پیشکسوتان باشگاه صنعت برق تهران

محمد حمزه پورعضو افتخارآفرین پینگ پنگ باشگاه برق

تیم پینگ پنگ باشگاه صنعت برق تهران در اواخر دهه40و اوایل دهه50تیمی استثنایی،متبحّر،تیزپنجه ودارای استعدادی بی همانند دراین ورزش به شمار می آید.استخدام تعدادی از سرپنجه ترین پینگ پنگ بازهای ایران در باشگاه برق یکی از بهترین تصمیماتی بود که در دهه چهل به مورد اجرا گذاشته شد تا باشگاه برق دارای تیمی شود که بتواند همه هماوردان خود را چه در تهران و چه در مسابقات قهرمانی کشور شکست دهد.محمدحمزه پور یکی از همان استعدادهاست که در کنار محمد سنجری،محمد وهاب زاده،معراج علیزادهو…به تیمی مبدّل شدند که کمتر تیمی در پایتخت و کشور می توانستند حریفشان شوند.حمزه پور به تیم ملی هم راه یافت و همراه با تیم ایران عناوین بسیار مهم و خوبی به دست آورد و سپس در تیم پینگ پنگ پیشکسوتان ایران هم افتخارات ارزشمندی نصیب او شد. نسل پرافتخار پینگ پنگ ایران پس از گذر از دهه چهل و اواسط دهه پنجاه به کار مربیگری پرداختند و شاگردان پرشماری برای تیم های ملی اعم از نوجوانان،جوانان و بزرگسالان ساخته و پرداخته کردند.

جلال شاهسون عضو باشگاه برق یکی از بهترین والیبالیست های ایران

جلال شاهسون در تیم نسل اول والیبال باشگاه صنعت برق تهران،ابتدا در تیم منتخب مازندران عضویت داشت و پس از انتقال به تهران در شمار والیبالیست های باشگاه برق و پاس تهران قرار گرفت.او مدافع میانی و سرعتی زن و از لحاظ فنی و موثر بودن یکی از استثناهای والیبال ایران به شمار می آید و درکنار آن از فیزیک بدنی مناسب و حسن اخلاق بهره مند بود.اوج درخشش او همراه با تیم والیبال باشگاه برق در اواخردهه40وسپس در دهه پنجاه شکل گرفت و در تیم والیبال باشگاه برق با والیبالیست هایی همچون بهمن سلطانی،علی کازرونی،شاپور گرشاسبی،محمد سیف نوری و خشایار خلیقی و عبدی زاده همبازی بود.شاهسون از تیم والیبال باشگاه به تیم ملی والیبال کشورمان راه یافت و در تیم ملی هم نقش موثری از خود بجای گذاشت.جلال شاهسون پس از مربیگری در ایران به خارج از کشور کوچ کرد و در کشورهای آلمان و سوئیس به مربیگری پرداخت و آنجا هم کارنامه موفقیت آمیزی به ثبت رساند.شاهسون از نسل طلایی و نخست والیبال ایران و باشگاه برق محسوب می شود،مثل نسل اول پینگ پنگ باشگاه برق.

علیرضا زیبا همدوره جهان پهلوان تختی

در مورد علیرضا زیبا مربی ارزنده کشتی باشگاه برق جالبست بدانید وی قبل از روی آوردن به کشتی چندسال عضو تیم دو ومیدانی ایران بوده است(دهه40)او وقتی به جرگه کشتی گیران پیوست که آوازه کشتی ایران در جهان درست وحسابی طنین اندازشده بود.دردوران کشتی گیری قهرمان آموزشگاه های کشور،قهرمان کشتی جوانان ایران، قهرمان تهران و…بوده است.در سال های مربیگری اش در کشتی در دهه چهل سرمربی تیم کشتی جوانان ایران،باشگاه شیشه و گاز،شهرداری نظرآباد،هفتم تیر وباشگاه صنعت برق تهران در پرونده او به ثبت رسیده،ضمناً علیرضا زیبا از چهره های شاخص کشتی پیشکسوتان ایران هم بوده و به سمت سرمربی این تیم نیز برگزیده شد. وی به مدت هفت سال عضو تیم کشتی آزاد پیشکسوتان ایران بوده و در دوران کشتی گیری اش در وزن های 74،68 و82کیلو کشتی گرفته است.علیرضا زیبا یکی از همدوره های جهان پهلوان تختی بود و مشی و مرام و افتادگی و تواضع او رنگ و بو از جهان پهلوان دارد.

منصور امیرآصفی مرد بلند آوازه فوتبال ایران یکی از مربیان باشگاه برق

منصور امیرآصفی متولد سال1312 ودرگذشته پانزدهم اسفند سال1388در سن76 سالگی. او بازیگر توانای تیم های  فوتبال کیان،آرارات و پرسپولیس تهران بود و در دوران مربیگری اش اولین تیم تحت مدیریتش باشگاه برق تهران بود.امیرآصفی که یکی از چهره های خوشنام فوتبال کشورمان است علاوه بر بازیگری و مربیگری یک بار به عنوان رئیس هیئت فوتبال تهران منصوب شد.امیر آصفی درسال1958 به عنوان کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران دربازی های آسیایی توکیو حضور داشت. او مدت کمی هم مربی تیم فوتبال پرسپولیس بود.منصور امیرآصفی هم دردهه چهل همراه با محسن حاج نصرالله مربیگری تیم فوتبال باشگاه برق را بر عهده داشت و در دهه 50 نیز یکی از مربیان تیم فوتبال باشگاه برق بود. امیرآصفی در جام آقاخان پاکستان سال1349در معیت تیم فوتبال باشگاه برق حضور داشت

محسن حاج نصرالله مرد بلند آوازه فوتبال باشگاه برق

محسن حاج نصرالله بازیکن و مربی سرشناس فوتبال ایران و باشگاه برق بود.او با باشگاه دارایی در فوتبال اوج گرفت و در تیم های تهرانجوان،ابومسلم و ذوب آهن اصفهان بازی کرد و البته عضویت در تیم دارایی طولانی تر از سایر تیم ها بوده است. حاج نصرالله متولد 1313بود و در سن 77سالگی دارفانی را وداع گفت.

تابلوی افتخارات مربی سرشناس باشگاه برق

* نایب قهرمان باشگاه های کشور سال1338
* قهرمان باشگاه های تهران سال1339
* قهرمان باشگاه های تهران سال1340
* مقام سوم باشگاه های تهران1341
* صعود به المپیک توکیو همراه با تیم ملی سال1343
حاج نصرالله همراه با تیم باشگاه برق در جام آقاخان پاکستان(1349)قهرمان شد و رتبه چهارم مسابقات باشگاه های تهران را در اواخر دهه چهل در کارنامه مربیگری او نقش بسته است.حاج نصرالله در 18اسفندسال1389با جهان هستی بدرود گفت،خدایش رحمت کند.

تیم فوتبال برق جام آقاخان

امیر ابارشی،مرحوم حسن شهرستانی،مرحوم حسین صالحی،حسین مجبوری،مرحوم بیژن پاشایی،هاشم اطهری نژاد، علی شیرازی،جواد قراب،مرتضی رحیمی،ناصرسلیمی،مرحوم مصطفی شرکاء،مرحوم اصغر حیاتی،حسین غلامحسینی، محمدلاری،مرحوم یونس شکوری،حسین آبشناسان،جواد الله وردی،مرحوم فرامرز گنجه ای،ناصر ابراهیمی
سرمربی: محسن حاج نصرالله

مردی ازجنس تعهد و تخصص

حسین آبشناسان قبل از اینکه فوتبالیست شود،قاری و مدرس آموزش قرآن در هیئت های قدیم بود که اکنون از آن هیئت ها کمتر خبری در دست هست.در عهد شباب که به فوتبال پیوست در تیم های شعاع،پاس،شهربانی،برق تهران و اقبال بازی کرد و خاطره ای فراموش نشدنی همراه با تیم باشگاه برق در مسابقات جام آقاخان پاکستان دارد که عنوان قهرمانی را به دست آوردند. آبشناسان پس از اینکه با دنیای قهرمانی در فوتبال خداحافظی کرد در سال های پس از انقلاب اسلامی دارای سمت های مهم و بسیاری شد که عبارت است از: مدیر کل مجموعه های ورزشی انقلاب،شیرودی و کشوری،دو دوره رئیس هیئت فوتبال تهران،دو دوره رئیس فدراسیون فوتبال ایران،مربیگری و همکاری با بنیاد شهید و جانبازان،گذراندن کلاس های مربیگری بین المللی(دتمارکرامر و هانس آلمانی و مربیان انگلیسی)

همدورههای حسین آبشناسان در باشگاه برق:

ناصر ابراهیمی ، امیرابارشی ، مرحوم مصطفی شرکاء ، امیرحاج رضایی ، مرحوم حسن شهرستانی،مرحوم فرامرز گنجه ای،مرحوم یونس شکوری،ناصر سلیمی،جواد اله وردی،ابوالفضل مهتری،حسن لاری،داود ویسه،حسن جراحی، جوادقراب،اسماعیل دربندی،هادی نراقی،منصور حقیقت،قاسم طیبی،فیروز کیانی راد،حسین صالحی

بهترین خاطره آبشناسان

او می گوید هرکاری جهت الهی داشته باشد عبادت است.بهترین خاطره ورزشی من روزی بود که به پاس موفقیت تیم فوتبال باشگاه برق در جام آقاخان پاکستان در سال1349 و در رقابت های باشگاه های تهران یک عددسکّه طلا به عنوان پاداش به اعضای تیم دادند و من این سکّه را در جهت آسایش،آرامش و توسعه زندگی تقدیم همسرم نمودم و این خاطره ای ماندگار برای ما شد.

مربیان وقت فوتبال باشگاه برق

در سال های 1348و1349 مربیگری تیم فوتبال باشگاه برق بر عهده آقایان حاج نصرالله و منصور امیرآصف که خاطرات خوبی از آنان در ذهن من نقش بسته است.

محمدرضا تندروان کاپیتان تیم والیبال باشگاه برق

محمدرضا تندرویان یکی از چهره های شاخص والیبال باشگاه برق و ایران محسوب می شود.او همراه با باشگاه برق و نسلی پرتوان از والیبال کشورمان افتخارات ارزنده ای در مسابقات باشگاه های تهران و سوپرلیگ والیبال کشور نصیب باشگاه برق کرد.تندروان به عنوان کاپیتانی تیم والیبال باشگاه برق برگزیده شد و در چند فصل حضوری موفقیت آمیز برای باشگاه برق به تصویر کشید. او در دهه هفتاد با بازیکنانی چون اکبر نایینی،غیاث الدین صحنه،محمد رحیمی،علی نقدی،رضا بهرامی،محمدرضا تابعی و…همبازی بود و در سال1381 در سوپرلیگ والیبال کشور در میان ده تیم عنوان چهارم لیگ برتر ایران را همراه با تیم والیبال باشگاه برق به دست آورد.
اعضای تیم سوپرلیگ والیبال باشگاه برق:
محمدرضا تندروان،اکبرخداوردی،محمد محمدکاظم،منصور زادون،شهریار بهرامی،مسعود عزیزی،وحید صادقی،رضا خداپرست، پرویز پزشکی، رحمان محمدی راد،داود مقبلی،آرش صادقیانی،فرهاد ظریف ، مربی : ست کوویچ
قهرمانی در جام حذفی و سوپرلیگ تهران نیز در شمار افتخارات اوست. تندروان پس از جدایی از تیم والیبال باشگاه برق در چند باشگاه دیگر به فعالیت های خود ادامه دادو…اما بهترین کارنامه والیبالیست باشگاه برق را می توان در سوپر لیگ برتر والیبال کشور طی دوسال اخیر مشاهده کرد. تندروان همراه با تیم شهداب یزد دوسال پیاپی در مقام سرمربیگری با تیم شهداب یزد قهرمان ایران شده است و در حال حاضر نیز این سمت را عهده دار است .برای او آرزوی موفقیت روزافزون داریم.

ابوالفضل مهتری دروازه بانی سرپنجه ،خوش پرش و جسور

همه فوتبالدوستانی که اواخر دهه40مشتاقانه برای تماشای مسابقات فوتبال دسته اول باشگاه های تهران به امجدیه سابق و شیرودی فعلی می رفتند،منتظر بودند مسابقه تیم فوتبال باشگاه برق را با تیم های سرشناس تهران را به تماشا بنشینند تا هنرنمایی حیرت انگیز و شگفت آور ابوالفضل مهتری دروازه بان تیم فوتبال باشگاه برق را از نزدیک ببینند. مهتری از اواخردهه40،طی سال های 48تا52بهترین دروازه بان تیم فوتبال باشگاه برق بوده و هیچ کس درآن تردیدی ندارد.سال1348وقتی تیم فوتبال باشگاه برق مقابل استقلال(تاج سابق)صف آرایی کرد کمترکسی گمان و باور داشت که تیم فوتبال برق بتواند در برابر استقلال مقاومت کند.خط دفاعی تیم با دروازه بانی سرپنجه،خوش پرش وجسور و در عین حال متین و باوقار،آنچنان مستحکم در مقابل استقلال ایستادند تا در پایان مسابقه نتیجه تساوی بدون گل برای دو تیم ثبت شود. خیلی جالب است بدانید در طول مسابقه تیم فوتبال باشگاه برق با تیم فوتبال استقلال (تاج سابق)تماشاگران مسابقه یکصدا فریاد می زدند:یا علی نیرو بده به برقی ها! همین فریاد و دعاها به همراه دروازه بانی چالاک و شجاع و بازیکنانی متحد و با غیرت باعث شد هیچ توپی از خط دروازه تیم فوتبال باشگاه برق رد شود.در آن سال ابوالفضل مهتری همراه با تیم باشگاه برق رتبه چهارم جدول مسابقات دسته اول تهران را به دست آورد ودر جام آقاخان پاکستان هم بر جام قهرمانی بوسه زد. مهتری پس از بازگشت از پاکستان بار دیگر سنگربانی تیمش را بر عهده گرفت و در سال های 50 و51 تا1352موفقترین و یکی از بهترین دروازه بان های مسابقات باشگاه های تهران نام گرفت.پرش ها و شیرجه ها و دایوهای او در آن سالها زبانزد خاص و عام بود وبه جرئت می توان گفت کمتر دروازه بانی می توانست همچون او بلندپرواز باشد.
تیم فوتبال باشگاه برق با ابوالفضل مهتری سال1348
ایستاده از راست : مرحوم مصطفی شرکاء،عزیزاله پورعابد،امیرابارشی،ناصر سلیمانی،حسن جراحی،مرحوم یونس شکوری،ابوالفضل مهتری، حسین ابشناسان
نشسته از راست : هاشم اطهری نژاد،جواد قراب، مرحوم فرامرز گنجه ای،محمد لاری،رحیم شیرازیان،ناصر ابراهیمی،حسین غلامحسینی و جواد الله وردی.
عکس مربوط به مسابقه تیم فوتبال باشگاه برق با تیم استقلال است که دو تیم بدون گل به تساوی رسیدند.

حسین صالحی از احوال خودش سخن می گوید

حسین صالحی پیشکسوت و بازیکن شایسته باشگاه برق را می توان به نوعی در بخشی از شناسنامه تیم فوتبال باشگاه برق محسوب نمود.حسین خان صالحی مردی خوش سخن و نیکو مشرب بود و از فراز و نشیب زندگی تا دلت بخواهد حکم و امثله دارد. بهتر است مرحوم حسین آقا صالحی که متولد23/11/1311 و آرمیده در خاک به تاریخ17/11/1390 از زبان خودش با ما سخن بگوید: من عشقی جاودانه به مادرم دارم و سال هاست دوروز در هفته به بهشت زهرا می روم تا عشق و ارادت را نثار او کنم. او بود که مرا درست پرورید و تربیت کرد تا به راه کج نروم و ورزش را انتخاب کنم.من از نسل اول فوتبال باشگاه برق بودم .در زمینه مربیگری شاگردان بسیاری تحویل فوتبال ایران دادم که عبارتند از:مجتبی حوله کیان،اصغرامانی،حسین عسگری،سعید مظاهری،جواد محمودی، محمد نوری و … من در سنین پایین فوتبالم را از زمین های خاکی آغاز کردم و در سن 22سالگی در تیم هایی چون شعاع،تهرانجوان و دارایی و سپس به تیم فوتبال باشگاه برق تهران پیوستم و در حدود 3سال در تیم برق بازی کردم. بعد از پیروزی انقلاب مسئولیت ورزش کشور به عهده شاه حسینی و مرحوم حسین فکری بود. بنده در شرایط بسیار سخت مالی توانستم تیم فوتبال برق را روانه مسابقات کنم و چنین بود که تیم فوتبال باشگاه دوباره شکل گرفت و به حیات خود ادامه داد.من از مدیران عامل باشگاه برق بویژه مهندس مقدم به خاطر بیماری و مشکلات جسمی که برایم پیش آمده بود کمک فراوانی به بنده مرحمت داشتند تشکر می کنم و از آقای مهندس علی بیگ مدیرعامل باشگاه برق هم به خاطر محبّتی که به من کردند سپاسگزاری می کنم.

تیم فوتبال باشگاه برق در سال1359

ایستاده از راست:

حسین صالحی(مربی)،مهندس پیمان،داریوش ساعتچی،کریم محمودآبادی،اصغر امانی،فرامرز بیرجندی،مجتبی حوله کیان،مهندس شادرام،مهندس معین فر،شفیعی(راننده)وشمیرانی

نشسته از راست:

حمید زنجانی،جواد محمودی،محسن گلدهی،رضا ثبوتی،علی بیات،حمید میرصانعی،مجید شمیرانی،حسین عسگری و اسماعیل دربندی

مرد کوه و کوهستان علی اکبر صداقتی

علی اکبر صداقتی مردی از جنس ستبری قله های مرتفع و به مهربانی دشت های باصفای گلزارها،سال ها عهده دار سرپرستی گروه کوهنوردی و اسکی برق تهران و باشگاه برق بود.جناب صداقتی در سال1362به استخدام برق تهران درآمد.وکار مهم وی آن بود که توانست در سال1366موفق به تحصیل امتیاز باشگاه کوهنوردی برق شود.صداقتی در زمان مدیرعامل وقت باشگاه برق در دهه80به عنوان مسئول ورزش های عمومی برگزیده شد ومنشاءخدمات ارزنده ای به کارکنان و خانواده های شرکت برق منطقه ای تهران وباشگاه برق بوده است. وی از دهه های 60تااواخردهه90سرپرستی گروه کوهنوردی و اسکی برق تهران و باشگاه برق بود و کارنامه ای درخشان از خود به یادگار گذاشت.

صداقتی می گوید:

در ایران قلل زیادی وجود دارد اما قله ها و ارتفاعات کمتر از 2500متر فاقد ارزش صعود هستند و اگر ارتفاعات کمتر از2500متر را کنار بگذاریم،همه قله های دیگر ایران را فتح کرده ام.

خاطره شیرین

در اردوی تمرینی صعود به قله آرارات(ارمنستان)،تیمی را جهت صعود به قله دماوند سرپرستی نمودم که قریب به اتفاق اعضاءبا برنامه حرکتی تنظیم شده موفق به صعود قله دماوند شدند.درآن هنگام تعدادی از نفرات را دیدم که ضمن سجده به درگاه خداوند می گریستند و بنده را در آغوش گرفتند و این خاطره ای فراموش نشدنی برایم محسوب می شود وهنوز حس آه همراه با من است و همواره با این دست از خاطرات روحم سرشار از حس فداکاری و نوع دوستی می شود.

صعود به قله آرارات

سال 1383نخستین صعود برون مرزی کوهنوردی برق تهران به قله آرارات کشور ارمنستان با موفقیت انجام شد و برنامه صعود از تاریخ 14/7/83تا21/7/83 صورت پذیرفت.
تشکر و قدردانی
صداقتی با صداقتی که در کلام او دیده  واحساس می شود،می گوید:بنده از کلیه دست اندرکارانی که در موسسه(باشگاه برق)زحمت می کشند و با حمایت مدیران برق تهران و با همکاری و همدلی و همفکری کلیه دلسوزان در جهت توسعه سرمایه های رفاهی و تفریحی برق تهران،موسسه(باشگاه برق)به حداکثر ظرفیت خودرسید و با حداقل هزینه به عنوان قطب تفریحی و رفاهی در ارایه خدمات به کارکنان،بازنشستگان و خانواده های آنان قرار گرفت،تشکر و قدردانی می نمایم.

برگرفته از بخشی از مصاحبه با آقای صداقتی

حسین عسگری داوربین المللی ایران با قضاوت50مسابقه خارجی

حسین عسگری در سال1354به استخدام برق تهران درآمد.اوکه یک برقی تمام عیار است از زحمات و همکاری های دوتن از روسای خود آقایان ایلخان و مسعودی تشکر می کند وقبل از آنکه در داوری فوتبال ایران شناخته شود بازیکن تیم های فوتبال باشگاه برق و تیم هما بوده است. حسین آقای عسگری به دلیل علاقه زیادی که به داوری داشت،عطای فوتبال را به لقایش بخشید و مدارج داوری از درجه های یک و دو و سه و سپس مدرک داوری بین المللی را از کنفدراسیون داوری آسیا و فیفا کسب کرد. عسگری طی 12سال داور بین المللی فوتبال ایران بود و اکثر مسابقات حساس داخلی را به عهده ایشان می گذاشتند تا خیالشان از هر جهت راحت باشد. اوچندسالی هم ناظر مسابقات لیگ برتر و مدرسAFC ودر سال2009مدال لیاقت داوری فیفا به او تقدیم شد. عسگری در 50 مسابقه خارجی نیز عهده دار قضاوت مسابقات مهم خارجی شد که آن را می توان اوج کار وی محسوب کرد. باز هم از خانواده بزرگ برق تهران چهره ای شناخته شده و بین المللی به جامعه ورزش کشورمان و فوتبال ارایه شد.برق تهران و باشگاه برق فرزندان برومند و پرافتخاری را به مردم ایران معرفی کرده است تا در توسعه ورزش کشور سهیم و شریک باشد.

دیدگاه عسگری درباره ورزش باشگاه برق و برق تهران

ورزش برق تهران در گذشته و حال تفاوت های زیادی کرده است که برخوردار از دیدگاه مسئولان در هر دوره از مدیریت خود بوده است.اجازه بدهید این را یادآور شوم که هیچ موسسه،شرکت،سازمان،باشگاه یا وزارتخانه ای در ایران وجود نداشته است که به اندازه برق تهران کارشناس و پیشکسوت ورزشی داشته باشد و این امر باعث مباهات برق تهران در سراسر کشور است.ضمناً توسعه ورزش در میان کارکنان و خانواده های برق تهران نیز مدنظر موسسه فرهنگی ورزشی باشگاه برق است که در کنار توسعه ورزش پایه همگانی و قهرمانی از جمله فعالیت های باشگاه برق تهران به شمار می آید.

امیر ابارشی از نسل اول فوتبال باشگاه برق

امیر ابارشی اگرچه یک فوتبالیست و یک برقی تمام عیار از نسل اول فوتبال باشگاه برق است،اما فوتبال را در سال1334از باشگاه شعاع آغاز کرد که در آن زمان یکی از بهترین باشگاه های تهران بود. او پس از گذراندن دوران سربازی در نیمه دوم سال1343 به دلیل آشنایی و علاقه به مرحوم حشمت الله کلانتری رئیس دفتر مدیرعامل وقت آقای مهندس جالینوس توسط آقای ساعتچی به ایشان معرفی شد و سرانجام در سال1344 به استخدام برق تهران درآمد. همبازی های او در آن سال آقایان حسین صالحی،حسن شهرستانی زاده،محمدلاری،اصغر گنجه ای، اسماعیل دربندی،ایرج قلیچ خانی،اصغر حیاتی،حسین غلامحسینی،بهرامی،اسماعیل زاده،بیژن پاشایی بودند که همگی با مجوز استخدام در برق تهران به عضویت تیم فوتبال باشگاه برق درآمدند.او می گوید: سال1345 طبق دستور سازمان تربیت بدنی مسابقات خود را از دسته چهارم تهران آغاز کردیم که البته همراه با مساعدت سر دبیر وقت مجله کیهان ورزشی بود. در آن سال با زحمات طاقت فرسا و با اتحاد و از خود گذشتگی همبازی ها از دسته چهارم به دسته اول صعود کردیم که در واقع بهترین خاطره ورزشی عمر من محسوب می شود.همان سال تیم فوتبال باشگاه برق در مسابقات باشگاه های تهران به عنوان چهارم دست یافت و در مسابقات حذفی هم مقام سوم را به دست آورد.
جناب ابارشی عزیز و پیشکسوت گرامی سربلند و سلامت باشید.

مرحوم ایرج قلیچ خانی یکی از مشهورترین مربیان باشگاه برق

آن چهره محجوب،آن مرد محبوب،آن مرد ملقّب به ادب و افتادگی،ان مرد عاشق سازندگی،مربی سرشناس ایرانی، جناب مرحوم مغفور ایرج قلیچ خانی از پایه گذاران نسل اول فوتبال باشگاه برق بود. رد پای او از سال1344به بعد در فوتبال باشگاه برق آشکار شد و با تیمیکه از دسته چهارم تهران به دسته اول صعود کردند یار و همراه فوتبال باشگاه برق بود. مرحوم قلیچ خانی از دهه پنجاه عطای بازیگری را به لقایش بخشید و به جرگه مربیان پیوست. او که در سال1324شمسی به دنیا آمد و در 29اسفند1398 از دار دنیا رفت کارنامه درخشانی در مربیگری داشت که نقطه عطف این کارنامه در فوتبال باشگاه برق نمایان شد. ایرج قلیچ خانی تیم فوتبال پرمایه و پراستعداد جوانان باشگاه برق را در سال 1354بدون شکست به مقام قهرمانی باشگاه های تهران رساند و بعد از آن به عنوان یکی از چهره های شاخص مربیگری تهران و ایران لقب گرفت. مرحوم عزیز و گرامی باشگاه برق در دهه50 و 60 تا80 به ترتیب مربی تیم جوانان برق،و سرمربی تیم های ژاندارمری،سرباز،راه آهن،پارس خودرو،نیروی زمینی، شموشک و…بود.
اوج کار مرحوم قلیچ خانی
سال 1358که اولین دوره جام اسپندی در تهران برگزار شد ایرج قلیچ خانی مربی تیم سرباز بود که با تعدادی از مردان لایق فوتبال تهران در این جام شرکت کرد و تیم پرستاره استقلال را با نتیجه 3 بر صفر از گردونه رقابت ها حذف کرد و در مسابقه با تیم پرسپولیس هم با وجود ارایه مسابقه ای تماشایی در وقت معمولی به تساوی یک بر یک دست یافت اما در ضربات پنالتی با نتیجه 5 بر 3 مغلوب تیم پرسپولیس شد.
خداوند مرحوم ایرج قلیچ خانی را قرین رحمت خود فرماید و از ما به او درود و سلام باد.
نسل اول فوتبال باشگاه برق
امیر ابارشی،فرهاد گنجه ای، ایرج قلیچ خانی،محمد لاری، حسن شهرستانی، حسین غلامحسینی،اسماعیل دربندی، مصطفی شرکاء ، امیر زرندی، علی شیرازی، بیژن پاشایی، اصغر حیاتی
مربیان : منصور امیرآصفی،ناصر ابراهیمی،امیر ابارشی

مردی مردمدار و مهربان از تیم فوتبال باشگاه برق

مرحوم یونس شکوری فوتبالیست ارزنده،مهربان و مردمدار باشگاه برق در عصری اندوهبار ناباورانه در شانزدهم آبان ماه 1369 در زمین هندبال یا همان فوتبال ورزشگاه پیر شهید شیرودی(امجدیه سابق)جان به جان آفرین تسلیم کرد. او در مقابل چشم دوستان و همبازیانش خداحافظی غم انگیزی از مستطیل سبز داشت. ما نمی دانیم که یونس شکوری فوتبالیست خوش اخلاق باشگاه برق در زندگی اش چه کرده که با این همه عزت و احترام و شوکت از دنیا رفت و با همان عزت و کرامت خدادادی پس از گذشت 33سال هنوز نامش بر سر زبان هاست. سال1371بود که یاران مرحوم یونس شکوری موفق شدند نخستین دوره مسابقات فوتبال جام یونس شکوری در همان مستطیل سبز(چمن مصنوعی) ورزشگاه شیرودی برگزار کنند. در حال حاضر سی ویکمین دوره رقابت های فوتبال جام یونس شکوری در حال برگزاری است،خدایش رحمت کند که نیک مردی بود و نیکو زیست و نامش به نیکویی می برند. مرحوم یونس شکوری که در زمان مرگ43سال بیشتر نداشت با تیم فوتبال باشگاه برق در جام آقاخان پاکستان به مقام قهرمانی دست یافت و در دهه50 ودر سال1352در بالاترین سطح فوتبال ایران یعنی جام تخت جمشید عضو تیم فوتبال باشگاه برق بود و تا سال های 1352 به بعد هم حضوری موثر و فعال در مسابقات فوتبال جام حذفی و باشگاه های تهران داشت. عنوان چهارم مسابقات باشگاه های تهران در سال1348 و عنوان دهم در فصل49-50 ، رتبه پنجم در فصل 51-52 و مقام سوم در جام حذفی1348 نیز در کارنامه مرحوم شکوری دیده می شود.از ما به او درود و سلام، برای او از خداوند متعال رحمت واسعه طلب می کنیم.
تیم فوتبال باشگاه برق در بالاترین سطح فوتبال ایران
جام تخت جمشید سال1352
ایستاده از راست: اکبر حقیقت،حسن جراحی،مرتضی میرمقدم،ابوالفضل مهتری،گیورک هاکوپیان،نورالدین فکرتی،علی دمیرچی و سعید رحیمی
نشسته از راست : فرامرز گنجه ای،منوچهر افشارپور،یونس شکوری،مهدی میرصادقی، قاسم نوروزی،محمود ساطری،شاهرخ اصلانی و حمید نیتی

محمد لاری: در تیم فوتبال باشگاه برق از جان مایه می گذاشتیم.

حکایت زندگی ورزشی و شغلی محمد لاری

محمد لاری،متولد سال1323 در شهر تهران. سال 1345در برق تهران استخدام شد.یک دستش را مرحوم حسین صالحی بازیکن و مربی پیشین فوتبال باشگاه برق گرفت و مرحوم کلانتری رئیس دفتر مدیرعامل برق تهران دست دیگرش را و شد عضو تیم فوتبال باشگاه برق. طی سال های 47،46،45 در مسابقه های فوتبال باشگاه های تهران حضوری فعال داشت.مدیر عامل وقت برق تهران مرحوم صالحی بود که خدمات بزرگی به ورزش باشگاه برق کرد.اوبا مرحوم شهرستانی،ابارشی،مرحوم شکوری،سراجیان،مرحوم زرندی،گنجاپور،ایرج قلیچ خانی،ناصر ابراهیمی،اسماعیل دربندی،مرحوم مصطفی شرکاء،مرحوم فرامرز گنجه ای،و در دوره مربیگری حاج نصراله همبازی بود. محمد لاری یکی از الگوهای راستین ورزش صنعت برق تهران است و پس از آن که در دهه40و50 دوره های فنی را گذراند،سرپرست خطوط هوایی و نصب سیستم های 20 کیلوولت شد و سال 64و65 در اداره عملیات یوسف آباد مشغول به کارشد و عضوتخلفات اداری هم بود. وی اواخر خدمت خود به مرکز برق تهران در میدان شهداء پیوست و در سال 1372 به افتخار بازنشستگی نائل آمد.

مصطفی شرکاء در کلام مصطفی شرکاء!

. فوتبال را در زمین خاکی به نام چهاردیواری(اطراف باشگاه شعاع)آغاز کردم.البته در دبیرستان ادیب هم که نام آورانی چون پرویز قلیچ خانی،جعفرکاشانی، پرویز میرزاحسن، مرتضی شرکاء،حسین غلامحسینی و مرحوم مجید روستا تحصیل می کردند در رشد فوتبال من بسیار موثر افتاد و راه خود را در این ورزش شناختم.

. پس از عضویت در باشگاه برق در دهه چهل دستاوردهای درخشانی نصیبم شد و با تیم برق مقام سوم باشگاه های تهران را کسب کردیم و صعود عالی از دسته چهارم به دسته اول باشگاه های تهران نیز از دیگر موفقیت های ما بود.

. دوره های مربیگری بین المللی در کلاس دتمار کرامر و کلاس هانس آلمانی را در تهران و تبریز با موفقیت گذراندم.

. قهرمانی با تیم ژاندارمری از دسته دوم به دسته اول و قهرمانی با تیم سرباز و قهرمانی جوانان تهران همراه با تیم خوزستان از دیگر موفقیت های من در مربیگری بوده است.

مسئولیت های افتخارآفرین

دبیرفدراسیون فوتبال،دو بار رئیس هیئت فوتبال تهران،معاون ورزشی باشگاه انقلاب تهران،مسئول کمیته تیم های ملی،مسئول کمیته مربیان ایران،مربی تیم فوتبال سپاه، مربی تیم فوتبال بنیادشهید،مدیرفنی تیم فوتبال حزب الله لبنان، مدیرفنی تیم های نوجوانان و جوانان باشگاه استقلال تهران،مدیرفنی تیم فوتبال باشگاه برق.

همبازی ها در باشگاه برق

مرحوم حسن شهرستانی،مرحوم امیرزرندی،مرحوم فرامرز گنجه ای،مرحوم یونس شکوری، مرحوم بیژن پاشایی، داریوش ساعتچی،امیر حاج رضایی،ناصر ابراهیمی، امیر ابارشی، ایرج قلیچ خانی، اسماعیل دربندی،جواد الله وردی،جواد قراب، هادی نراقی،حسین آبشناسان،ناصر سلیمی،اکبر حقیقت،قاسم طیبی،محمدعلی کیانی راد.

اسماعیل دربندی یار وفادارفوتبال باشگاه برق(ازسال1344 تا 1402)

اسماعیل دربندی مردی از تبار نام آوران فوتبال باشگاه برق است و نزدیک به 60سال یار و همراه وفادار باشگاه برق بوده است.

. اوفوتبال را در دوران دبیرستان در زمین خاکی گلشن و زمین اسلام در خیابان ری (دردارشرقی) آغاز کرد و از همین دو زمین خاکی به جایگاهی بزرگ در فوتبال ایران دست بافت.

. اسماعیل خان دربندی سال1336 رسماً فوتبال را دریکی از تیم های زیرشاخه تاج سابق به نام نپتون تاج آغاز کرد(دسته دوم باشگاه های تهران)وسپس به تیم های نادر و دارایی پیوست.

. در سال1344تحولّی بزرگ در فوتبال باشگاه برق پدید آمد و در کنار بازیکنان همچون ناصر ابراهیمی،امیرابارشی، مرحوم فرامرز گنچه ای،مرحوم حسین صالحی،امیرزرندی و…به سرپرستی حشمت اله کلانتری و مدیرعامل وقت برق تهران مهندس صالحی شاکلۀ تیم فوتبال باشگاه برق را تشکیل دادند.

. جناب دربندی می گوید:پس از سال1344 طی دوسال موفق شدیم با همدلی و همیاری  و وحدتی کم نظیر تیم فوتبال باشگاه برق با صعود از دسته چهارم به دسته اول فوتبال باشگاه های تهران ارتقاء یافت که یکی از بهترین خاطره های من و همبازی های آن زمان تیم فوتبال باشگاه برق بود.

. درسال 1375 یکی دیگر از خاطره های ارزنده من شکل گرفت و به همراه آقای ناصر ابراهیمی موفق شدیم تیم فوتبال باشگاه برق را از رقابت های دسته اول باشگاه های تهران به لیگ دوم کشور آوردیم که هرگز فراموش نمی کنم. در دهه های 80 و90 همواره به عنوان مربی و همکار گروه فوتبال باشگاه برق در رده های سنی پایه یار و همراه فوتبال بوده ام.

امیرحاج رضایی بازیکن و رئیس باشگاه صنعت برق تهران

کمتر کسی هست که مأنوس و پیگیربا فوتبال کشورمان باشد و امیرحاج رضایی را به نام مفسّری آگاه و تحلیل گری با دانش نشناسد. امیرحاج رضایی بازیکن اسبق و رئیس پیشین باشگاه صنعت برق تهران تا سطوح بالای بازیگری و مربیگری و دستیاری تیم های باشگاهی و تیم های ملی ایران طی طریق کرده و سپس به جرگه مفسران فوتبال در صداوسیماومطبوعات ورزشی پیوست و هم اینک به عنوان پیشکسوتی گرانقدر عرصه فوتبال روزگار می گذراند.

. اوبازیکن زبده و نخبه باشگاه برق در دهه چهل و اوایل دهه پنجاه بود و تیم فوتبال باشگاه برق با او مقام اول جام آقاخان پاکستان را کسب کرده،در مسابقات باشگاه های تهران نیز رتبه های قابل قبولی به دست آورده است. حاج رضایی پس از طی دوران بازیگری تا مدتی به جرگه مربیان پیوست و در چند تیم باشگاهی و تیم های ملی جوانان و بزرگسالان ایران به عنوان دستیار انجام وظیفه کرده است.

. او بازیکن باشگاه های برق،کیان،راه آهن،و ماشین سازی تبریز نیز بوده است.

. مربی تیم های سعدآباد،تهران الف،صداوسیما،بانک تجارت ودارایی را در کارنامه خود دارد.

. وی در استخدام شرکت برق منطقه ای تهران بود و بازنشسته این شرکت است.

. حاج رضایی در سال های 1368 تا 1371 رئیس باشگاه صنعت برق تهران بوده است.

ناصر ابراهیمی اسطوره فوتبال باشگاه برق

آن پیشکسوت بزرگ و آن یار قدیمی،آن مطیع فوتبال ناب سنّتی و علمی،آن مرد متعهد به ورزش اخلاقی، آن فوتبالیست بزرگ فنی و ارزشی،جناب ناصرخان ابراهیمی در امر مربیگری تا بالاترین سطح تیم های ملی فوتبال ایران بی همتا بودوپیشکسوت بی بدیل عرصه فوتبال باشگاه برق و ملی بود.یک نگاه به کارنامه او نشان می دهد که با چه بزرگ مردی روبروهستیم : بازیکن و مربی فوتبال باشگاه برق از سال 1347 تا 1350 مربی تیم های ملی نوجوانان و جوانان فوتبال ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی مربی تیم ملی فوتبال ایران از سال 1360 تا سال 1364(مرحله اول) مربی تیم ملی فوتبال ایران از سال 1367 تا 1369(مرحله دوم)مربی تیم فوتبال نوجوانان برق درسال 1355 که با16پیروزی و دو تساوی قهرمان تهران شد!مربی تیم های برق،راه آهن،شاهین،فتح،شموشک،شهرداری کرمان و…سایه اش برسرما و ورزش کشور مستدام باد.

اسماعیل حاج قاسم(44سال حضور مداوم در والیبال باشگاه برق)

حاج قاسم نامی است که والیبال باشگاه برق با آن پیوند خورده است.وی از سال 1346 به اتفاق جمعی دیگر از جمله حاج رضا خان محمدی سرپرست و کاپیتان تیم والیبال برق برادران نکویان،مهدیستوده،محمدباقری و صفر قربانلو و تعدادی جوان دیگرواردعرصه مسابقات باشگاه های تهران شدند.حاج قاسم به عنوان بازیکن وسپس مربی سال های متمادی،بدون غیبت(بیش از44سال حضور)در همه مسابقات باشگاه های تهران حضوری فعال داشت و بازیکنان بزرگی ازجمله جلال شاهسون،بهمن سلطانی،علی کازرونی،شاپور گرشاسبی،محمد سیف نوری،خشایار خلیقی از باشگاه برق به عضویت تیم ملی والیبال ایران درآمدند. او با هم دوره های نخبه دیگرش در جام آزمایش نایب قهرمان تهران شدند(جابرخلف زاده،جمشید قدیری،بهرام نقیان،مسعود میربابا وحسین صبانی)حاج قاسم تا دهه هفتاد هدایت تیم والیبال باشگاه برق را بر عهده داشت.

6 مرداد 1403