالیت های شطرنج به محاق رفت،لیکن شطرنج به صورت غیر متمرکز و منقطع در سطح آموزشی فعال باقی ماند! پس از تاسیس موسسه فرهنگی ورزشی باشگاه صنعت برق تهران بار دیگر شطرنج به عرصه تلاش و تفکّر بازگشت و با مربیگری مهران حق شناس چهره سرشناس شطرنج تهران و کشور از سال1378 دوران جدیدی را آغاز کرد.
مرحله دوم از سال 1378 تا سال1402
با تاسیس موسسه فرهنگی ورزشی باشگاه صنعت برق تهران در سال1377 دوران و مرحله جدید شطرنج باشگاه برق با استاد و مربی سرشناس شطرنج مهران حق شناس آغاز شد و تا سال1402 دوام و بقا داشته است. بنیان مستحکم شطرنج باشگاه برق گام در راه بزرگان و تربیت نسل پایه شطرنج گذاشت و افتخارات کم نظیر و گاه بی نظیری برای باشگاه برق و منطقه جنوب شرق تهران به ارمغان آورد. از سال 1387به بعد آکادمی شطرنج برق مجوز خود را از فدراسیون شطرنج دریافت کرد و فعالیت های گسترده و ثمربخش آموزش شطرنج ویژه گروه های سنی پایه در باشگاه صنعت برق تهران آغاز گشت. درخت پربار شطرنج باشگاه برق از دهه80 بهترین میوه ها و محصول خود را تقدیم شطرنجبازانش ،باشگاه برق و کشور کرد تا جایی که در مسابقات لیگ شطرنج تهران و کشور جایگاهی ارزنده به چنگ آورد . در شطرنج حکایت ، حکایت نبرد اندیشه ها و خرد ورزی هاست و اگر چه شطرنجبازان رخ در رخ  می نشینند و رخ ها و فیل ها و اسب  ها و سربازها را به مصاف هم می فرستند،اما هرگز برخوردی جز برخورد تفکّر ناب در میز شطرنج چهره نشان نمی دهد.باهم بخوانیم شطرنج باشگاه برق در دهه80 و90 و تا سال1402 چه دستاوردهای درخشانی داشته است.
مدال ها و مقام ها و قهرمانی ها
1- کسب دو بار مقام سوم لیگ برتر شطرنج بانوان کشور در اواسط دهه80
2- به دست آوردن مقام سوم لیگ دسته اول شطرنج آقایان اوایل دهه80
3- کسب مقام قهرمانی و نایب قهرمانی تیمی لیگ برتر تهران در دهه80 و سپس دهه90
4- برگزاری چند دور شطرنج سیمولتانه با دعوت از چهره های سرشناس همچون استادبزرگ آذری تبار،سارخان گولیف استاد بزرگ از کشور روسیه، استاد بزرگ احسان قائم مقامی، استاد بین المللی و قهرمان وقت کشور محسن قربانی و جانباز نابینای جنگ تحمیلی استاد حاج حسینعلی قدیری و استقبال عالی از این مسابقات
5- کسب دو مدال طلای قهرمانی رده های سنی پایه کشور توسط زهرا آزادواری و احراز چندین عنوان و مقام کشوری و استانی توسط شطرنج یازان باشگاه برق در دهه90
6- به دست آوردن 4 مدال کشوری توسط گلناز جعفری قهرمان زیر18سال نایب قهرمان زیر 12 سال برنز زیر14 و16سال ایران،کسب دو مدال طلای نوجوانان کشور زیر14 و 16 سال توسط علیرضا دلیر،کسب مدرک مربیگری درجه دو ملی توسط گلناز جعفری و سپس علیرضا دلیر(دهه90)

7- اعزام همزمان گلناز جعفری و علیرضا دلیر و مهران حق شناس به عنوان مربی تیم ملی به مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان در اسپانیا
8- اعزام هاله گلی پور به مسابقات قهرمانی جوانان آسیا
9- کسب دو مدال طلادر مسابقات مدارس ایران و مقام ششم آسیا توسط رضا اخگری
10- مدال نقره جوانان کشور زیر 20 سال توسط مهرناز مولایی
11- کسب مدال های نقره زهرا سعیدی و آرش حسن پور در مسابقات شطرنج زیر14 و 18سال ایران
12- کسب مدال طلای بلیتس و برنز استاندارد توسط ماهک عباس زاده زیر 8 سال کشور
13- مدال طلای نوجوانان استان تهران توسط احمد تیمورلو
14- مدال های برنز جوانان استان تهران و مدال نقره مشترک توسط فرنود عابدینی  و رضا اخگری
15- کسب مقام سوم زیر10سال کشور توسط مهدیس عباس زاده
16- کسب چند عنوان مربیگری ملّی توسط شطرنجبازان باشگاه برق توسط هاشم عباس زاده،محمدرضا کریمی، بهنام مشفقی، مصطفی فاطمی نیا،رضا اخگری در دهه90
برای شطرنجبازان عزیز و مربی گرامی آنان استاد مهران حق شناس آرزوی توفیق و سربلندی داریم.

تاریخچه(قسمت دهم)
جودو بهترین ورزش مدال آور باشگاه برق در سطوح ملی،آسیا و جهان

ورزش جودو به طور رسمی برای نخستین بار در سال1378 در باشگاه برق شروع به کار کرد. البته لازم به توضیح است که جودو در باشگاه برق به نام مسعود ابدی نقش حک و نقش شده است و اورا می توان شناسنامه جودو باشگاه برق نام نهاد. در سال های اول و دوم جودوکاران باشگاه برق در مسابقات حوزه(شرق و غرب)حضور یافتند و این حضور موفقیت آمیزبود. سال1389 را می توان نقطه عطف جودو باشگاه برق به شمار آورد.در این سال عناوین قهرمانی و مقام های ملی و استانی در رده سنی مختلف نصیب باشگاه برق شد و کام همه را شیرین کرد. چنین روندی تا سال1382تداوم داشت و در این سال باشگاه برق مجوز حضور در مسابقات بین المللی سوریه را به دست آورد. این مسافرت در پی نایب قهرمانی جودو باشگاه برق در لیگ برتر جودو باشگاه های کشور حاصل شد. اتفاق دیگری که برای جودو خوشایند واقع شد،حضور تیم جودو نوجوانان باشگاه برق در مسابقات بین المللی جودوالدوره با شرکت 9 تیم بود که مقام سومی را برای جودوکاران نوجوان باشگاه برق به ارمغان آورد.
برندگان مدال : رسول جامعی(مقام اول)،علیرضا برزگر(دوم)مهرزادترکمن(مقام اول)،کمیل مری(سوم)،علیرضا کلاکی(سوم) ، احسان آقازمانی(سوم)،هادی افتاده(سوم)
طی سال های 1383 تا1395 باشگاه برق دوره های آموزشی جودو خود را ارتقاءبخشید و توانست امتیاز آکادمی جودو را از فدراسیون جودو اخذ نماید که در نوع خودش پایگاه قهرمانی جودو هم محسوب می شود. مقام های استانی و کشوری و ملی حتی آسیایی و جهانی تبدیل به روندی متداول در جودو باشگاه برق شده است و تا اکنون نیز ادامه داشت…،حمیدرضا ملک زاده،مهدی هادیها و امیرحسین خادمیان برندگان مدال های طلا،نقره و برنز ایران، آسیا و جهان شده اند وتعداد بسیاری از جودوکاران باشگاه برق دارای عناوین ملی هستند که در رده های سنی از نونهالان تا بزرگسالان و تا 1402ادامه داشته است. جودو را می توان بهترین رشته ورزشی باشگاه برق از حیث کسب افتخارات پرشمار معرفی کرد.
وقتی از تاریخچه جودو سخن می گوییم بی تردید باید از سه چهره نامورجودوی باشگاه برق نام برد. این سه عبارتند از حمیدرضا ملک زاده، امیرحسین خادمیان و مهدی هادیها. ملک زاده که برنده مدال طلا و برنز آسیا در دورده سنی نوجوانان و جوانان شد. چهار بار قهرمان کشور و یکبار هم نایب قهرمان کشور در رده سنی بزرگسالان. برنز تیمی بزرگسالان آسیا را نیز در کارنامه خودش دارد و در چند مسابقه بین المللی صاحب مدال و عنوان شده است. امیرحسین خادمیان نیز یکی از شناخته ترین جودوکاران باشگاه برق است. خادمیان برنده مدال های ارزشمند جهانی و آسیایی که در تالار افتخارات بدان خواهیم پرداخت. مهدی هادیها نیز در مسابقات قهرمانی جهان رشته جوجیتسو در وزن55 کیلو در کشور کلمبیا برنده مدال برنز جهان شد.
آخرین جودوکاران سرشناس باشگاه برق در سال1402
حمیدرضا ملک زاده،امیرعباس چوپان،حسین نامدار،پوریا شکری،امیرعلی حاجیان فر،سیاوش سوری،امیررضا قربانی،مهدی علی عسکری،علی اصغر ملک زاده،مهیار قبادی،علیرضا خدایی،عرفان آقایی،آرش قیاسی،علی احمدی،محسن دهنوی،محمدامین رضایی،محمد بیابانی،علی خسرونژاد،امیرحسین ثامنی،بنیامین حسینی، طاها هاشمی،و تعداد قابل توجهی از نونهالان و نوجوانان که ذکر اسامی آنها چند صفحه می شود و از پرورش یافتگان جودو باشگاه برق به شمار می آیند.

تاریخچه(قسمت یازدهم)
افتتاح تیراندازی باکمان در باشگاه برق سال1388

پایه و اساس ورزش تیراندازی باکمان سال1383در زمان مدیریت وقت باشگاه برق با خریداری وسایل و تجهیزات این رشته بنا نهاده شد و تا افتتاح رسمی آن میزبان چند دوره مسابقات تیراندازی باکمان در رشته های ریکرو و کامپوند بود.روز چهارم شهریور ماه سال 1388روزی به یادماندنی در ورزش تیراندازی باکمان باشگاه صنعت برق تهران است. در این روز تاریخی آقای مهندس فتاح مدیرعامل وقت شرکت برق منطقه ای تهران به همراه رئیس هیئت تیراندازی استان تهران آقای قدیمی، مدیرعامل باشگاه برق آقای مهندس علی بیگ و جمعی از دوستداران و کمانداران تهران ورزش تیراندازی با کمان در باشگاه برق (زمین چمن طبیعی) راه اندازی شد.کمتر کسی گمان می کرد که تیراندازی باکمان بتواند در منطقه جنوب شرق تهران افتتاح و سپس دارای ریشه و بنیانی مستحکم گردد.این رشته با مربیگری چهره ای متخصص و مشفق به نام مهرداد غلامی در باشگاه صنعت برق تهران پا گرفت و در مدت زمان بسیار کوتاهی توانست شاگردانی پرورش دهد که صاحب رتبه و مقام تهران،استان،ملی و سطوح آسیایی و جهانی شدند. از سوی دیگر باشگاه برق به عنوان پایگاه اصلی توسعه ورزش تیراندازی با کمان در بخش وسیعی از جنوب شرق تهران شناخته شد. در ورزش تیراندازی باکمان محدودیّت سنّی معنا ندارد و در همه گروه های سنّی آموزش این رشته امکان پذیر است. تیراندازی باکمان در دو رشته کامپوند و ریکرو(آقایان و بانوان)برگزار می شود. مسابقات کامپوند در مسافت های 18 و 50 متر و مسابقات ریکرو در مسافت های 50،30،18و80مت برای آقایان و بانوان انجام می گردد،ضمن اینکه مسافت 90متر ویژه آقایان در رقابت های 4 مسافت صورت می گیرد. یادآور می شویم ورزش تیراندازی باکمان به همراه شنا و سوارکاری از جمله ورزش ها و فعالیت هایی است که در دین مبین اسلام مورد تاکید و تأیید قرار گرفته است. به فرزندان خود شنا،تیراندازی و سوارکاری بیاموزید،این فرمایش ماندگار رسول اکرم(ص) است که نصب العین ورزش تیراندازی باکمان باشگاه برق قرار گرفته است.
سوابق مهرداد غلامی مربی تیراندازی باکمان باشگاه برق
مهرداد غلامی در سال های 1384و1385آموزش مربیگری خود را زیرنظر مرحوم استاد هوشنگ کشاورز آغاز کرد و در سال85موفق به اخذ مدرک مربیگری درجه3شد. او در سال 1378مدرک مربیگری درجه 2 را از فدراسیون تیراندازی باکمان دریافت کرد و در سال 1389 در سیر پیشرفت خود صاحب عنوان مربیگری درجه یک شد. غلامی مدرک های داوری درجه2و3 را در ایران و کشور تایلندبه دست آورد و به مدت 4سال به عنوان داور و سرداور مسابقات رسمی،لیگ کشوری و استان تهران با فدراسیون تیراندازی باکمان همکاری داشته است.غلامی از سال88و سپس ازسال89مربیگری خود را در باشگاه برق آغاز کرد که تاسال1402ادامه دارد.عناوین داوری و مربیگری بین المللی را طی دهه90به کارنامه پرافتخار خود افزود و در حال حاضر چهره ای کاملاًشناخته شده ،مجرب و متخصص در رشته تیراندازی باکمان تهران و ایران است.
سایر عناوین
* دبیر هیئت تیراندازی باکمان استان تهران طی دوسال
* دارای مدرک مربیگری بین المللی از فدراسیون جهانی
* مسئول برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا
* سرداور و داور مسابقات لیگ کشور به مدت8سال
* کسب مقام سوم جام جهانی چین سال2017همراه با تیم ایران
* مسئول کمیته کمان سنّتی تهران
* دبیر هیئت تیراندازی باکمان تهران(جانبازان و معلولان)
*مربی تیم تیراندازی با کمان دانشگاه علم و صنعت

تاریخچه(قسمت دوازدهم)
را اندازی کوهنوردی و اسکی دو ورزش مفرّح در باشگاه برق

کوه نوردی گویی در ذات همه انسانها به ودیعت نهاده اند. نگاه به کوه های مرتفع و حتی کوه های کم ارتفاع همواره آرامش بخش بوده و انسان پیوسته مشتاق به حضور در کوهستان و صعود به قلل مختلف است.پیامبری هم از سوی خدا در کوهستان به پیامبرانی چون محمدمصطفی(ص)و موسای کلیم ابلاغ شده است… بگذریم کوه و کوهنوردی در برق تهران در سال های قبل از دهه چهل شمسی البته به صورت غیر متمرکز و پراکنده انجام می شده است. برای نخستین بار در دهه چهل کار تشکیلاتی در زمینه کوهنوردی در برق تهران پایه گذاری شد و در سال 1350با صعود به قله دماوند نقطه اوج گروه کوهنوردی برق تهران به ثبت رسید و سپس قله الوند هم در تسخیر کوهنوردان برق تهران قرار گرفت. در دهه50 گروه های عمومی کوهنوردی در قالب کاروان های منظم کارکنان برق تهران برای صعود به قلل کوچک و بزرگ کشور آغاز شد و روزهای جمعه در بخش اسکی پیست های دیزین ،گاجره،توچال و آبعلی را اسکی بازان برق تهران درنوردیدند. در دهه60فعالیت های متمرکز کوهنوردی با حضور علی اکبر صداقتی در باشگاه برق بنیان گذارده شد و در سال 1366موفق به اخذ امتیاز کوهنوردی باشگاه برق شد. البته امتیاز فعالیت های کوهنوردی برق تهران هم از سوی فدراسیون وقت به نام آقایان مسعود امینیان و حیدر قوامی صادر گردید. کوهنوردی کارکنان و خانواده های برق تهران با تعامل و همکاری باشگاه برق در سال های 62 تا1375 تداوم داشت. در سال1379 پروانه فعالیت های رسمی کوهنوردی برق تهران از سوی فدراسیون کوهنوردی به نام آقایان علی اکبر صداقتی،محسن علی اکبرلو و علی رصا جانی خامنه تغییر یافت. البته با تشکیل موسسه فرهنگی ورزشی باشگاه صنعت برق تهران در سال1377نقطه عطف کوهنوردی و اسکی کارکنان برق تهران وخانواده های آنان آغاز گشت و در سال های 80 و81وسایل عمومی کوهنوردی و اسکی خریداری شد.در سال1380باشگاه برق علاوه بر کوهنوردی حرکت نوینی در اسکی پدید آمد و از سوی دیگر به تدریج قلل مرتفع کشور در زیر گام های کوهنوردان برق تهران قرار گرفت.لازم به توضیح است فعالیت های کوهنوردی و اسکی از سال 1377در زمان مهندس شهیدی،مهندس گوگانی وش و سپس مدیرعامل وقت باشگاه شتاب بیشتری به خود گرفت. در گلگشت های کوهنوردی و فعالیت های خانوادگی اسکی در ده های 80 و 90هم در زمان مهندس شادرام و سپس مهندس علی بیگ در باشگاه برق به طور جدی تداوم یافت. پس از بازنشستگی علی اکبر صداقتی مرد بلند آوازه کوهنوردی برق تهران می توان گفت که فعالیت های گروه کوهنوردی و اسکی برق تهران نیمه تمام و متوقف شده است.

تاریخچه(قسمت سیزدهم)
فراز و فرود بسکتبال بانوان در باشگاه برق

بسکتبال بانوان باشگاه صنعت برق تهران از دهه 40فعالیت های خود را آغاز کرد و کمتر کسی فکر می کرد که دختران و بانوان بسکتبالیست باشگاه برق بتوانند باصعودی درخشان در جمع بهترین های بسکتبال تهران قرار گیرند. در سال1349تیم بسکتبال بانوان باشگاه برق در مسابقات بسکتبال باشگاه های تهران به مقام چهارم دست یافت به طوری که توانست در سال های بعد نیز جای پای خود را در مسابقات باشگاهی تهران محکم کند. خیلی جالب است که بدانید در نیمه اول سال1350تیم بسکتبال برق در میان 23 تیم شرکت کننده در مسابقات باشگاه های تهران حایز رتبه سوم رقابت های مذکور شد که تا سال های متمادی دست نیافتنی است!در سال1350اتفاق جالب دیگری در بسکتبال بانوان باشگاه برق بوقوع پیوست و خانم گرافیان توانست در مسابقات پرتاب پنالتی قهرمانی کشور به مقام نایب قهرمانی دست یابد که این هم یکی دیگر از دست نیافتنی های بسکتبال باشگاه برق به شمار می آید. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال1379تیم بسکتبال بانوان باشگاه برق توانست در مسابقات دسته دوم تهران به عنوان تیم نخست صعود به رقابت های دسته یکم تهران را جشن بگیرد.

یک پیروزی درخشان

سال1379در مسابقات دسته دوم بسکتبال باشگاه های تهران که با حضور ده تیم برگزار شد،تیم بسکتبال بانوان باشگاه صنعت برق تهران موفق شد در فینال رقابت ها مقابل تیم بسکتبال دانشگاه آزاداسلامی به مقام قهرمانی و صعود به دسته یکم باشگاه های تهران دست یابد و سومین مقام دست نیافتنی خود را در بسکتبال بانوان باشگاه برق به ثبت برساند.
بازگشت به بسکتبال آموزشی و حضور در مسابقات
در سال1381تیم بسکتبال دختران باشگاه برق (رده سنّی جوانان)در مسابقات دسته یکم باشگاه های تهران به مقام نایب قهرمانی رسید.درسال1382تیم بانوان بسکتبال باشگاه برق در لیگ دسته دوم کشور وتا صعودبه مرحله نهایی مسابقات خودرا دنبال کرد و پس از آن دوران جدیدی در باشگاه برق پدید آمد و اکثر رشته ها از حالت حرفه ای گری فعالیت های خود را معطوف به آموزش گروه های سنی پایه کردند.بسکتبال دختران و بانوان نیز چنین روندی را آغاز کرد و سرمنشاءتوسعه بسکتبال دختران و تربیت بسکتبالیست های آموزش دیده در منطقه جنوب شرق تهران شد،به طوری که دختران بسکتبالیست باشگاه برق توانستند در رده های سنی پایه(نونهالان،نوجوانان،جوانان و بزرگسالان)در مسابقات حوزه و تهران حضوری موثر داشته باشند. آموزش و تیمداری بسکتبال دختران باشگاه برق طی دهه80و90و تا آخر سال1402بر پایه آموزش و حضور در مسابقات حوزه های تربیت بدنی جنوب شرق متمرکز بوده است. شرکت در مسابقات بسکتبال دختران باشگاه های تهران نیز در شمار فعالیت های باشگاه برق به ثبت رسیده است.

بسکتبال پسران

بسکتبال باشگاه برق در دهه80با محمود پورشرفی چهره نامدار بسکتبال ایران کار خود را آغاز کرد و در ادامه راهش علی صالحی را به عنوان مربی برگزید تا به فعالیت های آموزشی بسکتبال و شرکت در مسابقات باشگاه های تهران در دستورکار وی قرار گیرد. در این دوره در ده های 80و90و تا اواخر سال1402بسکتبال پسران باشگاه برق حول محور آموزش و توسعه بسکتبال در گروه های سنّی پایه در منطقه جنوب شرق تهران و سایر نقاط پایتخت(اتصال از طریق ایستگاه مترو میدان شهدا)متمرکز شد. بسکتبال پسران باشگاه برق علاوه بر حضور در مسابقات حوزه،در مسابقات دسته یکم و دوم باشگاه های تهران شرکت کرده و دارای مقام و مرتبه هم شده است.ضمن اینکه چند تن از بسکتبالیست های باشگاه برق در رده سنی پایه از جمله رده سنی جوانان و نوجوانان چهره های مستعدی به تیم های تهران،ملی و اردوی تیم ملی بسکتبال کشورمان معرفی کرده است.

تاریخچه(قسمت چهاردهم)
تکواندو پرطرفدار،پرافتخار و رشته رزمی المپیکی

اگرچه ورزش تکواندو را کره ای ها بنا نهاده اند،اما هم اکنون خاستگاهش در همه کشور های جهان برقرار و پابرجاست.آیا می توانیم بگوییم رشته رزمی تکواندو بهترین و پرطرفدارترین رشته رزمی در جهان به شمار می آید؟ پاسخ به این سئوال مثبت است،زیرا ورزش تکواندو به همراه جودو تنها ورزش های رزمی هستند که در بازیهای المپیک پذیرفته شده اند و این یکی دیگر از دلایل محبوبیت تکواندو است.فراگیری این رشته در جهان حدو مرزی نمی شناسدوجالب است بدانید از خردسالان تابزرگسالان وحتی سپیدمویان وکهنسالان به این ورزش روی آورده اند و مسابقات آن در سطوح ملی،قاره ای،جهانی و بازی های المپیک بسیار تماشایی و هیجان انگیز است. تکواندو در ایران نیز به عنوان ورزشی فراگیر شناخته شده و از لحاظ تعداد ورزشکارانی که در رده های سنی پایه تا بزرگسالان بدان گرویده اند،درصدر همه ورزش های رزمی در کشورمان قرار گرفته است.آیا خوانندگان گرامی تاریخچه باشگاه برق می دانند که بهترین ورزشکار المپیکی ایران در میان همه رشته های ورزشی هادی ساعی با کسب دو مدال طلا و یک برنز تکواندو بازی های المپیک است.حتی کشتی به عنوان ورزش ملّی و سنّتی ایران هنوز نتوانسته ورزشکار و قهرمان معرفی کند که صاحب دو مدال طلای المپیک شود.جهان پهلوان تختی با یک مدال طلا و دو نقره المپیک در صدر المپیکی های کشتی ایران است و سایر کشتی گیران محبوب ایران هنوز این رکورد را نشکسته اند!

تکواندو در باشگاه برق

تکواندو در باشگاه برق از دهه 90اوجگیری خود را آغاز کرد. در ایام الله دهه فجر سال1390ورزش تکواندو در باشگاه برق موجودیت خود را به طور جدّی اعلام کرد و به توسعه ای شگفت انگیز دست یافت.اگرچه تکواندو با مهرداد شرقی کار خود را آغاز کرد،اما پس از چندی این احد کیومهر بخشایش بود که جانشین آقای شرقی شد و هم اکنون حدود12سال است مربیگری تکواندو باشگاه برق به عهده ایشان است. احد کیومهربخشایش علاوه بر قهرمانی در تکواندو در شکستن اجسام سخت(هان مادانگ)نیز صاحب مقام و مرتبه است. وی شاگردان زبده و نخبه بسیاری پرورش داده که در تالار افتخارات به مدال آوران و افتخار آفرینان ورزش تکواندو اشاره خواهد شد.

تاریخچه جهانی تکواندو

تکواندو در دهه1940میلادی توسط کره ای ها به ورزش جهان معرفی شد و سپس کشورهای چین و ژاپن در توسعه آن بسیار موثر واقع شدند.این ورزش بر ضربات وارده بر سر،ضربات پرشی و چرخشی به نقاط مختلف بدن تاکید تمام دارد و حرکات پا و دست در آن مشهود است. این رشته مسابقاتش را بر روی تاتامی(کیوروگی)و ضربات نمایشی(هان مادانگ)و اجرای مبارزه فرضی به صورت تک نفره(پومسه)مهارت های فردی تکواندکاران خود را به نمایش می گذارد.

سوابق ورزشی مربی تکواندو باشگاه برق

* شروع مربیگری در باشگاه برق از سال1388تاکنون
* دارای کمربند مشکی دان7کشوری(سال1403موعد آزمون دان 8 ایشان است)
* دارای دان 6 فدراسیون جهانی کوکیوان کره جنوبی
* دارای مدرک مربیگری درجه یک کشوری
* دارای مدرک مربیگری درجهA آسیایی از سال1386
* داور رسمی تکواندو از سال1368
* کسب دومقام اول کشوری تکواندو در سال 1373و1374
* دارای 36 مدال طلا،نقره و برنز در مسابقات هان مادانگ(شکستن اجسام سخت)استانی و کشوری
* کسب آخرین مدال هان مادانگ بهمن1402
تالارافتخارات تکواندو باشگاه برق
* حضور30قهرمان تکواندو باشگاه برق در مسابقات لیگ دسته یک استان تهران و مسابقات آزاد از جمله: ابوالفضل عشایری، محسن حاتم تهرانی،سپهر مشعلی،طاها خلیلی،طاها امینی،علی حیدری و…
* 300تکواندوکار دارای کمربند مشکی دان یک تا شش از فدراسیون تکواندو
* سیزده تکواندوکار به درجه مربیگری و16نفر به کسب درجه داوری نایل شدند.

افتخار عضویت در تیم های ملّی پایه

حامد سلیمی،علی شاکری،سعید نوبخت،امیرحسین شاکریو امیرحسین زارعی(تیم های نونهالان،نوجوانان و جوانان)

سمت های احد کیومهربخشایش

* رئیس کمیته سلاح های سرد استان تهران
* رئیس کمیته مسابقات سلاح های سرد کشور
* چهار سال دبیر هیئت تکواندو حوزه جنوب شرق تهران
* دارای مدرک مربیگری آمادگی جسمانی زیر نظر فدراسیون ورزش های همگانی از سال1385
یک اتفاق مهم در تکواندو: پارسا خلیلی 9ساله صاحب کمربند مشکی دان یک شد
یک رخداد شگفت انگیز را در باشگاه برق تکواندوکار9ساله به نام پارسا خلیلی رقم شد و توانست نخستین کسی باشد که صاحب کمربند مشکی دان یک شود. در ورزش تکواندو می گویند اگر کسی موفق به اخذ کمربند مشکی دان ده شود پروفسور این رشته شناخته می شود،حالا پارسا خلیلی تکواندوکار خردسال و9ساله باشگاه برق گام در راه بزرگان نهاده است تا بتواند در سیر موفقیت آمیز تلاش های خود دان های کمربند مشکی را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارد،انشاءالله

تاریخچه(قسمت پانزدهم)
پیشرفت عالی تکواندو دختران همگام با تکواندو پسران

ویژگی های ورزش تکواندو آنچنان فراگیر است که می توان آن را سرشاخه اکثر رشته های رزمی محسوب کرد. برخلاف تصور عموم این رشته تنها مبتنی بر حرکات پا نیست،بلکه به دلیل گستردگی اش شامل تمام حرکات دست و پا می شود.آموزش تکواندو شامل یادگیری سیستمی از حرکات و ضربات مشت،ضربات دست و پا و هم چنین اشکال مختلف پرتاب هاست که باعث ایجاد قدرت،سرعت تعادل،انعطاف پذیری و استقامت می شود. این ورزش به خاطر استفاده از پا و لگدزدن در مقایسه با سایرورزش های رزمی از جمله کاراته،شناخته تر شده است.یادآور می شویم فقط دو رشته رزمی تکواندو و جودو در بازیهای المپیک پذیرفته شده اند. تکواندو دختران در دهه90در باشگاه برق پایه گذاری شد و خانم ترکمان مربیگری این رشته را بر عهده داشت و از سال1391تاکنون خانم سمیه دهباشی سمت مربی تکواندو دختران و بانوان باشگاه برق را بر عهده دارد. توسعه واقعی تکواندو دختران همگام با پسران در زمان مربیگری خانم دهباشی تحقق پیداکردو حتّی می توان گفت در پاره ای از زمان ها در جذب ورزشکار نه تنها پابه پای تکواندوپسران آمده،بلکه توانسته از آن پیشی بگیرد و اگر باشگاه برق می توانست نوبت های آموزشی اش(سانس)را برای تکواندو دختران افزایش دهد،جذب آموزشگیران در آن کاملاً فزونی می یافت.خانم دهباشی یازدهمین سال مربیگری خود را در باشگاه برق تداوم بخشیده که بسیار پربازده و ثمربخش بوده است. ایشان دارای مدرک درجه یک مربیگری از فدراسیون تکواندو کشورمان است و قبل از مربیگری در باشگاه برق مربی تکواندو باشگاه های لیله القدر،حماسه وبهزادبوده است.خانم دهباشی عناوین قهرمانی درتکواندونیزداشته که به شرح زیر است:

سوابق و عناوین قهرمانی سمیّه دهباشی مربی تکواندو

* 13سال سابقه مربیگری در چندباشگاه
* 11سال مربی تکواندو باشگاه برق
* مسئول برگزاری مسابقات هان مادانگ در سطح حوزه،تهران و کشور
* دارای مدرک مربیگری درجه یک
* داور درجه 2 کیوروگی(مبارزه) و پومسه(مبارزه فنی)
* داور هان مادانگ که برای اولین بار پس از ده سال در ایران برگزار شد.

مقام های قهرمانی

* مقام دوم هان مادانگ کشوری سال1386
* مقام سوم تیمی پومسه(حریف خیالی)کشور سال1387
* مقام اول پومسه استانی سال1399
* مقام اول هان مادانگ استانی سال1401
* در بازه زمانی 1382تاسال1389 حاصل تلاش خانم دهباشی در کیوروگی(مبارزه) : دهها مدال طلا و نقره و برنز در سطوح حوزه و استان تهران
* مقام سوم کیوروگی در سال1388 مسابقات دانشجویان کشوری

تابلوی افتخارات تکواندو دختران

کیوروگی (مبارزه)هان مادانگ(شکستن اجسام سخت) و پومسه(حریف فرضی) کسب مدال ها در حوزه،استان و کشوری: سحر بهی زادیان،سبا فاضل آبادی،زهرا توسن،بهار باقریان،زینب خوش اخلاق، مبینا محمدی،زهرا نوروز زاده،مهدیه سادات احمدیان،فاطمه رشیدایی،مهدیه صابرشکار،پریساسادات احمدی،مهسا امین الرعایا،مائده رنجبر،ملیکا عبدالهی،مبینا فخیم و…

مدال آوران حال حاضر(حوزه و استان)

رده های سنی خردسالان،نونهالان و نوجوانان
ملیکا چشمه،هستی صحاف زاده،سونیا اسدی،النا صحرایی،اسما رضایی،ستایش شریفی،حلما بزله،مهدیه فیض آبادی،حلما جعفری،فاطمه حسن زاده،حنانه جعفری،ترنم شیخ الطوایفی

تاریخچه(قسمت شانزدهم)
فوتبال:دوره جدید،افتخارات جدید

فوتبال باشگاه برق از دهه40فعالیت های خود را آغاز کرد و اهتمام خود را معطوف به تیمداری در آن دهه کرد که البته رسمی معمول در باشگاه های مختلف تهران و کشور بود.پس از صعود شگفت آور تیم فوتبال باشگاه برق طی سال های 45تا1347 از دسته چهارم باشگاه های تهران به دسته اول و سپس حضور موثر و درخشان در مسابقات باشگاهی آن زمان به اوج درخشان خود درسال1352دست یافت و توانست در لیگ برتر فوتبال(جام تخت جمشید)ایران حضور داشته باشد.فرازو نشیب فوتبال باشگاه برق را در تاریخچه باشگاه قسمت های دوم و سوم مطالعه بفرماییدتا برسید به سال1386که باشگاه برق عطای حرفه ای گری و تیمداری در سطوح عالی فوتبال را به لقایش بخشید و به همین دلیل تیم فوتبال باشگاه برق که به دسته اول لیگ فوتبال ایران صعود کرده بود از دور مسابقه ها کنار رفت! بعد از این تعطیلی باشگاه برق توسعه فوتبال را در بخش آموزشی آن در رده های سنی پایه آغاز کرد و مدرسه فوتبال خود را بنا نهاد.در کنار مدرسه فوتبال ،تیمداری در گروه های سنی نونهالان،نوجوانان و جوانان را در دستور کار خود قرار داد. مدرسه فوتبال اولیه را در دهه80محمد نوری بازیکن پیشین تیم ملی و استقلال و چند تیم باشگاهی تهران حدود ده سال مدیریت و مربیگری کرد که فصلی بسیار خوب برای فوتبال باشگاه برق در دوره جدید خودش بود.مدرسه فوتبال باشگاه برق که به تدریج شکل می گرفت،آموزشگیرانش نیز به طرز شگفت آوری روز افزون می شد.پس از محمد نوری،ناظم گنجاپور مدیر مدرسه فوتبال شد و در زمان او هم استقبال از مدرسه فوتبال با رونق خوبی همراه بود.در این سالها که نزدیک به دهه90می شدیم تیم های فوتبال باشگاه برق در رده های سنی پایه به تدریج شکل و شمایل خود را پیدا کردند تا در مسابقات حوزه(شمال شرق،جنوب شرق و…)وباشگاه های تهران شرکت کنند.در اواخر دهه80مدیریت فوتبال بر عهده علی رهنمایی گذاشته شد که با او فصلی موفقیت آمیز برای فوتبال باشگاه برق رقم خورد و اتفاقاتی عالی و به نوعی می توان گفت دست نیافتنی در فوتبال باشگاه برق به وقوع پیوست .از استقبال بی نظیر خردسالان،نونهالان،نوجوانان و جوانان در مدرسه فوتبال بویژه فصل تابستان که نزدیک به هزار آموزشگیر در آن ثبت نام می کردند تا رخدادهایی مثل: مدرسه فوتبال یاشگاه ، مدرسه نمونه فوتبال پایتخت. در آذرماه 1390در ششمین نشست مسئولان استانی مدارس فوتبال کشور که با حضور علی کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال,علیزاده رئیس آکادمی فوتبال تهران برگزار شد،از میان 63 مدرسه فوتبال دارای مجوز در استان تهران دو مدرسه به عنوان نمونه انتخاب شدند. مدرسه فوتبال تهران- برزیلیا (شعبه باشگاه برق تهران)ومدرسه فوتبال آبی پوشان که دو مدرسه نمونه بودند که لوح افتخار و یاد بود به آنان اهداء شد.در این دوره هشت تیم از باشگاه برق در مسابقات باشگاه های تهران و حوزه های جنوب و شمال شرق حضور داشتند و در قسمت آموزش دروازه بانی هم جواد محمودی چهره سرشناس فوتبال کشورمان مربیگری دروازه بان ها را بر عهده داشت.

افتتاح مدرسه فوتبال تهران-برازیلیا در باشگاه برق

در خرداد ماه 1390با همکاری هیئت فوتبال تهران،باشگاه برق به عنوان پایگاه مدرسه فوتبال تهران-برازیلیا انتخاب شد.داسیلوا مربی برزیلی آموزش مربیان فوتبال تهران را برای برگزاری مدرسه فوتبال تهران-برازیلیا بر عهده داشت. در مراسم افتتاحیه که روز بیست وچهارم خردادماه در زمین چمن استادیوم شهیدعباسپور انجام شد علاوه بر رئیس فوتبال تهران،جانشین مدیرعامل برق تهران مهندس پورنقی،محسن قنبری معاون منابع انسانی،مدیرعامل باشگاه برق مهندس علی بیگ و مربی برزیلی داسیلوا حضور داشتند. در واقع همین برگزاری مدرسه فوتبال تهران-برازیلیا باعث شد مدرسه فوتبال باشگاه برق عنوان مدرسه نمونه فوتبال تهران انتخاب شود.

قهرمانی شگفت انگیز تیم فوتبال نونهالان باشگاه برق و صعود به لیگ برتر

یکی از اتفاقات بی نظیر دیگری که در فوتبال باشگاه برق در سال1391 چهره نشان داد،قهرمانی شگفت آور تیم فوتبال نونهالان باشگاه برق در مسابقات دسته یکم فوتبال باشگاه های تهران بود.این قهرمانی یعنی حضور و صعود نونهالان باشگاه برق در لیگ برتر فوتبال نونهالان تهران برای اولین بار اتفاق افتاد.
مربی تیم نونهالان باشگاه برق بر عهده مجید محافظت کار بود که تیمش بدون شکست وبا 13پیروزی پیاپی قهرمان مسابقات دسته یکم تهران شد.جالبست بدانید این تیم با بهترین خط حمله و بهترین خط دفاع در میان 14تیم شرکت کننده در مسابقات به عنوان قهرمانی دست یافت.آقای گل این مسابقات علیرضا رضاییان نیز از تیم فوتبال باشگاه برق بود.

تیمداری در گروه های سنی پایه

حضور بیش از هشت تیم از باشگاه برق در رده های سنی پایه یکی دیگر از افتخارات فوتبال باشگاه برق تهران در مسابقات باشگاهی حوزه،دسته دوم و دسته اول تهران محسوب می شود.وقتی از مدرسه فوتبال چهره های برتر به تیم های پایه می پیوندند،به معنی این است که توسعه اصولی فوتبال به نحو احسن در باشگاه برق اجرا شده است. مدرسه فوتبال مکمل تیم های فوتبال برای حضور در مسابقات باشگاهی تهران است.این تیم ها گاه با صعودهای درخشان و گاه با نزول های معمول مسابقات در جداول رقابت ها در رتبه های برتر و یا پایین جای می گرفتند و البته هدف اصلی که توجه به سنین پایه در فوتبال است کاملاًرعایت می شد.

اسامی تیم قهرمان نونهالان تهران جدیدترین نسل فوتبال باشگاه برق

حسین رجب زاده،الیاس زرینی،احسان زارع،محمد ولی زاذ=ده،میلاد رحمان پناه،مهدی پلویی،عرفان آزادی، عمادکاظمی،علیرضا رضاییان،محمدرضا دهقانپور،اشکان شوری،پارسازادور،مهدی خالدآبادی،حمیدرضا کاظمی، امیرمحمد امیری نژاد،روزبه پهلوانی،امیرحسین شمس،عماد ویانی،علیرضا صاحبی،اشکان افشاری،پارسا چاغری، امیررضا حیدرزاده،جواد خیری،مهدی پایمرد،اشکان سامنی،پوریا شاه علی،مهدی رمضانی،محمدجواد حیدری.
سرمربی:مجید محافظت کار ، مربی:رضا پاک نهاد ، مدیرفنی: سیداسماعیل دربندی
پس ازدوره قابل توجه سرپرستی علی رهنمایی درمجموعه شهید عباسپورنوبت به مجتبی حوله کیان وسپس جواد محمودی رسید که هریک همان فصل های درخشان پیشین را تداوم بخشیدند و در دوبخش مدرسه فوتبال و تیمداری در گروه های سنی پایه اهتمامی جدّی و شوق برانگیز داشتند. قهرمانی ونایب قهرمانی های بسیار در مسابقات حوزه ها و دسته اول تهران سهم همیشگی فوتبال باشگاه برق بوده است که حوله کیان و محمودی بدان دست یافتند.پس از جواد محمودی مدّت محدودی حبیب افتخاری سرپرستی فوتبال را بر عهده گرفت و بعد از ایشان هم مجتبی قلی زاده بدین سمت برگزیده شد.طی این سالها بسیاری از بازیکنان پرورش یافته در فوتبال باشگاه برق به عضویت تیم های ملی نوجوانان و جوانان و باشگاه های سرشناس پایتخت مثل استقلال پیوستند که نشان از سازندگی استعدادهای ناب در باشگاه برق دارد.

معرفی فوتبالیست قدیمی : مجتبی حوله کیان

مجتبی حوله کیان فوتبال را از تیم های پولاد و رضی آغاز کرد و سپس در سال1354 به تیم نوجوانان باشگاه برق پیوست.حوله کیان در باشگاه برق پیشرفت چشمگیری داشت از تیم نوجوانان به تیم جوانان وبعد از آن با استعداد درخشانی که داشت برای تیم بزرگسالان باشگاه برق برگزیده شد.حوله کیان به تیم ملی فوتبال نیز دعوت شد و در تیم ارتش ایران هم عضویت داشت و در لیگ قدس که بعد از انقلاب برگزار شد همراه با تیم تهران قهرمان کشور شد.حوله کیان بهترین خاطره اش را مربوط به سال1360می داند که با وجود سن کم در شمار دعوت شدگان به تمرینات تیم ملی قرار گرفت. حوله کیان در رسته شغلی خود نیز یک برقی تمام عیار بود وبه عنوان مسئول کنترل شبکه در دیسپاچینگ جنوب شرق تهران انجام وظیفه کرده است.او در تیم های بانک سپه و اکباتان نیز در مسابقات باشگاه های تهران عضویت داشته است.حوله کیان در دهه80با سمت مدیر فنی تیم های پایه بار دیگر به باشگاه برق پیوست و نیز عضو کمیته راهبردی فوتبال باشگاه ربق و از اعضای هیئت فوتبال و کمیته فنی باشگاه برق بوده است.

تیم فوتبال باشگاه برق در سال1359-عکس زیرخاکی

ایستاده از راست: حسین صالحی(مربی)،مهندس پیمان،داریوش ساعتچی،کریم محمودآبادی،اصغرامانی،فرامرز بیرجندی،مجتبی حوله کیان،مهندس شادرام،مهندس معینی فر،شفیعی(راننده)و شمیرانی
نشسته از راست:حمید زنجانی،جواد محمودی،محسن گلدهی،رضا ثبوتی،علی بیات،حمید میرصانعی،مجید شمیرانی، حسین عسگری و اسماعیل دربندی

تاریخچه(قسمت هفدهم)
بدنسازی پایه همه رشته های ورزشی در جهان است!

ورزش بدنسازی با انجام یک سری تمرینات بدنی با وسیله و دستگاه های گوناگون و به روش های مختلف پایه همه رشته های ورزشی در جهان محسوب می شود. این رشته با مدد جستن از تغذیه اصولی و علمی آمادگی های جسمانی فرد را رشد داده وتاثیرات مطلوبی به توانایی های ورزشکاران برجای می گذارد.بدنسازی از یک سو با تناسب اندام سروکاردارد و از دگر سو افزایش قدرت جسمانی و عضلانی در آن مدّنظر است.بدنسازی اصولی روش هایی متفاوت با پرورش اندام دارد و اگرچه هردو از دستگاه ها و وزنه ها استفاده می برند،اما بدنسازی علمی که پایه و اساس قهرمانپروری در اکثر رشته های ورزشی است راه و روش خود کاملاً از پرورش اندام جدا ساخته است.البته پرورش اندام نیز در ایران وجهان توسعه شگفت آوری داشته و قهرمانان بزرگی در آسیا و جهان معرفی کرده است.

بدنسازی در باشگاه برق

ورزش بدنسازی در باشگاه برق که دارای سالنی بزرگ و منحصر بفرد در منطقه جنوب شرق تهران است از سال 1380 با ایمان رهنمایی به عنوان مربی کار خودش را آغاز کرد.رهنمایی در دوبخش بدنسازی و پرورش اندام استادی شناخته شده است و پایه گذار رشته بدنسازی در باشگاه برق بوده و قهرمان های نامداری در رده های ملّی و آسیایی و جهانی پرورش داده است(بخش پرورش اندام)
رهنمایی تا سال1386مربی بدنسازی باشگاه را برعهده داشت و بعد جای خود را به حسن ازغندی داد.ازغندی از سال86تاکنون مربی بدنسازی باشگاه برق است و به خوبی توانسته در توسعه ظرفیت این رشته گام های موثری به پیش بگذارد. بعد از ایمان رهنمایی،حسن ازغندی،اردلان فضلی،امیرحسین پازوکی ومحسن کلامی نیز از دیگر مربیان بدنسازی باشگاه برق بودند که هریک در گسترش این ورزش در باشگاه برق و منطقه جنوب شرق تهران نقش های سودمند و متفاوتی از خود به جای گذاشته اند. با این وصف می توان گفت استقبال از بدنسازی با وجود مربیان لایق باشگاه برق طی دهه های 80تا1402عالی بوده است. سلامت جسمانی و روحی ارمغان ورزش بدنسازی برای عموم است و در بخش آماده سازی تیم های ملی برای حضور در مسابقات آسیایی،جهانی و المپیک بدنسازی نقش بی بدیلی دارد و بدون آن هیچ رشته ای نمی تواند در مصاف با رقبای خود دوام و بقا داشته باشد. یکی دیگر از مربیان موفق بدنسازی باشگاه صنعت برق تهران محسن کلامی است که استقبال از دوره آموزشی او بسیار عالی بود و شاگردان پرشماری پرورش داده به نحوی که می توانند در مسابقات ذیربط حضوری موثر داشته باشند.روزانه در دوره آموزشی محسن کلامی در سانس های مختلف بیش از 150 ورزشکار نزد ایشان آموزش های مبتدی،پیشرفته تا حرفه ای را فرا می گیرفتند.

مدال ها و قهرمانی های بدنسازی

* کسب مقام قهرمانی فیزیک کلاسیک استان تهران توسط امیرحسین ازغندی
* مقام قهرمانی بوکس آزادشرق اروپا توسط احسان برقی
* کسب مقام سومی پرورش اندام حوزه جنوب تهران توسط محمدسلیمانی
* مدال نقره پرورش اندام جنوب شرق تهران مجید پورحسینی
* کسب مقام قهرمانی بادی بیلدینگ(پرورش اندام)استان تهران امیرحسین ازغندی
* کسب مقام قهرمانی آمادگی جسمانی نیروهای حراست وزارت نیرو امیرحسین ازغندی
* مقام قهرمانی بدنسازی حوزه جنوب شرق تهران محمدرضا پسندیده
* کسب مقام قهرمانی تیمی پاورلیفتینگ در حوزه جنوب شرق تهران
* کسب مقام دومی تیم آمادگی جسمانی برق تهران بین شرکت های برق منطقه ای کل کشور درشهر اردبیل
عناوین و مقام و مدال های مذکوردر اواخر دهه80تا1402به دست آمده است.

کارنامه حسن ازغندی مربی بدنسازی

* اخذ مدرک مربیگری درجه یک بدنسازی سال1382
* اخذ مدرک مربیگری درجه3آسیا اسفند1386
* کسب مدرک مربیگری درجه3 فیتنس آسیا1386
* اخذگواهی کار با وزنه از آکادمی بدنسازی و پرورش اندام تهران1387
* کسب گواهی سیستم های تمرینی دی ماه1387
* اخذ گواهی تغذیه تخصصی پرورش اندام از آکادمی تهران
* کسب مدرک مربیگری درجه یک اسیا مردادماه1388
* عضو تیم قوی ترین مردان ایران
* عضو تیم سنگین وزن های جهان
* حدود 20 سال سابقه مربیگری در تهران و بیشترین زمان مربیگری در باشگاه صنعت برق تهران

آینده داران بدنسازی در باشگاه برق

داود حسین زاده،محسن ترابی،علیرضا عربلی،حاج رضا کلانی،محمدرضا پسندیده . مهدی توکلی
یادی از مرحوم عباسی
یکی از پیشکسوتان و عاشقان ورزش بدنسازی مرحوم عباسی بود که دوستانش نام قهرمان را بر او گذاشته بودند. مرحوم قهرمان از نام آورترین چهره های بدنسازی باشگاه صنعت برق تهران بود که بدون وقفه در همه دوره های آموزشی بدنسازی حضوری فعال داشت  و باعث دلگرمی سایر ورزشکاران این رشته می شد. یاد ونامش گرامی باد.برای او از خداوند رحمت واسعه و غفران الهی طلب می کنیم. همه از خداییم  وبه سوی خدا می رویم…

تاریخچه(قسمت هجدهم)
کیک بوکسینگ رشته رزمی مدال آور و محبوب در باشگاه برق

ورزش رزمی کیک بوکسینگ مجموعه ای از سایر ورزش های رزمی همچون موی تای،کارته و بوکس است و در آن برای کسب پیروزی و سرنگونی رقیب از ضربات فنّی پا و مشتزنی استفاده می شود. این ورزش برای دفاع از خود و حفظ قدرت و تناسب بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ورزش کیک بوکسینگ در ایران به دلیل مدال آوری در سطوح قاره ای و جهانی درای محبوبیت فوق العاده ای است و باشگاه برق در دوبخش آقایان و بانوان به طور جدی توسعه این ورزش را از دوره آموزشی تا قهرمانپروری در برنامه کاری خود قرار داده است. مدال های ارزشمند جهانی این رشته بویژه مدال آوری بانوان باعث شده تا کیک بوکسینگ در کشورمان به نحو همه جانبه و فراگیری توسعه یابد. مدال های جهانی کیک بوکسینگ ایران این رشته را همپای تکواندو و کاراته قرار داده است.کیک بوکسینگ از اوایل دهه90در باشگاه صنعت برق تهران راه اندازی شد.این ورزش فعالیت های خود را با سه مربی به نام های شرقی و اسماعیلی و نادر پارساخو آغاز کرد و می توان گفت که پایه گذار ورزش کیک بوکسینگ در باشگاه برق بودند. این سه مربی زحمتکش پس از چندی جای خودشان را به علی جعفرخانی مربی سرشناس کیک بوکسینگ دادند تا این رشته پس از آنکه نفسی تازه کرد،دوران جدیدی پیش رو داشته باشد.در دورانی که جعفرخانی مربی کیک بوکسینگ بود،در چند دوره مسابقات استانی و ملی شامل کونگ فو،آمادگی جسمانی و …رزمی کاران کیک بوکسینگ مدال ها و مقام های ارزشمندی نصیب باشگاه برق کردند که مهمترین این دستاوردها به شرح زیراست:

مسابقات دفاع شخصی قهرمانی کشور(ارومیه)

تیم تهران با استخوانبندی رزمی کاران باشگاه برق قهرمان ایران شدند.

اسامی قهرمانان باشگاه برق

احسان خورشیدی،احمد رضایی،علی سلمانی،امیر امیدی،محمد پورشیرمحمد،محمدرضا سروش،احمدرضا آقابالا(بزرگسالان)،مهراب یوسفیان،اردلان دهباشی،محمدرضا غضنفری و محمد نیکوسرشت(جوانان) در سال 1396پنج کیک بوکسینگ کار باشگاه برق به تیم ملی دعوت شدند : نعمت اله رضایی،محمد پورشیرمحمد، علی سلمانی،محمدمجید چولکی و محمد نوروزی. در سال95 و سپس 96 باز هم رزمی کارانی که در کیک بوکسینگ فعالیت می کردند در مسابقات دفاع شخصی قهرمانی کشور در شهر مشهد با کسب 7 مدال به مقام قهرمانی دست یافتند.خیلی جالبست که بدانید همین کیک بوکسینگ کاران در مسابقات کونگ فوتوآ که در حکم رقابت های انتخابی و قهرمانی استان بود با7مقام قهرمانی 5 نایب قهرمانی و دو مقام سومی عنوان قهرمانی را به دست آوردند.پس از وقفه ای که به نوعی باعث شد فعالیت های کیک بوکسینگ کمتر شود،محمدمسلمی مربی توانای کیک بوکسینگ جای علی جعفرخانی را گرفت و هدایت کیک بوکسینگ کاران باشگاه برق را بر عهده او گذاشته شد.در زمان مربیگری آقای مسلمی کیک بوکسینگ کاران تنها در مسابقات رسمی خودشان شرکت کردند وتوانستند موفقیت های بزرگی در مسابقات قهرمانی کشور و استان تهران به دست آورند.در این بازه زمانی و پس از فروکش کردن بیماری مهلک کرونا،ورزش کیک بوکسینگ شروعی تازه و تحسین برانگیز داشت و توانست علاوه بر جذب تعداد قابل توجهی کسک بوکسینگ کار،عناوین قهرمانی بسیاری به نام باشگاه برق ثبت کنند.تیم های نونهالان، نوجوانان،جوانان و بزرگسالان کیک بوکسینگ باشگاه برق در سال1402با جهشی عالی در مسابقات مهم ملی و استانی مقام های ارزشمندی به دست آورند که به شرح زیر اعلام می شود.

*کیک بوکسینگ قهرمانی کشور(جوانان و بزرگسالان1402)
باشگاه برق برنده 4 مدال نقره و برنز شد.
برندگان مدال نقره: آروین سیدی و حسام عباسی ساری
برندگان مدال برنز: رضا فکری کوچک سرایی و مهیار برزگر، مربی: محمد مسلمی
* سی و یکمین دوره مسابقات کیک بوکسینگ قهرمانی کشور(سبک توکی ما)تهران1402
کمربندطلا : محمد یمینی(جوانان)محمدبلوکی جوانان
مدال ها : امیرحسین سعیدیان(طلا نونهالان)،علی غلامی و علی مرادی(نقره)،پارسا عالی و جواد کلاری(برنز جوانان)، سید جواد محمودی(برنز بزرگسالان)
* کیک بوکسینکگ قهرمانی استان تهران(سبک نیسا)1402
رزمی کاران باشگاه برق بنرده 17 مدال در رده های سنی نونهالان،نوجوانان،جوانان و بزرگسالان شدند. دو کمربند طلایی هم نصیب محمد یمینی و آیدین خدایی شد.

تاریخچه(قسمت نوزدهم)
کاراته دختران و بانوان رشته ای قهرمان پرور در باشگاه برق

کاراته اوایل قرن بیستم در کشور ژاپن چهره نشان داد و تبدیل شد به یکی از ورزش های رایج در جهان،البته با سبک های متفاوت و متنوع!این اتفاق در دهه های 1920و1930میلادی بوقوع پیوست و کاراته به معنی ژاپنی می شود(دست خالی)! کاراته در واقع نوعی از دفاع شخصی است که با برخاسته هنر و اصطلاحات فلسفی توسط استاد فانوکوشی بنیان نهاده شد.کمیته بین المللی المپیک در سال2016رای به گنجاندن کاراته در بازیهای المپیک داد تا این ورزش همچون تکواندو و جودو وارد عرصه رقابت های المپیکی شود.کاراته از ورزش کونگ فو تاثیرات بسیاری پذیرفته و گفته می شود شاخه ای از هنرهای رزمی ریوکیوان است. نوع مبارزه در کارته مبتنی بر مشت زنی،لگدزدن،ضربه با آرنج،زانوزدن و ضربات دست باز است که روش هایی برای استفاده دست و پا در موقع حمله و هم چنین دفاع در برابر مشت و لگد است. کاراته از هنرهای رزمی چین نشئت گرفته و به عنوان سیستم جنگی غیر مسلح اشتهار دارد.مبارزه در کاراته بر خلاف تکواندو بدون کلاه و دستکش است و احتمال آسیب پذیری در آن بیشتر از بعضی رشته رزمی دیگر است.در کاراته تمرکز برای استفاده بیشتر از ضربات دست است،اما در تکواندو از فنون و ضربات پا استفاده بیشتری می شود. سبک های اصلی کاراته عبارت است از: شوتوکان،شیتوریو،گوجوریو،و وادوریو.

شروع کاراته در باشگاه برق اواخردهه80

اواخر دهه هشتاد را می توان سال های اوجگیری ورزش در باشگاه صنعت برق تهران دانست.در این سالها در ورزش های رزمی اتفاق بزرگی رخ داد و پایه و اساس این رشته ها بنیان نهاده شد. ورزشی مثل کاراته که جنبه فراگیری آن در ایران کاملاًملموس است جای پای محکمی در ورزش کشور به نام خود ثبت کرده است.مدال آوری قاره ای و جهانی توسط کاراته کاهای ایران موج روی آوری به این رشته رزمی ژاپنی را دوصد چندان کرد و اکنون مشاهده می کنیم در گستره ای وسیع از کشور ورزش کاراته رواج یافته است.این ورزش دارای چهارسبک متفاوت است که از هر سبکب شاخه ای منشعب شده،اما در نهایت همان چهار سبک اصلی به رسمیت شناخته شده و در مسابقات جهانی و آسیایی تنها سبک رسمی مبارزه همان کاراته است نه سبک های دیگر.البته هرسبک برای خودش مسابقات آسیایی و جهانی و استانی و ملّی دارد،اما در رقابت های رسمی تنها ورزش کاراته که برآیند همه سبک های دیگر است پذیرفته می شود.کاراته در باشگاه برق اواخردهه80با مربیگری مونا طلوع مروی فعالیت های خود را آغاز کرد وپایه این ورزش در باشگاه بنا گردید.پس از چندی که از فعالیت های خانم طلوع مروی گذشت،خانم سیده سبا نوشادسهیلی به جای ایشان کار مربیگری کاراته کاهای دختران و بانوان باشگاه برق را به عهده گرفت.

رنگین کمانی از مدال های رنگارنگ

اوج شکوفایی دختران را باید در دهه90جستجوکرد.جهش فوق العاده کاراته دختران در باشگاه برق چنین است،یک : استقبال بسیار خوب در دوره های آموزشی،دو : حضور در مسابقات تهران،استان و کشور و کسب عناوین متعدد قهرمانی با رنگین کمانی از مدال های رنگارنگ. از آنجا که ذکر قهرمانی ها و مدال آوری های کاراته در سبک های مختلفی که در رقابت های استانی و کشوری حضور داشته در گنجایش صفحات تاریخ ورزش باشگاه برق نیست، بنابراین هر رویدادی را به طور اختصار تقدیم خوانندگان گرامی تاریخچه ورزش باشگاه صنعت برق تهران می کنیم. لازم به یادآوری در کاراته دختران خانم خسروآبادی هم در سبک شیتوریو به همراه خانم شکاریان و خانم مهدیه عباسی از دیگر مربیان کاراته باشگاه برق در دهه90و طی سال های1401و1402بودند.

تابلوی افتخارات کاراته دختران

* قهرمانی تهران سال92 : تیم کاتا حانیه رمضانی،مهدیه عباسی و نگین زحمتکش برنده مدال برنز کشور شد.مربی: مونا طلوع مروی
* کاراته انتخابی استان تهران سال91: تیم باشگاه برق برنده سهمدال طلا،نقره و برنزشد
* سال92 : در مسابقات کاراته تهران و ایران دو مدال طلا و 2 نقره،نصیب کاراته کاهای باشگاه برق شد.(مربی:مونا طلوع مروی)
* سال93: در بهمن ماه سال93 کاراته کاهای باشگاه برق در مسابقات قهرمانی تهران 11مدال کسب کردند،3طلا،6نقره و2برنز
* سال96: مسابقات کاراته قهرمانی استان تهران،قهرمانی باشگاه برق با 21مدال طلا،نقره و برنز(سبک کیوکوشین) مربی:خانم سهیلی
* سال 97:مسابقات قهرمانی کشور سبک کیوکوشین در تهران برگزار شد و در رده های سنی کاراته کاهای دختر باشگاه برق برنده 24 مدال طلا،نقره و برنز شدند.(مربی خانم سهیلی)
* سال97:در اذرماه این سال در مسابقات بین المللی سبک های غیرکنترلی کاراته کاهای باشگاه برق برنده مدال های طلا،نقره و برنز شدند.
سال97:در بهمن ماه سال97 ویژه مسابقات قهرمان قهرمانان تیم باشگاه برق برنده 27مدال رنگارنگ شد،7مقام اول، 8مقام دوم و12مقام سوم
* سال97:تیم باشگاه برق با 7 مدال طلا قهرمان استان شد.مربی مقام های مذکور خانم سهیلی بودند.

بهترین کاراته کاها در آن سال:

شهرزادسادات حسینی،زهرا ریاضی،فاطمه سلاح،مریم شفیعی،مهسا نوروزی،خدیجه موسوی،حلماسادات حیدری،ترنم قبادی،فاطمه ممانی،نسترن آذرشکیب،فاطمه میقانی،زهرادهقانی،کیمیاآزاد،مبینا حاجی،مربی:سیده سبا نوشادسهیلی

بهترین و بزرگترین پیروزی

سال98 : در مردادماه سال98تیم کاراته تهران بادرخشش کاراته کاهای باشگاه برق در مسابقات قهرمانی کیوکوشین کاراته با کسب 39 مدال کشوری قهرمان ایران شد. در این رقابت ها تیم تهران،کرمان و تبریز اول تا سوم شدند. مربی:خانم سهیلی
شهریور سال1402 : در مسابقات کیوکوشین ماتسوشیما در دوبخش کاتا و کومیته که در تهران برگزارشد، کاراته کاهای باشگاه برق با کسب 21 مدال(3طلا،6نقره و12برنز)موفقیتی بزرگ به دست آوردند. مربی: خانم مهدیه عباسی
بهمن ماه1401: در یک دوره مسابقه های کاراته سبک کیوکوشین که در ورزشگاه شیرودی برگزار شد کاراته کاهای باشگاه برق در سه بخش کاتا،کومیته و کاتاکومیته برنده مدال های رنگارنگ طلا،نقره و برنز شدند(19مدال) مربی:مهدیه عباسی

سوابق ارزنده مربی کاراته باشگاه برق خانم مهدیه عباسی

سوابق کاراته
* مربی درجه یک ملی سال1380
* دارای کمربند دان6کاراته
* داور ممتاز ملی از سال1380
* مسئول کومیته داوران کشور(1401-1402)
* مسئول کمیته فنی و برگزاری مسابقات
* عضو کمیته آموزش و آزمون کشور
سوابق مربیگری
* کاراته،دفاع شخصی،دو ومیدانی،آمادگی جسمانی و ایروبیک،بدنسازی
* مربی تیم باشگاه الغدیر،باشگاه نفت،باشگاه امام زمان(عج)،باشگاه شمشیری،باشگاه شهربانو و باشگاه صنعت برق تهران
* کسب عنوان قهرمانی با تیم های بسیج،باشگاه برق و تیم نفت
* پرورش بیش از 100شاگرد قهرمان در سطح استان و کشور
* نخبه ورزشی منطقه 9 شهرداری
* عناوین قهرمانی استانی(تهران)و کشور
* عنوان قهرمتنی تیمی به عنوان مربی
* عناوین قهرمانی تکواندو
* دارای دان یک تکواندو و دان 2 دفاع شخصی

تاریخچه(قسمت بیستم)
کاراته پسران یکی از ورزش های پیشتاز در باشگاه برق

کاراته یکی از ورزش های رزمی جهان است که با سبک های متفاوتش ازپرسابقه ترین ورزش ها در مسابقات قاره ای و جهانی برخوردار است.سبک های شیتوریو،شوتوکان،گوجوریو و وادوریو هر یک دارای مسابقات استانی،کشوری،قاره ای  و جهانی دارند و به همین دلیل از پر مخاطب ترین ورزش ها در هر کشوری محسوب می شود.در ایران هم کاراته با همین سبک های ذکرشده گوی سبقت را از بسیاری ورزش ها ربوده و در جایگاه مطمئنی قرار گرفته است.در باشگاه صنعت برق تهران کاراته پسران از سال1391فعالیت های خود را آغاز کرد.مربیان اولیه کاراته پسران باشگاه برق محمدرضا روحپرور،عباس حسن سعدی،جواد کمالی و خسروی پایه گذار توسعه این ورزش در باشگاه برق بودند.طی سال های 92و93 به بعد به تدریج محمدرضا محتشمی پور،مرتضی آسفی و علیرضا فرغدار عهده دار مربیگری کاراته باشگاه برق در همان سبک های معروف کاراته بودند و این حسن اتفاق تا پایان سال 1402ادامه داشته است.کاراته پسران اما با فراز و فرودهای بسیاری روبرو شد تا بتواند خود را از رکود و گاه توقف نجات دهد.سال های اولیه مبتنی بر آموزش الفبای این رشته به آموزشگیران کاراته در باشگاه برق گذشت تا بتوانند به سطح مدال آوری در تهران و مسابقات کشوری نایل شوند.سرانجام در سال1397محمدرضا محتشمی پور مربی ارزشمند کاراته باشگاه برق توانست کاراته کاهای رده های سنی باشگاه برق را به مدال و مقام برساند وبه چند سال انتظار برای کسب مدال در کاراته پایان دهد.یکبار دیگر در سال1398محتشمی پور در رقابت های قهرمانی کشور سبک شیتوریو دست آموزشگیران کاراته باشگاه برق را به مدال و مقام رساند.مدال آوری و قهرمانپروری در باشگاه برق در سال های پس از بیماری مرگبار کرونا در سال1402به اوج خود رسید و مربیانی چون مرتضی آسفی و علیرضا فرغدار مربیان کاراته باشگاه برق در مسابقات استانی و ملی و حتّی در مسابقات خارج از کشور(ارمنستان)تیم ها و کاراته کاهای باشگاه برق را به مدال های ارزشمندی رساندند تا نشان دهند این ورزش رزمی در باشگاه برق استعداد شگرفی برای شکوفایی و قهرمانی دارد.

کارنامه موفقیت های کاراته باشگاه برق

1397 : در مسابقه های کاراته پیشکسوتان قهرمانی کشور که در شهرری برگزار شد سیدمحمدرضا محتشمی پور مربی توانای کاراته باشگاه صنعت برق تهران در وزن80کیلو صاحب مدال طلا و مقام قهرمانی ایران شد.این مسابقه با حضور 800کاراته کا از سراسر کشور انجام شد.
1398 : مسابقه های قهرمانی کیوکوشین کاراته کشور(رده های سنی پایه)، در این رقابت ها کاراته کاهای باشگاه صنعت برق تهران که در تیم منتخب تهران حضور داشتند توانستند با کسب مدال های ارزشمند خود همراه با تیم تهران قهرمان کشور شوند. مدال آوران:طلا(مهدی مهدوی،امیرطاها درودیان)، نقره (بردیا بهنام،محمد محولاتی،اهورا خرمی،آرین صادقی،علی شهرادی،یوسف رجبی)، برنز(علی صنگوری،محمدسپهر مدرس،امیرمهدی اعظمی،یونس رضازاده،حسین احمدی،محمدحسین علی نژاد)، مربی: محمدرضت محتشمی پور
1402 : مسابقه کاراته انتخابی(اعزامی به ارمنستان) 18مدال دستاوردکاراته کاهای باشگاه برق(مربی: مرتضی آسفی)
1402 : اردیبهشت ماه،کسب 12 مدال بین المللی کاراته مسترکاپ امارات متحده عربی(مربی : علیرضا فرغدار)
1402 : اعزام سه کاراته کای باشگاه برق به مسابقه های بین المللی ارمنستان، طاها اصغریاقدم(نوجوانان)مهراد قجاوند (نوجوانان) و امیرعباس مرادلو(نونهالان)

خرداد1402 : در مسابقه های بین المللی کاراته که درکشور ارمنستان برگزار شد طاها اصغری و مهراد قجاوند برنده مدال برنز شدند،مربی:مرتضی آسفی
1402 : علیرضا فرغدار مربی کاراته باشگاه برق در مسابقات کاراته پیشکسوتان کشور برنده دو مدال برنز شد.
1402 : مسابقات انتخابی کاراته باشگاه های برتر تهران(کاتا و کومیته) کسب 18 مدال و انتخاب18 کاراته کا برای مسابقات قهرمان قهرمانان تهران(مربی:مرتضی آسفی)
1402 : مسابقات قهرمانی کاراته سبک شیتوریو کشور(البرز-کرج)،کاتا:8مدال و کومیته 28مدال طلا،نقره و برنز (مربی : علیرضا فرغدار)،در این رقابت ها کاتای انفرادی پیشکسوتان قهرمانی کشور نیز برگزار شدکه در آن علیرضا فرغدار مربی کاراته باشگاه ربق برنده مدال طلای ایران شد.

اسامی کاراته کاهای موفق مرتضی آسفی مربی کاراته

طاها اصغری اقدم،علیرضا چرمی،مهریار شفاعی،امیرعباس مرادلو،امیرعلی تدینی،امیرحسین حیدریان،امیرصدرا خلجی،صدرا شهرابی،امیرعلی بخشعلی پور،عرفان رضایی،سامان ارجمند،مهراد قجاوند،امیرعلی میرزامحمدی، مهزیار امیری راد،امیرحسین عرب سعیدی،رایان نیک صفت،سیدامیرحسین هاشمی،آرتین ذوالفقاری،سعید بدخش، ابوالفضل کتابیان،امیرعلی ضیاءبخش

اسامی کاراته کاهای موفق علیرضا فرغدارمربی کاراته

بخش کومیته وکاتا:کسری کلهر،محمدمعین رحیمی،محمدامین آزادی،آرین کشاورز،محمدمبین ملکی،امیراحسان نمازی،محمدیاسین رحیمی،نیکان جعفرزاده،محمدرضا پرنوش،علی حسینی آریا،کسری قربانی

تاریخچه(قسمت بیست و یکم)
دوره جدید والیبال:سازندگی و پرورش نخبه ها!

تاریخچه والیبال باشگاه صنعت برق تهران را می توان به دو بخش بسیار ثمربخش تقسیم کرد.مرحله اول:تیمداری که به تدریج به تیمداری حرفه ای مبدل گشت و افتخارات کم نظیری نصیب والیبال باشگاه برق کرد. مرحله اول از دهه چهل آغاز و در دهه هشتاد(1386)که نقطه اوج تیمداری در بااشگاه برق بود،ختم گردید. اما مرحله دوم از سال1389با راه اندازی دوره های آموزشی والیبال به گامی مهم و سرنوشت ساز تبدیل شد،زیرا بنای والیبال در شروع دوره جدید مبتنی بر آموزش الفبای این رشته به نوآموزان و آموزشگیران رقم خورد.آموزشها به تدریج تا سطوح عالی وپیشرفته رسید تا جایی که والیبالیست ها توانایی حضور در مسابقات را پیدا کردند و پس از حدود سه سال تیم های رده های سنی(نونهالان،نوجوانان و جوانان)والیبال باشگاه برق در مسابقات حوزه،دسته اول و دوم تهران شرکت کردند و به عناوین قابل قبولی هم دست یافتند.والیبال باشگاه برق در دهه90فعالیت هایش فراتر از دوره های آموزشی شکل گرفت و نشان داد ظرفیت های فراهم آمده اش قادر خواهد بود تا سطوح استانی و ملی والیبالیست تربیت کند.اما کسی که توانست چنین فرآیندی در والیبال باشگاه صنعت برق تهران بوجود آورد کسی نبود جز علیرضا خشرویی مربی سرشناس و نامداری که نام او با والیبالیستهای گروه سنی پایه گره خورده و وی را به عنوان معلم واستادی می شناسند که تربیت و پرورش نخبه ها را سال ها در باشگاه برق و چند باشگاه دیگر در دستور کار خود قرار داده است.علیرضا خوشرویی دوره های آموزشی خودرا در سال1389در یک سانس با تنها20شاگرد آغاز کرد ودر اواخر دهه90تا1402بیش از 80سانس آموزشی در یک ماه به کلاس های او اختصاص دارد.

پرورش نخبه ها و خروجی های والیبال باشگاه برق

اسامی والیبالیست هایی که درذیل مشاهده خواهیدکردتنها تعدادی ازدست پرورده های والیبال باشگاه برق هستند که به تیم های ملی رسیدندکه نشان دهنده دست پروالیبال باشگاه برق درتربیت نخبه های والیبال درگروه های سنی پایه است . پرورش یافته ها :هادی شورکابی،امیرحسین جلال،محمدحسن راستی،مهردادشیبانی،محسن کلامی، شایان حمودی،حسن کلاردشتی،سینا راوندی،علی آقایی،ابوالفضل عزیزی،امیرحسین افراطی،اشکان امیری،معین نعمتی،امیرمحمد معین مهر،امیرعلی گیلکی،پارسا مرادی نسب، این والیبالیست ها در لیگ های باشگاهی رده های سنی پایه تا بزرگسالان در مسابقات تهران ولیگ کشور حضور داشتند و به عنوان دست پروردگان والیبال باشگاه برق شناخته شده هستند.

حضور در مسابقات والیبال باشگاه های تهران و جشنواره ها

سال92:شرکت در مسابقات والیبال جوانان باشگاه های تهران(دسته اول)چهار پیروزی پیاپی مقابل تیم های صنعتی صفا،نفت تهران،ترمینال جنوب و دماوند
سال93:دعوت از سه والیبالیست باشگاه برق به اردوی تیم ملی والیبال جوانان ایران:حمید حمودی،مهرداد شیبانی و امین عبدالهی
سال95:تیم های والیبال نوجوانان وجوانان باشگاه برق به مقام سوم مسابقات والیبال باشگاه های تهران دست یافتند.
سال95:تیم والیبال ساحلی باشگاه برق با ترکیب محمدرضا مشهدی و عباس کریمی و با مربیگری و هدایت علیرضا خوشرویی به مقام قهرمانی استان تهران دست یافت.

سال95:والیبالیست های جوان باشگاه برق نایب قهرمان مسابقات والیبال دسته اول باشگاه های تهران شدند.
اسامی تیم : حسین ابرزنی،محمدمهدی وارسته،محمدرضا عزتی،پوریا طباطبایی،سینا راوندی،سهیل غفاری منش، علی عظیمی،ستارحسن پور،علیرضا افشار،محمدرضا مشهدی،عباس کریمی،میلادرمضانی،سعید میرصانعی، امیرحسین علیپور،محمداکبری،امید بهرامی. مربیان:محمدابراهیمی،مهدی صحبا،امیر توسلی. سرمربی: علیرضا خوشرویی
سال96:جضور تیم های والیبال باشگاه برق در مسابقات دسته اول(دوتیم)و دسته سوم(یک تیم)
سال96:برگزاری مسابقات تشویقی والیبال نونهالان با حضور 8 تیم،این مسابقات در باشگاه برق برگزار شد و عنوان قهرمانی به تیم باشگاه برق رسید.
سال97:در مسابقات مینی والیبال باشگاه های تهران،نونهالان باشگاه برق خوش درخشیدند.صعوداز مرحله اول
سال97:شرکت در مسابقات والیبال دسته اول تهران. اسامی تیم:رضا مومنی،احسان صاحبی،سیدعلی سیدی،مهدی فرهود،ایلیا احمدی،مهدی الله وردی،علی رمضانی،پارسا پندار،امیرمحمد سیمرغ،آرمین عباس زادگان،محمدغفارزاده، سیدسعید حسینی،علیرضا یغمایی،پارسا مرادی نسب،عباس پرویز زاده.
اسفندسال97:در مسابقات دسته دوم نوجوانان باشگاه های تهران تیم والیبال باشگاه برق در آستانه صعود به دسته یکم قرارگرفت.

اسامی تیم نوجوانان

محمدامین نادری،حسن کلاردشتی،امیرحسین آشتیانی،کیارش باختری،محسن حیدری،آریا امرایی،پارسا مرادی نسب،علیرضا خلیل ارجمندی،رضا یغمایی،امیرحسین میر،علی چهارباشلو،دانیال بهمن آبادی،محمد مودت، امیرمحمدسیمرغ،عباس پرویززاده. سرمربی:علیرضا خوشرویی . مربی : میثم یوسفی
سال98:جشنواره مینی والیبال با حضور36تیم وبرگزاری جام رمضان درباشگاه برق ویژه گروه سنی نونهالان،تیم های باشگاه برق قهرمان و نایب قهرمان شدند.
معرفی نخبه باشگاه برق:حمید حمودی پاسور تیم ملی جوانان ایران
حمید حمودی پاسور ارزنده تیم ملی والیبال جوانان و قهرمان آسیا دست پرورده باشگاه صنعت برق تهران و علیرضا خوشرویی مربی توانای والیبال باشگاه برق است.حمودی متولدسال 1373تهران ودارای دیپلم ریاضی است و والیبال را تا سطح رسیدن به تیم ملی نزد علیرضا خوشرویی مربی والیبال باشگاه برق فراگرفته است.اونقش ارزنده خوشرویی را در رسیدن به مراتب بالای والیبال تهران و ملی مورد تاکید قرار می دهد و می گوید: همواره سپاسگزار او هستم. حمودی در چند رشته ورزشی استعداد خوبی داشت و ضمن مشورت با مادرش رشته والیبال را انتخاب کرد.اودر مسابقات جوانان قهرمانی آسیا که به میزبانی کشورمان در تهران برگزار شد همراه با تیم جوانان ایران به عنوان قهرمانی آسیا دست یافت.
حمید حمودی و نکته سنجی های او:9ماه در اردو بودیم و زحمات بسیاری متحمل شدیم تا توانستیم عضو تیم ملی والیبال جوانان ایران شوم،بهترین مسابقه ما مقابل ژاپن بود که با پیروزی همراه شد،اما سخت ترین مسابقاتمان برابر چین و کره جنوبی بود که در این دو مسابقه هم سربلند بودیم.اخلاق در والیبال به خوبی رعایت می شود چون فاصله ها کم است،هر حرکتی و روش و منشی دیده و شنیده می شود،بنابراین همه اخلاق و حسن عمل را رعایت می کنند.الگوی من در والیبال سعید معروف  و سپس امیر حسینی و از خارجی ها لی بال پاسور آمریکایی هستند.
ویژگی های پاسور:سرپنجه خوب و قوی داشته باشد،قدش مناسب و توانایی با پرش پاس دادن را داشته باشد،از ترفندهای رقیب و در آنالیز تیم حریف آشنا باشد،اگر در دریافت خوب و مناسب باشد در موفقیت پاسور،بسیار موثر است.از پدرو مادرم که برایم زحمت زیادی کشیده اند تشکر و قدردانی می کنم.علاوه بر آقای علیرضا خوشرویی مربی ام در باشگاه برق از مربیان تیم ملی جوانان آقایان مظفری(سرمربی)لاهوتی،نوری و دامغانی نیز سپاسگزارم.

سوابق علیرضا خوشرویی مربی والیبال باشگاه برق

* دارای مربیگری درجه 2بین المللی
* دارای مدرک بین المللی پست های تخصصی والیبال
* مدرس رسمی فدراسیون والیبال ایران
* مربی اسبق تیم های ملی والیبال نوجوانان و جوانان ایران از سال1380تا1390
* کسب مدال نقره قهرمانی آسیا با تیم نوجوانان ایران سال1382
* کسب مدال طلای قهرمانی آسیا با تیم ملی جوانان ایران سال1387
* مدال برنز مسابقات نوجوانان جهان در تایلند1382
* مدال طلای قهرمانی آسیا جوانان سال1384
* مدال نقره آسیا همراه با تیم جوانان ایران سال1388
* مقام پنجم جهان در مسابقات المپیک نوجوانان،سنگاپور1389
* عناوین و قهرمانی های متعدد در مسابقات آموزشگاه های کشور
* دارای مقام قهرمانی باشگاه ها با تیم های پیکان،سایپا،نفت تهران،هما،برق تهران،بانگ های کشاورزی،صادرات،ملی و تجارت
* مربیگری در باشگاه صنعت برق تهران از سال1389تاکنون1402
* شروع مربیگری در سال89 با 20شاگرد و یک سانس و اکنون بیش از 80سانس ماهانه

تاریخچه(قسمت بیست و دوم)
ژیمناستیک پسران

همه ورزش ها حول محور آمادگی جسمانی قرار دارند،بویژه ژیمناستیک که در حال حاضر در آن قدرت و ظرافت،هنر و استقامت بوضوح نمایان است.ژیمناستیک نشأت گرفته از تمرینات سربازان یونان باستان پدید آمده است.درسال1881فدراسیون بین المللی ژیمناستیک تاسیس شد و از اولین دوره بازیهای المپیک درسال1896در شمار رشته های المپیکی قرار گرفت که در واقع حکایت از آن دارد که این ورزش از همان سال های اولیه تأسیس آن چقدر دارای اهّمیت بوده است.ژیمناستیک در مسابقات جهانی و المپیک بخش مردان در18ماده تیمی و انفرادی انجام می شود،یعنی54مدال طلا و نقره و برنز در بخش زنان نیز که در16ماده برگزار می گردد48مدال طلاو نقره و برنز توزیع می شود.انعطاف بدنی،چالاکی،حفظ تعادل بدن،هماهنگی اعضا، و نیازمند قدرت و مهارت در حرکات زمینی و اسباب های ژیمناستیک. این اسباب ها عبارت است از:بارفیکس،پرش از خرک،چوب موازنه،دارحلقه،پارالل، خرک حلقه،حرکات زمینی که گل سرسبد ورزش ژیمناستیک دربازیهای المپیک و مسابقات جهانی به شمار می آید. امروزه ژیمناستیک هنری معروفترین و زیباترین و تخصصی ترین رشته ژیمناستیک محسوب می شودکه حرکات موزون نیزبدان اضافه شده،ژیمناستیک ایروبیک دیگر ماده افزوده شده به ژیمناستیک است،ژیمناستیک اکروباتیک یا اکروژیم و ترامپولین از دیگر شاخه های این ورزش زیبا و عامه پسند و در عین حال صد در صد تخصصی است. ورزش. ژیمناستیک چون در آن نبرد و مبارزه رویاروی با رقیب وجود ندارد،آسیب پذیری در آن بسیارکمتر دیده شده،اما فرودهای سنگین در پایان حرکات،افت ها و برخورد با اسباب و وسایل ژیمناستیک باعث بعضی از آسیب دیدگی ها در این ورزش می شود.

ژیمناستیک در باشگاه برق

ورزش ژیمناستیک از اواخر دهه80در باشگاه برق پایه گذاری شد و نقطه اوج آ در دهه90بود.توسعه ژیمناستیک و پایه گذار آن در باشگاه صنعت برق تهران همراه با مربیگری حمیدرضا عباسپور شکل گرفت. در آن زمان به جز حرکات زمینی  و یکی دو اسباب و وسایل ژیمناستیک خبری ازسایر امکانات و تجهیزات نبود،اما ژیمناستیک با دوستدارانش و خانواده های گرانقدر مردم و فرزندانشان با سختی بسیاری که عباسپور متحمل شد،مسابقات داخلی و رقابت های تشویقی با سایر باشگاه ها از جمله فعالیت های ژیمناستیک را از اواخر دهه80تا اواخر دهه 90اجرا کردند.استقبال از ژیمناستیک با غنچه هایی که روی تشک این رشته جست و خیز هنرمندانه داشتند عالی بود و خانواده ها به دلیل سن و سال کم فرزندانشان(خردسالان)پای ثابت تمرینات ژیمناستیک بودند.

نایب قهرمانی باشگاه برق در آکروژیم قهرمانی کشور

در دهه 90 یکی از شگفتی های بزرگ در ورزش ژیمناستیک باشگاه برق پدید آمد. تیم آکروژیم تهران با تعدادی ژیمناستکاران باشگاه برق با ترکیب مهدی شاه پسندی،رضا خواجه وندوحمیدرضا عباسپور،محراب محمودی،سجاد جعفری از باشگاه برق وبا مربیگری عباسپور در رقابت های قهرمانی کشور این رشته ورزشی در شهرتهران کارنامه ای درخشان از خود به جای گذاشت و توانست مقام نایب قهرمانی ایران را به نام خود ثبت کند.این مقام حاصل سالها زحمت شاگردان نونهال عباسپور بود که سرانجام به درختی تناور مبّدل گشته و صاحب رتبه و مقام شدند.در اواخر دهه90 مربیگری عباسپور در ژیمناستیک باشگاه برق به پایان راه خود رسید و پس از او محمد سیفی مربی ژیمناستیک پسران باشگاه برق شد.در کنار سیفی،ولی امیری مربی دیگری بود که در تربیت ژیمناستکاران باشگاه برق را بر عهده گرفت. مدت کوتاهی هم حسین مشهدی ابوالقاسم مربی ژیمناستیک باشگاه برق شدودرواپسین روزهای سال 1400مهدی اسدیان در جایگاه مربیگری زیمناستیک باشگاه برق قرار گرفت.در این سالها اسباب و لوازم ژیمناستیک در حد نیاز تربیت شاگردان و آموزشگیران این رشته خریداری شد تا آموزش های تخصصی تر از حرکات زمینی در دستور مربیان ژیمناستیک باشگاه برق(آقایان و خانمها)قرار گیرد.همه می دانیم عمده فعالیت های ژیمناستیک در باشگاه برق معطوف به آموزش الفبای ژیمناستیک به خردسالان و نونهالان این رشته است و جنبه های مسابقاتی و رقابتی در آن چندان مطرح نبوده است.در واقع حرکات زمینی پایه و اساس ژیمناستیک است که در باشگاه برق تا مرز تخصصی شدن مهارت های آموزشگیران در آن لحاظ گردیده.

ژیمناستیک دختران

زیباترین صحنه های آمد وشد ورزشکاران در باشگاه صنعت برق تهران مربوط به ورزش ژیمناستیک دختران است.دختران خردسال با جست و خیزهای شادمانه دست در دست والدین خود بویژه مادرانشان به باشگاه برق آیند وروند دارند. ورزش ژیمناستیک به وجه گویاتر و روشن تری پیوند خانواده با ورزش را به نمایش می گذارد.در واقع می توان گفت:هیچ ورزشی همچون ژیمناستیک از وجوه تمام عیار طربناکی و شادابی برخوردار نیست.حضور خردسالان در این رشته پاکی و صداقت و درستی و زیبایی را به بهترین وجهی به نمایش می گذارند و چون خود بی گناه و پاک هستند،همه از تماشای صحنه های زیبای ژیمناستکاران خردسال به وجد و شادابی در می آیند.همانگونه که شروع ژیمناستیک پسران و توسعه آن در باشگاه برق با حضور عباسپور شکل گرفت،در ژیمناستیک دختران هم چیستا کیانبخت مربی ژیمناستیک دختران بود که پایه گذار این رشته در باشگاه لقب گرفته است.ژیمناستیک دختران در دهه90نخستین گام های خود را به پیش گذاشت و به تدریج تعدادشاگردان خانم کیانبخت روبه فزونی گذاشت،به طوری که درخواست سانس اضافه نیزدراین رشته مطرح شد.درسالهایی که کیانبخت عهده دارمربیگری ژیمناستکاران دختر باشگاه بود،چند مسابقه تشویقی به مناسبت های مختلف در مسابقات آموزشگاه ها و حوزه شرکت کردند و عناوین خوبی هم به دست آوردند.همانگونه که اشاره شد چون ژیمناستکاران دختران اغلب در شمار خردسالان بودند مسابقاتشان نیز در حرکات زمینی و گاه چوب موازنه خلاصه می شد. پس از دوران موفقیت آمیز چیستا کیانبخت در ورزش ژیمناستیک باشگاه برق خانم فیضی جای ایشان را در تعلیم ژیمناستکاران دختر باشگاه برق بر عهده گرفت.باشگاه برق که مرکز سازندگی و پرورش استعدادها در منطقه جنوب شرق تهران است پایه گذاری بسیاری از رشته های ورزشی در این منطقه بوده و هریک از مربیان که در باشگاه برق حضور پیدا می کنند،همان روش و منش سازندگی را بر عهده می گرفتند،بنابراین با ورود خانم فاطمه فیضی به جرگه مربیان باشگاه برق آنهم در ورزشی مثل ژیمناستیک،این ورزش روند و سیر پیشرفت خودش را در پیش گرفت.از سال1400خانم فاطمه جمالی جای خانم فیضی راگرفت وخوشبختانه ژیمناستیک دختران هم چنان درکانون توجهات خانواده هاو فرزندانشان قرار داشت.سانس های پرو پیمان ژیمناستیک با مربیگری خانم جمالی حکایت از آن دارد که ایشان به خوبی توانسته در جلب و جذب ژیمناستکاران و خانواده های آنان موفق عمل نماید.در این دوره

ژیمناستکاران در چند دوره مسابقه شرکت کردندکه عبارت است از:

سال93:مسابقات ژیمناستیک قهرمانی دختران آموزش و پرورش استان تهران،سه مدال برنز نصیب ژیمناستکاران باشگاه برق شد.چوب موازنه : آوین حسینی مدال برنز. حرکات زمینی و چوب موازنه : ملیکا گوهردوست دو مقام سومی به دست آورد. مربی : چیستا کیانبخت
سال1398:نتایج مسابقات واقع با حضور نونهالان آموزش و پرورش منطقه 3 تهران و باشگاه پیروزی:
7ساله ها:1-پیمان خورشیدی،عرشیا صراف،ساجدمحمودی14امتیاز2-عرفان عسگری13امتیاز3-سینا ملکی 12امتیاز
6 ساله ها:عرفان سعیدی،امیر فیض آبادی،سیدمحراب شادمرادی
7ساله ها:عرشیا میکاییل جوادی،محمدامیر رشیدیان،علی حسنی
8ساله ها:مهردادرفعتی،رادمهر بوالحسنی،علی شکرزاده
9ساله ها:محمدمعین شهرابی،امیرعلی نورانی،امیرسالار نصیرنیا،مهدی عظیمی،عرشیا غلامی وعلی اکبر رحمتی
10ساله ها:حسام خواجه وندفشایان احمدپور،آرش سمیعی
11ساله ها:محراب محمودی،عرفان مظلوم،محمدمهدی تدّین
12ساله ها:رضا خواجه وند صالحی،امیرحسین قربانپور،عارف تیموری
مربی:حمیدرضا عباسپور

تاریخچه(قسمت بیست و سوم)
رشته های ورزشی بانوان در باشگاه برق
سلامتی ارمغان ورزش بدنسازی

نزدیک به هزارسال قبل ابوعلی سینا نابغه عالم پزشکی و یکی از برجسته ترین فیلسوفان جهان درباره سلامتی چنین گفته است:دربدن انسان سمومی جمع می شودکه جز با شاطری(نوعی پیاده روی تندیادویدن آهسته)بیرون نمی رود منظور از این گفته تحرک بخشیدن به زندگی روزمره آدمی ست تا بتواند با جسمی سالم و سلامت و روحی پرنشاط و پرطراوت دوران عمرخود را بگذراند.به طور کلی هدف همه ورزش های جهان تامین سلامت بدن است،البته ورزش حرفه ای را باید از آن جداکرد،زیرابعضی ازورزش های حرفه ای آسیب های جدّی به ساختاربدن انسان واردمی کند. ورزش بدنسازی بویژه در نزد بانوان که به نوعی از تحرک کمتری برخوردار هستند،موهبتی بزرگ است تا در سایه آن بتوانند وجه سلامت خود را در هرجلسه تمرینات بدنسازی بازیابی کنند.

فواید بدنسازی برای بانوان به شرح ذیل است:

* افزایش سرعت سوخت و ساز و چربی سوزی
* تنظیم فشار خون
* افزایش سرعت در عملکردها و انعطاف پذیری بدن
* تناسب اندام و افزایش قدرت در همه اندام های بدن
* کاهش فشارها و تنش های عصبی
* کاهش پوکی استخوان و چربی بدن
* کاهش خطرات وارد شدن آسیب به کمر و آرتریت
* کاهش خطر بیماری قلبی و عروقی
* درمان شل بودن عضلات
کار و تمرینات با وزنه های سبک در بدنسازی ارمغانش سلامتی و نشاط در زندگی روزمره خانمها محسوب می شود. ورزش بدنسازی بانوان در باشگاه صنعت برق تهران از اواخر دهه هشتاد و با حضور مریم طلوع مروی مربی توانای این رشته کلید زده شد.پایه گذار بدنسازی بانوان در منطقه جنوب شرق تهران باشگاه برق و خانم طلوع مروی به عنوان مربی این رشته بودند و توانستند ظرفیت بسیار بالایی در آن پدید آورند.دهه90را می توان سال های اوجگیری  ورزش بدنسازی بانوان در باشگاه برق دانست،زیرا علاوه بر جنبه های متنوع آموزشی آن برگزاری مسابقه های داخلی بدنسازی به روش ایستگاهی و به مناسبت های مختلف در دستورکار قرار گرفت و اجرایی شد. همه این تلاشها حول محور تامین سلامت و شادابی آموزشگیران ورزش بدنسازی صورت گرفت و به همین دلیل استقبال از بدنسازی همواره روبه فزونی می گذاشت.این استقبال باعث شد هم سانس اضافه برای بدنسازی بانوان لحاظ شود و هم مربیان دیگری نیز در باشگاه برق به خدمت گرفته شوند.پس از طی شدن دوران مربیگری خانم طلوع مروی در اواخردهه90 خانمها رئیسی،سارا شکری و مرضیه دادفر به عنوان مربیان جدید بدنسازی بانوان باشگاه برق برگزیده شدند. این سه مربی ارزنده نیز به خوبی توانستند در توسعه ورزش بدنسازی بانوان حضوری بسیار خوب و موثر داشته باشند.

ایروبیک

ورزش نوین ایروبیک را می توان مکمل ورزش بدنسازی دانست،زیرا همان موضوع تحرک و پویایی در آن مدنظر است.در ایروبیک کار با وزنه کاملاًکنار گذاشته می شود و بجای آن حرکات متنوع ریتمیک با موزیک اصل و اساس آن را تشکیل می دهد.منظور از حرکات موزون همان نرمش ها و ورزشی است که در قالب موزیک و در حالتی از بشاشیت و شادابی انجام می شود.ایروبیک ورزشی کاملاًهوازی است که در کنار بدنسازی در استحکام بخشیدن به عضلات و طراوت روح آموزشگیران نقش موثری ایفا می کند.

در ایروبیک بدن با اتفاقات زیر روبرو می شود:

* تقویت قلب و عروق،کنترل وزن
* تنظیم متابولیسم بدن،کاهش کلسترول بدن
* کاهش ابتلا به سرطان سینه،تقویت روحیه
* تقویت و یلامت سیستم ایمنی بدن
* تقویت و حفظ سلامت استخوانها
بعضی دیگر از خواص ایروبیک در بدنسازی نیز رخ می دهد و چنین است که در حال حاضر ورزشی به نام بدنسازی- ایروبیک در باشگاه صنعت برق تهران وسایر باشگاه ها راه اندازی شده است. ورزش ایروبیک از دهه90وارد چرخه ورزش های باشگاه برق شد و تا اواخرسال1402دوام و بقا داشت مربی این رشته در باشگاه برق خانم بیطرفان است.

پیلاتس

مربیان رشته ورزشی پیلاتس ویژه بانوان می گویند : حرف اول پیلاتس حرکات اصلاحی است.حرکاتی که باعث بهبود چند نوع بیماری می شود.اسیب دیدگی ها اعم از کمردرد،گردن،دردهای دست وپاو…با حرکات دقیق آموزشی و اصلاحی به تدریج روند درمان و بهبود مشکلات عضلانی و جسمی را تسریع و اثربخش می کند.در واقع می توان گفت:پیلاتس هم ورزش است و هم درمان،از سوی دیگر پیلاتس با حرکات تعادلی و کششی و قدرتی نقش بسزا و موثری دربهبود فقرحرکتی بانوان وانعطاف بدنی آنان ایفا می کند وآنان راتاسرحدسلامت و طراوت وتازگی می رساند. پیلاتس را ورزش ذهن و جسم نیز می نامند وچالاکی و کسب انرژی و تمدید،شادابی را برای ورزشکاران و آموزشگیران پیلاتس به ارمغان می آورد. پیلاتس از جمله ورزش هایی است که می توان آن را پایه ورزش بدنسازی محسوب کرد. مربیان پیلاتس در باشگاه برق خانم ها زینب هاشمی و لیلا ریاضی هستند و در دهه90در توسعه این ورزش گام های ارزشمندی به پیش گذاشتند.

تی آرایکس

یکی از ورزش های مورد علاقه بانوان در باشگاه صنعت برق تهران است. تی آرایکس به معنی تمرینات مقاومتی برای کل بدن ورزشکارانی است که بدان روی آورده اند.این ورزش را در رده ورزش های نوین قرار داده اند و بر پایه تعادل  و وزن بدن انجام می شود. تی آرایکس را می توان زیرمجموعه ورزش های معلّق قرارداد.مربیان ارزنده این رشته در باشگاه برق خانم ها فرشته پاکدل و مرضیه دادفر هستند که توانسته اند تعداد قابل توجهی از دختران و بانوان را جذب این رشته ورزشی جدید در کشورمان کنند. ورزش هایی مانند تی آرایکس علاوه بر افزایش قدرت بدنی و عضلانی آموزشگیرانش به آنان اعتماد به نفس می بخشد و نوعی از شادی ونشاط روحی نصیبشان می کند.تنوع رشته های ورزشی در دنیا به دلیل تنوع طلبی ذات انسان ها هر روز بیش از گذشته توسعه یافته است تا بتواند به هرنوع سلیقه ای پاسخ مثبت بدهد.در دنیا تعداد پرشماری از ورزشدوستان هستند که مبارزه و رقابت های انفرادی و تیمی را بر نمی تابند وبه دنبال ورزش هایی هستند که برای آنان آرامش،تندرستی کامل،انرژی و نشاط روحی به ارمغان می آورد. ورزش تی آرایکس از اواخر دهه90در باشگاه برق راه اندازی شد و مربیان این رشته خانم ها فرشته پاکدل و مرضیه دادفر هستند.

فیتنس

ورزشی است که با ترکیب تمرینات هوازی و قدرتی باعث تقویت عمومی بدن می شود.در این ورزش حرکات ویژه بدنی باعث چربی سوزی،کاهش وزن و حجم گیری عضلات نیز مدّنظر قرار گرفته است.فیتنس توجه ویژه ای هم به تناسب اندام دارد و در آن استفاده از وزنه های سبک،افزایش تراکم استخوان،انواع آموزش های قدرتی و تعادلی و بهبود بیماری های قلبی و عروقی در دستورکار مربیان و ورزشکاران قراردارد.استقبال از فیتنس در باشگاه برق که ورزشی پرطرفدار در نزد بانوان است بسیارخوب بوده و جمع قابل ملاحظه ای از بانوان در آن فعالیت دارند.خانم عرب خزائی مربی توانا و کارازموده فیتنس باشگاه برق تهران است.این رشته از اواخر دهه90به چرخه ورزش های مخصوص بانوان راه یافت.این ورزش چون فارغ از نوع مسابقات هیجانی و تقابل با رقیب است،دارای محیطی سرشار از طراوت و سرزندگی و خشنودی و رضایت است.فیتنس ازجمله ورزش هایی است که در آن محدودیت سنی وجود ندارد و همه رده های سنی می توانند از مزایای این ورزش بهره مند شوند.

ظهور ورزش یوگا در باشگاه برق

یکی دیگر از ورزش های رایج برای بانوان در باشگاه صنعت برق تهران ورزش یوگاست.این ورزش را می توان در شمار ورزش های نوینی نام نهاد که در کشورمان از جایگاهی مناسب برخوردار شده است.اساس این رشته بر آرامش ذهن و روح و رهایی بدن از تنش ها بنا نهاده شده تا ورزشکارانش بتوانند به مراقبه(مواظب برتمامی اعمال،گفتار و اندیشه هاست) دست یابند.تاریخچه یوگا به 5000سال قبل باز می گردد و در کشور هندوستان پدید آمده است.یوگا نوعی از آیین معنوی و مجموعه ای از تمرینات ذهنی،جسمی و روحانی برای بالا بردن کیفیت زندگی ست و درآن مدیتیشن(درون پویی)و مراقبه مد نظر است.یوگا مبتنی بر ریلکسیشن(تن آرامی و روشی برای کسب آرامش و رهایی از تنش های ذهنی)نیز هست که مراتب گوناگونی دارد.گفته می شود یوگا مغز و بدن را بهم متصل می کند و در بهبود رماتیسم مفصلی،انعطاف پذیری و تعادل و جلوگیری از سکته مغزی بسیار موثر است.افزایش قدرت بدنی،بهبود تنفس و ثابت نگاه داشتن وزن،سلامت قلب و محافظت در برابر آسیب ها و بازیابی بدن(ریکاوری)از دیگر مزایای بسیار عالی ورزش یوگاست.و از همه مهمتر دراثر گردش خون،سلامت قلب نیز تضمین می شود ودر کاهش افسردگی و اضطراب وبهبود کیفیت خواب نیز تاثیرات مهمی بر بدن می گذارد.ورزش یوگا از دهه90در شمار ورزش های باشگاه برق قرار گرفت و بانوان و دختران استقبال بسیار خوبی از آن داشتند.مربی ورزش یوگا در باشگاه برق خانم آذر علیرضایی است و توانسته دوره موفقیت آمیزی را در یوگا برای بانوان ترسیم کند.وقتی در این ورزش سروکار مربی با روح و ذهن اموزشگیرانش است مربیگری به مراتب دشوارتر از سایر ورزش هایی است که خاستگاه اغلب آنها مربوط به فیزیک و بدن ورزشکاران می شود.البته در رشته های گوناگون ورزشی تربیت روح و جسم ….انجام می گردد اما در ورزشی مثل یوگا اساس کار بر مراقبه و تسلط بر ذهن و روح است.استقبال از ورزش یوگا در باشگاه صنعت برق تهران نشان می دهد که مربی این رشته به خوبی توانسته از مرحله تسلط بر روح و ذهن به خوبی عبور کند تا جسم آموزشگیر دارای استعداد و ظرفیت ریلکسیشن(تن ارامی)شود.

تاریخچه(قسمت بیست و چهارم)
اسکیت ورزشی مفرح و تخصصی

ورزش اسکیت در باشگاه صنعت برق تهران از اواخر دهه هشتاد راه اندازی شد. باشگاه برق و مهران تاجری مربی این رشته نقش اول را در توسعه این رشته در منطقه جنوب شرق تهران دارا هستند.اسکیت ورزشی مفرح و یک سرگرمی عالی و در عین حال از فنّی ترین رشته های ورزش محسوب می شود.این ورزش در تامین سلامتی انسان بسیار موثر است و در آن علاوه بر افزایش کالری سوزی،تقویت عضلات پایین تنهفبرای برطرف کردن مشکلات قلبی و عروقی نیز کارگشاست.اسکیت در باشگاه برق پس از گذر از دهه هفتاد،در دهه90رشد چشمگیری یافت و دختران و پسران پرشماری بدان روی آوردند.اسکیت در سال1401علاوه بر سالن قدیمی مربوط به این ورزش،دارای سالنی دیگر در جنب سالن قبلی شد که حکایت از استقبال وسیع آموزشگیران این رشته دارد.اسکیت چون ژیمناستیک رشته ای است که پیوند مستحکمی با خانواده دارد و اکثر آموزشگیران که بیشتر در رده خردسالی هستند با خانواده و والدین خود به باشگاه صنعت برق تهران درآمد و شد می باشند.ورزش اسکیت محدودیت سنی ندارد و همه گروه های سنی می توانند به این ورزش روی آورند.

انواع ورزش اسکیت عبارت است از:

اسکیت نمایشی،اسکیت حاکی روی یخ،اسکیت سرعتی،اسکیت فری استایل،اسکیت رول بال(تیمی)فاسکیت فوتیز همراه با فوتبال.ورزش اسکیت و دوستدارانش در سال1384مسئولان ورزش کشور متقاعد کردندکه این ورزش باید دارای فدراسیونی مستقل باشد و زیرمجموعه ورزش های دیگر قرار نگیرد.هم اکنون در ایران رشته های اسکیت سرعت،اسکیت هاکی،اسکیت هنری،اسکیت بورد،فری استایل،و اسکیت رول بال فعال است و مسابقات متعددی در این شاخه ها برگزار می شود.این رشته ورزشی آنچنان پیشرفت کرده که می توانچهره های شاخصی در آسیا و جهان معرفی کند.باشگاه برق با حضور مهران تاجری مربی موفق این رشته در مسابقات پرشماری شرکت کرده اند وبه مرتبه و مقام هم دست یافته اند.استقبال از اسکیت در باشگاه برق بویژه در فصل تابستان بسیار چشمگیر است و همواره دوره های آموزشی پرو پیمانی دارد.تئاوم اسکیت از دهههشتاد تا سال1402نشان می دهد که این ورزش از رشته های پرطرفدار است و باشگاه برق مکان عالی برای آموزش اسکیت و دوستداران این رشته از خردسالان تا بزرگسالان است.

فوتسال

فوتسال رشته ای در مقیاس جهانی و ورزشی پرطرفدار در باشگاه برق

فوتیال در ایران رشته ای همه پسند است و اقشار مختلف مردم با آن انس و الفتی ویژه دراند،زیرا فوتسال را مثل گل کوچک خودمان می دانند و تبحّر در آن از کوچه ها و خیابان هایی که فوتبال گل کوچک برپا می شددر عمق جان فوتبالیست هایش جای گرفته است.این ورزش از بدو شروع در ایران با استقبال وسیعی روبرو شد و آنچنان شوق و علاقه ای در آن پدید آمد که حدّی نمی توان بر آن متصور شد.این شور و علاقه باعث شد تا فوتسالیست هایی در ایران تربیت شوند که بتوانند گوی رقابت ها را با بهترین های جهان به میان اندازند.12بار قهرمانی در آسیا و عناوین ارزشمند جهانی و مقام های سوم و چهارم جهان گویای آن است که فوتسال ایران دارای ریشه ای مستحکم است.فوتسال در باشگاه برق از دهه هشتاد در شمار رشته های ورزشی باشگاه قرار گرفت و مربیان این رشته جنبه آموزشی فوتسال را به نحو احسن به آموزشگیران تعلیم داده اند.علی رعدی مربی تیم ملی،علی زندی پور،محمدرضا ایمان منش، نوروند،محمدمهدی عباسی و علی رستمی از جمله مربیانی هستند که به خوبی توانسته اند الفبای این رشته قهرمانپرور به نوآموزان این رشته آموزش دهند تا جایی که بتوانند در مسابقات این رشته حضور داشته باشند.فوتسال در سالن مجموعه جهان پهلوان تختی باشگاه برق طرفداران بسیاری دارد و یکی از رشته های موفق ورزش باشگاه برق محسوب می شود.

تاریخچه(قسمت بیست وپنجم)
معرفی رشته های رزمی باشگاه برق

اشاره:رشته های رزمی باشگاه صنعت برق تهران عبارت است از:تکواندو،کاراته،جودو،کیک بوکسینگ،جوجیتسو،آیکیدو،سامبو،موی تای و کشتی که می توان آن را یک مبارزه تمام عیار دانست.در تاریخچه ورزش باشگاه برق به طور مشروح راجع به تکواندو،کاراته،جودو وکشتی پرداخته شده است.
درباره آیکیدو،سامبو،جوجیتسو و موی تای اطلاعات عمومی مختصری به آگاهی دوستداران این رشته ها می رسانیم.اکثر قریب به اتفاق رشته های رزمی به نوعی مبتنی بر دفاع از خود یا دفاع شخصی است،دفع حملات رقیب و سپس ناتوان ساختن وی از تهاجمفانضباط نفسانی،رعایت اخلاق،رسیدن به قدرت و توانایی جسمانیو…از دیگر ویژگی های رشته های رزمی محسوب می شود.

موی تای مبارزه هشت اندام

این رشته ورزش ملی تایلند است که یک هنر رزمی به شمار می آید.موی تای به دوران سلسله کنبونگ در سیام(…) باز می گردد.موی تای یکی از محبوب ترین رشته های رزمی مورد استفاده در مبارزات MMAیعنی مبارزه تمام عیار است.اساس کار ورزش موی تای استفاده کامل از حرکات دست ها،زانوها،آرنج ها و پاها می باشد که نام دیگر آن هنر هشت اندام است.موی تای نیز نوعی دفاع شخصی و برای سلامتی و پیشرفت شخصیت ذاتی انسان ابداع شده است. لازم به یادآوری است بسیاری از تکنیک های موی تای را می توان درMMA(…)مشاهده کرد.آقای مسلمی مربی کیک بوکسینگ باشگاه برق مربی رشته رزمی موی تای نیز هست.

آیکیدو(دفاع از خود-دفاع شخصی)

آیکیدو به معنی به ظهور رساندن هماهنگی روح و جسم است.بنیانگذار این رشته موریجی اوشیبا زاپنی است که این سبک و روش در آیکیدو را با ترکیب تحصیلات رزمی،فلسفه و اعتقادات مذهبی در هم آمیخته است.آیکیدو علاوه بر اینکه در دفاع از خود سرآمد دیگر رشته های رزمی است،در آسیب دیدگی های شدید مهاجمان جلوگیری می کند.تمرکز بر استفاده از انرژی و حرکت مهاجم علیه حریف با استفاده از حرکات مهم،ورودفچرخش و حرکتات سرعتی بر روی زمین اساس کار این رشته رزمی است.آیکیدو نسبت به سایر رشته های رزمی از یادگیری سریعتری برای آموزشگیرانش برخوردار است.مربی این رشته در باشگاه برق که در اواخر دهه80راه اندلزی شد محمد عرب سرخی و از دهه90آقای فرهاد توشه خواه است و در بخش بانوان هم خانم الهام علی عسگری مربی هستند.

نتایج مسابقات آیکیدو دختران

1402:مسابقات استانی سبک جنگاوران(نیمه آزاد-آیکیدو)40مدال دستاورد درخشان آیکیدوکاران باشگاه برق، مربی:خانم الهام علی عسگری
1402:مسابقات نیمه آزاد آیکیدو بانوان قهرمانی کشور،مقام سومی تیمی نصیب آیکیدوکاران باشگاه برق شد.
1397:المپیاد ورزشی دختران تهران(رشته های رزمی)فدختران رزمی کار(آیکیدو)باشگاه برق موفق شدند در مسابقات المپیاد دختران تهران برنده 14مدال شوند(7طلا،4نقره و 3برنز)، مربی : خانم علی عسگری
1397:مسابقه های رزم پهلوانی بانوان(مازندران-بابلسر)آیکیدوکاران باشگاه برق از این رقابت ها(کونگ فو)برنده 3مدال شدند.مرضیه رمضانی(اول)فاطمه سرافرازاسفندیاری(اول)الهام عسگری(اول)مبینا غریب(سوم) مربی: الهام علی عسگری،او در این مسابقات صاحب مدال طلا شد.
1397:مسابقات قهرمانی کشور(رشته رزمی کونگ فو پرثوآ) در مسابقات رزم پهلوانی قهرمانی ایران ،دختران و بانوان باشگاه برق صاحب چند مدال شدند.الهام علی عسگری(طلا)فاطمه سرافرازاسفتدیاری(نقره)و مرضیه رضایی(برنز)

سامبو(جنگ تن به تن بدون سلاح)

کشور روسیه بنیانگذار ورزش رزمی سامبو است که معنی آن عبارت است از:دفاع شخصی بدون سلاح.سامبو یکی از رشته های رزمی مدرن است که برای اولین بار درسال 1920درارتش سرخ شوروی سابق به عنوان ابزاری برای ارتقاء مهارت های جنگ تن به تن ابداع و آموزش داده شده است.سامبو موثرترین فن ها و تکنیک ها را از چند ورزش رزمی از جمله جودو و تعدادی دیگر از سبک های سنتی کشتی وام گرفته است.سامبو همراه با ضربات قدرتمندفپرتاب،زمین زدن و از فنون تسلیم نیز برخورداراست.این رشته از دهه اول1400در شمار ورزش های رزمی باشگاه برق قرار گرفت و مربی آن محمدجواد آقاعلیزاده است.

جوجیتسو(همانندجودو+ضربه زدن)

ورزش رزمی جوجیتسو هم خانواده ورزش جودوست و جودوکاران به راحتی می توانند در این رشته نیز صاحب مدال و مقام و رتبه شوند.جوجیتسو علاوه بر فنون پرتابی و فنی و سنتی جودو و کشتی در آن ضربه زدن نیز مجاز شمرده می شود. 9 تکنیک و فن اساسی در مبارزه با حریف از فاصله نزدیک،مسلح یا غیرمسلح اصل و اساس جوجیتسو را تشکیل می دهد.

9فن یا تکنیک جوجیتسو

فرارکنترل جانبی،قیچی،خفه کردن مثلثی،گارد یقه و آستین،حرکت پل بوسیله باسن،سوارشدن،قفل ران و بازوان، فن تورنادوگارد و تکنیک دست حریف.جوجیتسو نیز در دهه اول1400به جمع ورزش های رزمی باشگاه برق پیوست. در بخش بانوان،خانم موسوی و در بخش آقایان مسعود ابدی نقش مربی این رشته هستند.

جودو-جوجیتسو دختران و بانوان

برای نخستین بار در باشگاه صنعت برق تهران ورزش جودو و جوجیتسو ویژه دختران و بانوان راه اندازی شد.این رشته از سال1400به بعد در باشگاه برق پایه گذاری شد و همانگونه که پیش بینی می شد استقبال خوبی ازآن به عمل آمد.رشته های جودو و جوجیتسو همراه با سایر رشته های رزمی منطبق بر دفاع شخصی است و دراین دو ورزش رزمی از فنون و مهارت های کشتی و دیگر رشته های رزمی استفاده رزمی می شود که شامل دفاع،حمله و برگرفته از فنون پرتابی سنتی و ناب چند رشته درگر ورزشی از جمله کشتی آزاد و فرنگی مورد استفاده قرار می گیرد.مربی رشته جودو و جوجیتسو دختران و بانوان باشگاه برق خانم نرگس موسوی هستند.ایشان در بالاترین سطوح داوری و مربیگری تیم های ملی و باشگاهی دارای دستاوردهای درخشانی است و سرپرستی تیم ملی جودو و کوراش کشورمان را نیز در کارنامه پربار خویش به ثبت رسانده است.جودو و جوجیتسو رشته هایی مدال آور هستند و روی آوری آموزشگیران به این نوع رشته ها همواره با رشد چشمگیری همراه بوده است.

تاریخچه(قسمت بیست و ششم)
توسعه کم نظیر والیبال آموزشی دختران در باشگاه برق

باشگاه صنعت برق تهران اهتمامی جدّی برای توسعه ورزش دختران و بانوان ویژه کارکنان خانواده های صنعت برق تهران و مردم منطقه جنوب شرق تهران داردوتمام تلاش خودرا مبنی بر راه اندازی رشته های مختلف ورزشی برای دختران و بانوان به کار برده است.یکی از ورزش های محبوب توپی در نزد دختران و بانوان والیبال است که باشگاه برق همگام و به موازات توسعه ورزش آقایان،ورزش بانوان و دختران را نیز مد نظر داشته و به همین منظور در اکثر قریب به اتفاق رشته های ورزشی تساوی راه اندازی ورزش دختران و پسران را در دستور کار خود قرار داده است. ورزش والیبال دختران باشگاه برق پس از پشت سر گذاشتن دوران تیمداری حرفه ای خود که در سال1385با کسب قهرمانی در مسابقات والیبال باشگاه های تهران و مقام سومی در سوپرلیگ والیبال کشور،به بالاترین سطح والیبال در ایران و تهران رسید،از اواخر دهه80فعالیت های آموزشی گسترده خود را دراین رشته مورد علاقه دختران و بانوان آغاز کرد و به پیشرفت و توسعه شگفت انگیز نیز دست یافت.بدون اغراق می توان گفت والیبال دختران باشگاه برق طی چندسال متوالی(دهه های هشتاد و نود)پرمخاطب ترین رشته ورزشی دختران و بانوان باشگاه صنعت برق تهران بود.والیبال دختران باشگاه برق در دهه80با مربیگری نسرین خزانی فعالیت های خود را آغاز کرد.والیبال دختران در دهه90به کلیه اهداف مورد نظر خود دست یافت.آموزش الفبای والیبال،تا کسب مهارت های پنجه،ساعد،سرویس، آبشارپاس و…توسط دختران والیبالیست صورت گرفت.پس از گذر از مرحله آموزش کار تیمداری در رده های سنی پایه(نوجوانان،جوانان و امید)آغاز شد و والیبال باشگاه برق در بخش دختران صاحب چند تیم خوب برای حضور در مسابقات والیبال باشگاه های تهران شد.این پیشرفت درخشان کار را به جایی رساند که حتی تیم های جوان والیبال باشگاه برق در سطح تهران و استان دارای مقام قهرمانی ،نایب قهرمانی و عناوین دیگر شدند وبازیکنانش به اردوهای تیم ملی هم رسیدند.این توسعه بسیار مناسب در ورزش والیبال دختران در دوره مربیگری نسرین خزانی به وقوع پیوست والبته پس از ایشان خانم بهاره نیازی چهره برتر تیمی که در سال 1385باتیم والیبال باشگاه برق قهرمان تهران و تیم سوم سوپرلیگ کشور شد،کار مربیگری والیبال دختران و بانوان باشگاه برق را بر عهده گرفت.خانم نیازی نیز از اواخر دهه90همچون خانم خزانی بر همان مدارفعالیت های بسیار خوبی در آموزش والیبال و تیمداری را آغاز کرد و دوران موفق والیبال دختران باشگاه برق تداوم یافت.پس از خانم نیازی،تغییر دیگری در والیبال دختران باشگاه برق بوجود امد و خانم مرجان میسمی در سال1402 عهده دار فعالیت های مربیگری در باشگاه برق شد تا این رشته همچنان پویا و شکوفا باقی بماند.
بخشی از موفقیت های والیبال دختران
سال93 : در مسابقات والیبال جوانان باشگاه های تهران که با حضور 11تیم برگزار شد،تیم والیبال باشگاه برق به مقام قهرمانی دست یافت ویاسمن یزدانبخش هم به عنوان بهترین بازیکن مسابقات اعلام شد. اعضای تیم : کیمیا جمالی، سپیده توکلی نیا،یاسمن یزدانبخش،زهرا گودرزی،ساحل خواجوی،سوگل محمدی،تینا صامت،مائده حسن پور،زهرا ایمانی،کیمیا میرانی نژاد،نیلوفر حدادی، سرمربی:نسرین خزانی
سال94 :درمسابقات والیبال قهرمانی امیدهای کشور تیم تهران با هنرمندی از سارا اخلاقی و زهرا بخشی والیبالیست های برق قهرمان کشور شد. همین سال در مسابقات جوانان کشور تیم تهران با چهار والیبالیست باشگاه برق در رقابت ها شرکت کرد.در مسابقات نوجوانان قهرمانی کشور هم که مربی آن نسرین خزانی بود وبه صورت منطقه ای برگزار شد، تیم تهران با بهره گیری از سپیده توکلی،حنا سعیدایی،زهرا گودرزی و مائده حسن پور با پیروزی بر تیم های اراک،قم،البرز و مازندران قهرمان شد.
سال95 : در رقابت های والیبال جوانان قهرمانی تهران بار دیگر تیم والیبال جوانان باشگاه برق برنده مدال طلا و مقام قهرمانی شد،آنهم با شش پیروزی پیاپی
سال96 : تعدادی از بازیکنان والیبال باشگاه برق به اردوی تیم های ملی دعوت شدند : برزگسالان : فاطمه بودش، زهرا بخشی،یاسمن یزدانبخش. نوجوانان : ستایش ارشدی،حنا سعیدایی(اردوی اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا) جوانان قهرمانی کشور : مائده حسن پور و زهرا گودرزی
سال1402 : والیبالیست های باشگاه برق در چند دوره مسابقه والیبال قهرمان شهر ویژه جنوب شرق تهران عناوین قهرمان و نایب قهرمان را به خود اختصاص دادند.

تاریخچه(قسمت بیست هفتم)
مجموعه آبی

حلقه تکمیلی همه رشته های ورزشی در باشگاه صنعت برق تهران مجموعه آبی این باشگاه است.همه می دانند که شنا مادر سایر رشته های ورزشی و همچون دو و میدانی و ژیمناستیک در شمار رشته های پایه قرار دارد.مجموعه ابی باشگاه صنعت برق تهران که در طبقه اول ساختمان مرکزی احداث شده یکی از بهترین مجموعه های آبی در منطقه جنوب شرق تهران است.ابعاد این استخر:طول25متر و باعرض 5/12 مترمی باشد .باشگاه برق سال های طولانی مجموعه آبی خود را دراختیار کارکنان،بازنشستگان و خانواده های صنعت برق تهران اعم از شرکت برق منطقه ای تهران و سایر شرکت های وابسته قرار داده و از سوی دیگر آموزش الفبای شنابه مردم منطقه بویژه فرزندانشان در رده های سنی پایه در دستورکار این باشگاه بوده است.طی این سال ها یعنی ازدهه70که مجموعه ابی شروع به کار کرد،تعداد پرشماری از خردسالان تا بزرگسالان به خوبی آموزش شنا را فرا گرفتند و از غوطه وری با چهار شنای کرال سینه،کرال پشت،قورباغه و پروانه که اساس یادگیری این رشته بر آن بنانهاده شده کاملاًاشنا شده و تبدیل به شناگرانی ماهر شدند.ارمغان ورزش شنا در باشگاه برق در دو بخش بانوان و آقایان،پسران و دختران تامین سلامت جسم و نشاط و شادابی و طراوت روح آموزشگیران این رشته است.تعدادی از بهترین مربیان شنا طی سال های اخیر یعنی سه دهه کار آموزش شناگران را بر عهده داشته اند و زحمات بسیاری متحمل شدند تا یک نونهال یا یک خردسال شناگری را بیاموزد.شنا علاوه بر تامین سلامت روحی و جسمی آحاد مختلف مردم ورزش نجات هم هست، نجات از آب در موقع مواجهه با فرو افتادن در آب! بنابراین شنا ورزشی است که با جان آدمی نیز سروکار دارد و در سایر رشته ها چنین رویارویی وجود ندارد.به همین دلیل یادگیری شنا در دین مبین اسلام و از زبان پیامبراعظم حضرت ختمی مرتبت(ص)مورد تاکید فراوان قرارگرفته است.در دو سه دهه گذشته مربیان صاحب صلاحیت باشگاه برق تعداد زیادی از آموزشگیران خود را به رتبه شناگری و شرکت در مسابقات ارتقاءدادندکه حایز مقام و مرتبه هم شدند. در کنار استخر شنای باشگاه برق دو سونای خشک و بخار و جکوزی،حوضچه آب سرد و اتاق ماساژ و حمام سنتی نیز وجود دارد تا جسم و بدن جان را به بالاترین سطح سلامتی برسانند.

سرپرستان مجموعه آبی

علی رهنمایی که خود شناگر قابلی در سطح ملی بوده در ابتدا سرپرستی مجموعه آبی را بر عهده داشت و بعد از او سهیل صالحی که او هم شناگری متبحر بود سرپرستی مجموعه آبی را بر عهده گرفت،سپس علی توپچی سرپرست مجموعه آبی شد وهر یک برای پیشبرد اهداف مهم این رشته ورزشی نقشی موثر و راهگشا داشتند.دوره های آموزشی شنا در مجموعه آبی باشگاه برق با استقبال خوب آموزشگیران و خانواده های آنان روبرو شد.کادر مربیان باشگاه برق در دو بخش دختران و پسران با زحمات بسیار آموزش غوطه وری در آب و چهار شنا را به نوآموزان شنا تعلیم و شاگردان مستعدی نیز پرورش دادند.

مربیان باشگاه برق در ورزش شنا به شرح زیر معرفی می شوند:

مربیان شنای بانوان

نسرین احمدی،فریبا اکبری،یاسمن سلطانی،الهام راست خامه،الهام حسینی،مریم حق جویان،الهام جنابی،بیگدلی، اخباری،رحیمی پور،صانعی،قائمی و جمال بیلندی

مربیان شنای آقایان

محمد خضرایی،امید مسیبی،جواد میرزایی،مهران احمدی،حامد فکور،محمد زندی،علی درویشی،سعید مددکار، محمدثقفی زاده،صدیق، ناجیان غریق: محمد خضرایی،محمد کولیوند و هادی ایرانی

تاریخچه(قسمت بیست و هشتم)
بدمینتون در باشگاه برق یکی از رایج ترین ورزش های ایران

یکی از ورزش هایی که در ایران جنبه عمومی پیدا کرده و همه گروه های سنّی از خردسالان تا کهنسالان بدان روی آورده اند،ورزش بدمینتون است.این رشته در دو بخش بانوان و آقایان مبدّل به ورزشی مردمی شده و در فضای مناسبی که یافت شود از جمله در همه پارک ها و بوستان های شهری و شهرستانی بساط آن برپا می شود چه با تور و یا بدون تور مشغول بازی بدمینتون می شوند.بدمینتون در سه قسمت انفرادی،تیمی و دوبل مسابقات قاره ای و جهانی دارد و طی سال های اخیر به بازی های المپیک هم راه یافته که حکایت از اهمیت آن و فراگیری این رشته در جهان دارد.به طور کلی هر ورزشی که جنبه فراگیری جهانی پیدا کند،مطالعه برای ورود آن به بازیهای المپیک کلید می خورد.ورزش بدمینتون در باشگاه صنعت برق تهران از اواسط دهه90راه اندازی شد و خانم ها ناهید عطایی و مینوسادات حسینی مربیان دختران و بانوان باشگاه برق هستند. در قسمت بدمینتون آقایان هم نادر موذن مربی این رشته در باشگاه برق است.در آبان ماه 1402طاها فراهانی بدمینتون باز باشگاه برق در مسابقات قهرمانی کشور ویژه گروه سنی نونهالان برنده مدال برنز شد و بهترین عنوان بدمینتون را در این سال به نام خود و باشگاه برق ثبت کرد.

سخن آخر

به پایان آمد این دفتر حکایت همچنان باقی ست
به صد دفتر نشاید گفت حسب الحال مشتاقی

خدای را سپاس از توفیقی که به صاحب این قلم عطا فرمود تا کتاب تاریخ ورزش باشگاه صنعت برق تهران نگاشته شود و در سایت باشگاه به نمایش درآید.تاریخچه نخستین ورزش باشگاه برق با زحمات بسیار تهیه شد و بخش های قابل توجهی از آن برگرفته از مطبوعات قدیمی و اطلاعات موجود در دفتر تربیت بدنی(دهه40)باشگاه برق سامان گرفت.تاریخچه دوم یا کتاب تاریخ ورزش باشگاه برق رویدادهای دهه80تاسال1402را با تکیه بر اطلاعات برگرفته از نشریه قلمروفرهنگ و ورزش (متعلق به باشگاه برق)فراهم آورده است.قلمروفرهنگ و ورزش سال1388دارای مجوز انتشار از وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی شد و آنچه در کتاب تاریخ ورزش چه به صورت مکتوب و تصاویر برگرفته از آن استفاده شده ،تمام و کمال وامدارخبرهای مربوط به باشگاه برق در نشریه قلمروفرهنگ و ورزش است.قبل از ادامه مطالب جا دارد از زحمات ارزشمند تهیه کنندگان تاریخچه اول ورزش باشگاه برق تشکر و قدردانی کنیم زیرا جستجوگر ورزش باشگاه برق از سال1344تا اواسط دهه80بودند و ادامه راه را به ما نشان دادند.پس از پایان دوران تیمداری حرفه ای،باشگاه برق دست به خانه تکانی بزرگی زد و از اواسط دهه80روی به دوره های آموزشی ورزش ویژه گروه های سنی پایه آورد که در مقام مقایسه با آن نوع از تیمداری سابق نه تنها دچاررکود و وقفه نشد بلکه همان دستاوردهای درخشانی که طی چهار دهه از سال های1344تا1386نصیب باشگاه برق شد بار دیگر در قالب نوع جدیدی از توسعه ورزش پایه عناوین و مقام های ارزشمندی در سطوح ملی و جهانی به ورزش باشگاه برق تقدیم کرد.فصول اول و دوم ورزش باشگاه برق همچون درخت تناوری است که می توان ازآن برداشت های ثمر بخشی به دست آورد.شاید کمتر کسی در باورش بگنجد که با گسترش ورزش در گروه های سنی پایه نیز می توان افتخار آفرین بود.از همین دوره های آموزشی باشگاه برق بویژه از دهه90تاسال1402قهرمان های پرشماری در بخش های مختلف استانی،ملی و جهانی به ورزش کشورمان معرفی شدند و موفقیت های کم نظیری به نام باشگاه برق در عرصه کشور به ثبت رساندند.در این ایام ثبت نام خردسالان،نونهالان،نوجوانان،جوانان،امیدها و حتی بزرگسالان در 25رشته ورزشی آموزشی باشگاه برق ماهانه به4000تا5000آموزشگیر رسید وسالانه حدود60000نوآموز به باشگاه برق آیند وروند داشتند.این رویکرد باعث شد جامعه هدف ورزش در منطقه جنوب شرق تهران نقش ماندگار باشگاه برق را در توسعه ورزش و تضمین سلامت جسمی و روحی فرزندانشان به طور کامل بپذیرند و به همین دلایل استقبال از دوره های آموزشی که در واقع همان ورزش همگانی است بسیار عالی بوده است.بی تردید از ترویج ورزش همگانی می توان به ورزش تربیتی و قهرمانی نیز دست یافت که باشگاه برق نمونه ای برتر از دستاوردهایش را به تصویر کشیده است.در کتاب تاریخ ورزش باشگاه برق نکته مهم دیگری نیز قابل ذکر است که مربوط به ارایه خدمات ورزشی گسترده به کارکنان برق منطقه ای تهران و سایر شرکت های وابسته و اعضای خانواده های آنان بدون وقفه انجام شده است.اظهار نظرهای مدیران شرکت برق منطقه ای تهران و سایر مدیران صنعت برق تهران که در نشریه قلمرو فرهنگ و ورزش ثبت شده گواهی است بر مدعای ما که جملگی بر نقش برجسته باشگاه برق در توسعه ورزش میان کارکنان تاکید و تمجید کرده اند.یادآور می شویم که تدابیر مدیرعامل باشگاه صنعت برق تهران دکتر فلاحت کار در دو بازه زمانی دهه80وسپس سال1400به بعد در شکل گرفتن دوتاریخچه اول و دوم گام مهم و موثری در شناخت زوایای ورزش باشگاه برق بوده که شایسته تکریم است.ضمنا از کلیه همکاران گرامی بویژه آقای عیسی حسنی که در تهیه کتاب ورزش باشگاه برق با اینجانب تشریک مساعی داشتند،تشکر و قدردانی می نمایم.آنچه در کتاب تاریخ ورزش باشگاه برق به رشته تحریر درآمد بی تردید مصون از نقص و خطا نیست و بعضی از کمبودهایش مثل عدم پرداختن به جزئیات در آن دیده می شود. بسیار خوشحال می شویم که خوانندگان گرامی مارا از نقدها و پیشنهادات خود برای تکمیل تاریخچه ورزش باشگاه برق مطلع فرمایند.

طبع جهان از خلل آبستن است
گر خللی رفت ،خطا بر من است

توفیق از جانب خداست
محمد جانفدا
هجدهم اسفند1402

30 شهریور 1403